Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 στις 19.00

Παρουσίαση/συζήτηση του βιβλίου Ίχνη στο χιόνι

"Σε μια συνθήκη κρίσης του καπιταλιστικού και πολιτικού συστήματος, των αξιών αλλά και των κοινωνικών σχέσεων, γενικευμένης επίθεσης της κυριαρχίας και ταυτόχρονα καταλήστευσης των ζωών μας, ο φόβος, η εξατομίκευση, η αδράνεια και ο κοινωνικός κανιβαλισμός είναι μια απειλή πάνω από τα κεφάλια των καταπιεσμένων. Όσο ο εχθρός, όμως, αναδιοργανώνεται, οι

εκμεταλλευόμενοι αυτού του κόσμου με βάση τα κοινά συμφέροντά τους, τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους χτίζουν σχέσεις αμφισβήτησης και παίρνουν θέσεις μάχης στον κοινωνικό ανταγωνισμό. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε η συνάντηση και η συνδιαμόρφωση ανθρώπων με διαφορετικές αφετηρίες αποκτά νέο νόημα, οι σχέσεις αλληλοκατανόησης, αμφίδρομης εμπιστοσύνης, σεβασμού, συντροφικότητας, το σπάσιμο κάθε διαχωρισμού, το συλλογικό μοίρασμα, από όραμα για έναν άλλο κόσμο, γίνονται στοίχημα της καθημερινής ζωής των αγωνιζόμενων. Τρόπος οργάνωσης αυτοθεσμισμένων κοινοτήτων αγώνα που ιχνηλατούν μονοπάτια αντίστασης." (κείμενο της αφίσας)

Το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 7μμ στην κατάληψη κτήματος Πραποπούλου, παρουσίαση του βιβλίου: "Ίχνη στο χιόνι - Από τα Καρπάθια στα Εξάρχεια: ιχνηλατώντας τον κοινωνικό ανταγωνισμό" (Hobo, εκδ. Κινούμενοι Τόποι).

επικοινωνία : http://protovouliaxalandriou.blogspot.com/

πηγή : email received on 5 Μάρτιος 18h