Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 στις 18.00

2ο Πολιτικό-Πολιτιστικό φεστιβάλ Αριστερής Ανασύνθεσης

16-17 Μάρτη

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζουμε την πολύ επιτυχημένη περσινή προσπάθεια του πολιτικού πολιτιστικού μας διημέρου. Στις 16 και 17 Μάρτη, το διήμερο φεστιβάλ της Αριστερής Ανασύνθεσης έρχεται για να αποτελέσει μια πρόταση προβληματισμού και αναζήτησης, τροφοδότησης και συλλογικής εμπειρίας, έμπνευσης αγώνων και συζήτησης για τη στρατηγική τους, σε μια περίοδο κρίσιμη για την ιστορία του λαού μας και τις επιλογές που θα πάρει για να γίνει ξανά κυρίαρχος, για να ζήσει καλύτερες μέρες.

Κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ μας φέτος είναι πως μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος, και να νικήσει ο λαός, θέλοντας να δώσουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία πως στις μάχες που δίνουν σήμερα η αριστερά και ο λαός, μπορεί να υπάρξει νίκη και άλλη προοπτική. Για το λόγο αυτό οργανώνουμε δύο πολύ ενδιαφέρουσες και στοχευμένες πολιτικές εκδηλώσεις που αφορούν σήμερα τον κάθε αγωνιστή, την Παρασκευή 16 Μάρτη ανοίγουμε την συζήτηση στην αριστερά για το πρόγραμμα πάλης, το αριστερό μέτωπο σε αντικαπιταλιστική και ανατρεπτική κατεύθυνση και την αριστερή στρατηγική λέγοντας πως Υπάρχει άλλος δρόμος μετά το ευρώ, με ομιλητές τους Δ. Λένη, Λ. Βατικιώτη και Γ. Τόλιο. Στη συνέχεια, το Σάββατο στις 17 ο Άρης Χατζηστεφάνου θα μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες του από τα γυρίσματα του πολυαναμενόμενου Catastroika, πίσω από τις κάμερες, με κομμάτια και σκηνές από τα γυρίσματα, ενώ νωρίτερα θα συμμετάσχει μαζί με τους Κ Ράπτη, Σ. Μαρκέτο και Γ. Καλαμπόκα σε μια κομβική συζήτηση γύρω από την κρίση και τις κοινωνικές αντιστάσεις σήμερα, από την αραβική άνοιξη μέχρι το Occupy Wall street και τις πλατείες της αγανάκτησης στο Σύνταγμα και σε όλη την Ελλάδα, γιατί η εποχή των εξεγέρσεων είναι εδώ!

Παράλληλα, το διήμερο φεστιβάλ μας αποτελεί και μια πολύ οικονομική εναλλακτική πρόταση για διασκέδαση για την νεολαία και όχι μόνο, σε δύο πολύ όμορφες και ζωντανές από κέφι και τραγούδι βραδιές που θα μας συντροφεύσουν δύο από τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες, οι Διονύσης Τσακνής και Γιάννης Μηλιώκας την Παρασκευή και το Σάββατο αντίστοιχα, καθώς και άλλες "δυνατές" νέες μπάντες, οι Baildsa, Koza Mostra και οι Pikos Apikos. Η τιμή του εισιτηρίου είναι ιδιαίτερα προσιτή στα 5 ευρώ και 8 το διήμερο και οι τιμές σε ποτό και φαγητό προσαρμοσμένες στις ανάγκες της εποχής.

Στους χώρους του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν εκθέσεις φωτογραφίας, θεματικά αφιερώματα, έκθεση πολιτικής αφίσας από το αρχείο της Αριστερής Ανασύνθεσης, ενώ ο επισκέπτης του φεστιβάλ μπορεί να περιηγηθεί στα περίπτερα πολιτικών και κοινωνικών φορέων που παρεμβαίνουν στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, πρωτοβουλίες κατοίκων και γειτονιάς, περιοδικά και πρωτοβουλίες δράσης της αριστεράς.

ΑΡιστερή ΑΝασύνθεση οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Μάρτιος 06h