Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

• Να σταματήσουμε την επίθεση Τραμπ-Ισραήλ στο Ιράν • Λευτεριά στην Παλαιστίνη • Κάτω η κυβέρνηση του πολέμου, της φτώχειας και του ρατσισμού - Σύνταγμα 23/6, 6.30μμ

• Να σταματήσουμε την επίθεση Τραμπ-Ισραήλ στο Ιράν
• Λευτεριά στην Παλαιστίνη
• Κάτω η κυβέρνηση του πολέμου, της φτώχειας και του ρατσισμού

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΗ 6.30ΜΜ
ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Οι βόμβες που έριξε ο Τραμπ στο Ιράν τη νύχτα του Σαββάτου είναι μια τρομακτική κλιμάκωση της πολεμικής εκστρατείας που έχει εξαπολύσει σε όλη την περιοχή το Ισραήλ στα πλαίσια της γενοκτονίας σε βάρος των Παλαιστίνιων. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και το σιωνιστικό καθεστώς που υπηρετεί τα συμφέροντά του στη Μέση Ανατολή θέλουν να καταστρέψουν το Ιράν γιατί νομίζουν ότι έτσι θα επιβάλουν ξανά την κλονισμένη ηγεμονία των ΗΠΑ. Πρόκειται για εγκληματική βαρβαρότητα που πρέπει να βρει απέναντί της τη μαζική αντίσταση του αντιπολεμικού κινήματος παντού.

Κάναμε ένα πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση με το συλλαλητήριο του Σαββάτου που βάδισε στην αμερικάνικη πρσβεία με συνθήματα ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ. Την ώρα που ο Τραμπ εξαπέλυε τα αμερικάνικα βομβαρδιστικά, χιλιάδες βρέθηκαν στο δρόμο ανταποκρινόμενοι/ες στο κάλεσμα της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο, της Παλαιστινιακής Παροικίας, της Πορείας στη Γάζα και πολλών συνδικάτων και οργανώσεων.

Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Το αντιπολεμικό κίνημα έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τις ήττες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και για τη στήριξη της ηρωικής Παλαιστινιακής Αντίστασης. Τώρα είναι η ώρα για να κλιμακώσουμε οργανώνοντας τη δράση ενάντια στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που είναι συνένοχη στα εγκλήματα Τραμπ-Νετανιάχου. Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του στηρίζουν από τη Σούδα τις αμερικάνικες επιθέσεις, συμμετέχουν με φρεγάτες στο πλευρό του Ισραήλ, συνεργάζονται με το Ισραήλ ακόμα και στα εξοπλιστικά προγράμματα σπαταλώντας δισεκατομμύρια την ώρα που διαλύουν τα Νοσοκομεία, τα Σχολεία, τα Τρένα...

Στηρίζουμε το κάλεσμα της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο για συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 23 Ιούνη στο Σύνταγμα και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Και οργανώνουμε τη συνέχεια της δράσης.

Την Πέμπτη 26 Ιούνη στις 7μμ, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα καλεί ανοιχτή εκδήλωση για να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα της Αριστεράς και του κινήματος σε αυτή τη μεγάλη μάχη. Δεν είμαστε «ουδέτεροι παρατηρητές» της πολεμικής κλιμάκωσης. Παλεύουμε για την ήττα ΗΠΑ-Ισραήλ. Απαιτώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε στήριξη, στρατιωτική, οικονομική ή διπλωματική στον πόλεμο Τραμπ-Νετανιάχου.

Συνδέουμε το αντιπολεμικό κίνημα με τους αγώνες ενάντια σε όλα τα εγκλήματα του Μητσοτάκη. Παλεύουμε για λευτεριά στην Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη ως τη Μεσόγειο. Να κλιμακώσουμε τις δράσεις απεργιακά.

Δυναμώνουμε την Αριστερά που λέει ξεκάθαρα ότι το σύστημα που ετοιμάζει πόλεμο θα βρει μπροστά του επανάσταση. Αυτό μας δείχνουν οι καλύτερες παραδόσεις του εργατικού κινήματος, αυτό οργανώνουμε στο σήμερα. Για να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση της φτώχειας, του ρατσισμού και του πολέμου και να ανοίξουμε την προοπτική της κοινωνίας χωρίς πόλεμο και εκμετάλλευση, όπου οι άνθρωποι θα είναι πάνω από τα κέρδη.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ


Διαδηλώνουμε Δευτέρα 23/6, 6.30 Σύνταγμα (Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστημίου) και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ

Ο βομβαρδισμός των ΗΠΑ στο Ιράν κλιμακώνει ανεξέλεγκτα τη φρίκη του πολέμου σε ολόκληρη την περιοχή. Τραμπ και Νετανιάχου ανοίγουν νέο μέτωπο στη Μέση Ανατολή προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τον κλονισμένο έλεγχο τους και να ξεφύγουν από το στρατηγικό τους αδιέξοδο στη Γάζα, όπου παρά την συνεχιζόμενη γενοκτονία και λιμοκτονία, η Παλαιστινιακή Αντίσταση συνεχίζει αλύγιστη.

Χρησιμοποιούν ψέματα για «τα μυστικά πυρηνικά όπλα» του Ιράν σαν δικαιολογία για να επέμβουν, όπως έκαναν και με «τα όπλα μαζικής καταστροφής» του Ιράκ το 2003. Αυτός που έχει αναπτύξει πυρηνικά όπλα είναι το αποικιακό κράτος εποίκων Ισραήλ, το κράτος-τρομοκράτης που λειτουργεί σαν μαντρόσκυλο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή και για αυτό έχει και την πλήρη στήριξή του.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις χώρες της ΕΕ, την «διπλωματία» και τις εκκλήσεις για «διάλογο». Οι κυβερνήσεις - ανάμεσά τους και η ελληνική - είναι συνυπεύθυνες για τις σφαγές στη Γάζα, τον Λίβανο, την Υεμένη και τώρα στο Ιράν.

Αυτός που μπορεί να τους σταματήσει είναι ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το 2003 αναδείχθηκε σε «νέα υπερδύναμη», κινητοποιώντας εκατομμύρια ενάντια στην επέμβαση στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και οδηγώντας στην ήττα και την αποχώρηση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Σήμερα ανοίγει αντίστοιχη δυνατότητα. Η σύγκρουση με τον ιμπεριαλισμό και τον σιωνισμό είναι ήδη ξεκινημένη, ενάντια στην γενοκτονία του κράτους-τρομοκράτη στην Παλαιστίνη, με ένα δυνατό κίνημα αλληλεγγύης να συγκλονίζει ολόκληρο τον πλανήτη.

Παλεύουμε για Λευτεριά στην Παλαιστίνη από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα! Για να ηττηθεί το κράτος τρομοκράτης και στο Ιράν και στην Παλαιστίνη!

Η δύναμή μας βρίσκεται στα εκατομμύρια που διαδήλωσαν στις ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο ενάντια στον «βασιλιά» Τραμπ, με τη φωτιά της εξέγερσης στο Λος Άντζελες ενάντια στον ρατσισμό να καίει ακόμα. Στα εκατομμύρια που βγαίνουν στους δρόμους από το Μπαγκλαντές μέχρι το Λονδίνο, την Μασσαλία και την Γένοβα όπου οι λιμενεργάτες σταματάνε τα πλοία με πολεμικό υλικό για το Ισραήλ. Στο «αραβικό πεζοδρόμιο», την εργατική τάξη και τη νεολαία στο Μαγκρέμπ και τη Δυτική Ασία, που μπορεί να τσακίσει τον ιμπεριαλισμό, τον σιωνισμό και τα διεφθαρμένα αραβικά καθεστώτα, από την Τύνιδα και το Αλγέρι μέχρι το Κάιρο, το Αμμάν και την Βαγδάτη.

Δυναμώνουμε το αντιπολεμικό κίνημα, κλιμακώνουμε με απεργίες και καταλήψεις στους χώρους δουλειάς και σπουδών, για να τσακίσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που χώνεται πιο βαθιά στον πόλεμο στο πλευρό ΗΠΑ - Ισραήλ. Η Σούδα αναβαθμίζεται σε κρίσιμο ορμητήριο στη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση. Από εκεί απογειώθηκαν ανεφοδιαστικά αεροσκάφη που εφοδίασαν με καυσιμα τα B2 αεροπλάνα των ΗΠΑ. Ελληνικές φρεγάτες επιχειρούν στην Ερυθρά και συνοδεύουν αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ που επιστρέφουν από τον Ειρηνικό, η κυβέρνηση της ΝΔ αγοράζει τον (όχι και τόσο) «Σιδερένιο Θόλο» και συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εταιρείες εξοπλισμών του Ισραήλ.

Απαιτούμε το σταμάτημα κάθε συνεργασίας, στρατιωτικής, οικονομική και πολιτικής στον πόλεμο Τραμπ - Νετανιάχου. Θέλουμε δουλειές και όχι βόμβες, λεφτά για Υγεία και Παιδεία και όχι για εξοπλισμούς. Να κλείσουν οι βάσεις, να τσακίσουμε τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ - Αιγύπτου, να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση του πολέμου, του ρατσισμού και της καταστροφής!