Τρίτη 17 Ιουνίου 2025 στις 9.00 πμ
Συγκέντρωση Αλληλεγγύης
ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ 2 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΙΣ 12/11/23 ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 17ΧΡΟΝΟΥ ΡΟΜ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.
ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ
ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 17/6, 9:00π.μ. ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Συγκέντρωση Αλληλεγγύης την ημέρα της δίκης | Τρίτη (17.06) στις 9:00 στα Δικαστήρια Ξάνθης
Το βράδυ του Σαββάτου (11.11.2023), ο 17χρονος Ρομ Χρήστος Μιχαλόπουλος δολοφονείται εν ψυχρώ από μπάτσο στην περιοχή της Αλιάρτου στη Βοιωτία.
Η δολοφονία του Χρήστου Μιχαλόπουλου συμβαίνει τρία χρόνια μετά την δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη (18 ετών), που τον γάζωσαν με 38 σφαίρες και δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη (16 ετών), που τον δολοφόνησαν για 20 ευρώ βενζίνη.
Σαν ελάχιστη απάντηση απέναντι στην ψυχρή δολοφονία του ανηλίκου, προχωρήσαμε το βράδυ της Κυριακής 12.11.2023 σε κάλεσμα σε συγκέντρωση - μικροφωνική και έπειτα πορεία γειτονιάς πέριξ του Α.Τ. Ξάνθης. Κατά την διάρκεια της πορείας φωνάχτηκαν και γράφτηκαν συνθήματα, καταδεικνύοντας τον διαχρονικά δολοφονικό χαρακτήρα της ελληνικής αστυνομίας.
Όταν η πορεία σταμάτησε έξω από το αστυνομικό τμήμα, για να καταδείξει το διαχρονικό δολοφονικό χαρακτήρα της ΕΛ.ΑΣ., οι μπάτσοι επιτέθηκαν με τραμπούκικους και μαφιόζικους όρους στα συγκεντρωμένα συντρόφια κάνοντας επτά προσαγωγές, δύο εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Είναι γνωστός στον κόσμο του αγώνα ο τρόπος που κινούνται οι διωκτικές αρχές με στόχο να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν όσους αγωνίζονται.
Σε κάθε πτυχή της ζωής μας, ο κρατικός μηχανισμός βασανίζει, κακοποιεί, βιάζει, τραμπουκίζει και ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ. Αν είσαι Ρομά, η ζωή σου δε μετράει, αν είσαι μετανάστρια σε σκοτώνουν στα σύνορα, αν είσαι ΛΟΑΤΚΙ+ σε δολοφονούν μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια.
ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΝΩΣΗ ΜΑΣ
Κόντρα στην κρατική τρομοκρατία, την κοινωνική απονέκρωση που επιβάλλουν και τη νομιμοποίηση ακόμα και της εν ψυχρώ δολοφονίας των πλέον καταπιεσμένων, απαντάμε με την οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης.
ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ