τι; : πορεία θεματική : από :

Τρίτη 26 Αυγούστου 2025 στις 20.00

Πορεία για την Παλαιστίνη

Η σημερινή μέρα προοιωνίζεται το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας καινούργιας, με αφετηρία την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, που για μία ακόμη φορά αρνείται να εγκαταλείψει τη μοναδική του πατρίδα. Ανεξαρτήτως των θρησκευτικών, γεωπολιτικών και οικονομικών διαφορών των συμμαχικών αραβικών δυνάμεων, οι οποίες με τη σιωπή τους συντελούν και εκείνες στο έγκλημα που διαπράττει το νεοφασιστικό μόρφωμα της σιωνιστικής κυβέρνησης Νετανιάχου, ο παλαιστινιακός λαός αποδεικνύει για άλλη μια φορά στη λωρίδα της Γάζας ότι το πάθος για την αυτονομία του είναι δυνατότερο από κάθε ιμπεριαλιστική πολιτική.

Κάθε βρέφος που δολοφονείται, κάθε σπίτι που κατεδαφίζεται από τους βομβαρδισμούς αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση για κάθε δυτικό ότι η ασφάλειά του είναι μια ψευδαίσθηση, τόσο εύθραυστη όσο το νήμα της ζωής κάθε παλαιστίνιου που κόβεται βίαια είτε από τον «τεχνητό λιμό» που επιβάλλεται τόσο από το σιωνιστικό κράτος όσο και από τη σύσσωμη σιωπή της Δύσης, είτε από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις των ταγμάτων κατοχής του φασιστικού καθεστώτος Νετανιάχου. Ο παλαιστινιακός λαός δηλώνει με υπερηφάνεια και ηρωισμό τη μη υποταγή του στους εγκληματίες πολέμου, στους δυνάστες της ανθρωπότητας που οργανώνουν την αιματοβαμμένη πολιτική τους πάνω στα πτώματα ελεύθερων αγωνιστών, που δείχνουν με το παράδειγμα της διαρκούς αντίστασης ότι η επανάσταση οφείλει να είναι συνεχής και να μη συμβιβάζεται με καμία γεωπολιτική των ιμπεριαλιστών.

Το ολοκληρωτικό σχέδιο αφανισμού των παλαιστινίων μέσω του διωγμού τους από την πατρίδα τους αποτελεί μόνο την αρχή ενός διωγμού που δεν γνωρίζει «εθνικά σύνορα» και «πολιτισμικά χαρακτηριστικά», έχοντας ως βασικό άξονα την εδαφική επέκταση με σκοπό την κυριαρχία, με ηγεμονική βάση το κεφάλαιο και τη διαιώνιση του μίσους. Ενός μίσους ταξικού, φυλετικού, θρησκευτικού και πολιτισμικού. Η φύση του φασισμού, όπως αναβιώνεται μέσα από τον φασίστα-δολοφόνο Νετανιάχου, δεν διαφέρει σε τίποτα από τους προκατόχους του, τόσο στον ολοκληρωτικό του χαρακτήρα όσο και στη ρητορική μίσους που τον διακατέχει.

Σήμερα, Κυριακή 24/8 στο Σύνταγμα, ώρα 20:00, και την Τρίτη 26/8 στις 19:30 στο πάρκο ελευθερίας, καλούμαστε όλοι να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα του πολύπαθου παλαιστινιακού λαού για τη δική του ανεξαρτησία, τη δική του πατρίδα, το δικό του μέλλον. Ένα μέλλον που οφείλουμε να διαφυλάξουμε πολεμώντας κάθε μορφή φασισμού που γεννιέται μέσα από τα σπλάχνα της ιμπεριαλιστικής λαίλαπας που μαστίζει την εποχή μας.

ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΩΣ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΖΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Όλοι την Τρίτη 26/8, 20:00 στο Μέγαρο Μουσικής

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Αυγούστου 14h