τι; : εκδήλωση θεματική : φύλο από : Good As You(th)

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 στις 14.00

Ημερίδα: Ομοφυλοφιλία: η ποικιλομορφία της σεξουαλικότητας

ακριβής τοποθεσία :

ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ ΑΙΘΟΥΣΑ 4, 1ος ΟΡΟΦΟΣ

373047_191419130966589_1271682473_n.jpg

Η Good As You(th) είναι μια ομάδα που αποτελείται από νέους ανθρώπους (λεσβίες, γκέι, μπάι, στρέιτ, τρανς, διασεξικούς, queer) και η οποία κάνει τα πρώτα της βήματα για να ενώσει τους lgbtiq νέους της Θεσσαλονίκης, θέτοντας ως στόχους:

• Την καταπολέμηση των διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

• Την ορατότητα και στήριξη των LGBTQ νέων που βρίσκονται ακόμη "στην ντουλάπα"

• Την ενημέρωση για θέματα ισότητας

• Τη διοργάνωση εκδηλώσεων (προβολές ταινιών, συζητήσεις, ημερίδες κλπ)

• Τη γνωριμία των νέων με ίδιες ιδέες και τη δημιουργία δράσεων προς την κατεύθυνση αυτή.

Ομοφυλοφιλία: η ποικιλομορφία της σεξουαλικότητας

Η σεξουαλικότητα βρίσκει τρόπους έκφρασης που δεν κλείνονται σε καλούπια, δεν περιορίζονται σε ονόματα και ταμπέλες, δεν ψάχνουν φύλα και φυλές, μαθαίνουν να ανατρέπουν τα κοινωνικά όρια και να αναδύονται φυσικά, ως αναπόσπαστο κομμάτι του υποκειμένου. Η ομοφυλοφιλία μέρος της φυσικότητας αυτής, έρχεται στο προσκήνιο ως μια πτυχή της σεξουαλικής ποικιλομορφίας και όχι ως η άλλη, η διαφορετική, η παράξενη σεξουαλικότητα που θέλει να επικρατήσει της ετεροφυλοφιλίας. Οι σεξουαλικότητες υπάρχουν για να συνυπάρχουν και όχι για να ανταγωνίζονται η μία την άλλη.

Το υπάρχον σύστημα αξιών που προάγει το κράτος, η εκκλησία και οι παραδοσιακές κοινωνικές δομές κατηγοριοποιούν τους ομοφυλόφιλους σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αποσιωπούν το θέμα, χτίζουν στερεότυπα απέναντί τους, τους στερούν την ελευθερία δημόσιας έκφρασης, τα δικαιώματά τους στο γάμο, στην υιοθεσία και στην ίση μεταχείριση. Ο φόβος απέναντι στους ομοφυλόφιλους αποκαλύπτει τη φιλοσοφία προσέγγισης του διαφορετικού, η οποία βασίζεται στην πλήρη άγνοια και το ρατσισμό, αντί να δίνει προτεραιότητα στο διάλογο και την κατανόησή του.

Η ομοφοβία, διάχυτη μέσα στην κοινωνία βάζει εμπόδια στις ζωές των ομοφυλόφιλων προσώπων, προσάπτοντάς τους στερεοτυπικά χαρακτηριστικά που ξεφεύγουν από την πραγματικότητα. Αλλάζουν ερωτικούς συντρόφους κάθε μέρα, κολλάνε εύκολα HIV, είναι συναισθηματικά ανώριμοι και ψυχικά διαταραγμένοι, είναι παιδόφιλοι, περιθωριοποιημένοι, παίρνουν ναρκωτικά, είναι ανίκανοι να δημιουργήσουν οικογένεια και να διατηρήσουν δεσμούς.

Τα στερεότυπα ξέχασαν να έρθουν σε επαφή με ομοφυλόφιλους πριν δημιουργηθούν και έτσι έπεσαν έξω. Γιατί οι ομοφυλόφιλοι ζούνε όπως εσύ, αλλάζουν ερωτικούς συντρόφους με την ίδια συχνότητα όπως εσύ, κολλάνε aids εάν δεν παίρνουν προφυλάξεις όπως εσύ, σκέφτονται διπλά εάν είναι έτοιμοι για οικογένεια όπως εσύ, δημιουργούν δεσμούς και φιλίες όπως εσύ και θέλουν να δίνουν αξία στον έρωτα, όπως εσύ. Όπως εσύ. Ο υγιής συγκρητισμός ανισοτήτων που ψάχνει ισότητα.

H ομάδα Good As You(th), σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει και σας καλεί την Παρασκευή 9 Μαρτίου στην ημερίδα με θέμα «Ομοφυλοφιλία, η ποικιλομορφία της σεξουαλικότητας». Η ημερίδα θα αρχίσει στις 14.00 στο τμήμα Νομικών Επιστημών ΑΠΘ, αίθουσα 4, 1ος όροφος.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...