Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 στις 12.00

Συλλογική κουζίνα στην αυλή του Παπουτσάδικου

Την εποχή που κάθε λειτουργία και έννοια του κοινωνικού κράτους καταρρέει, τα αδιέξοδα μιας κοινότητας που έχει απολέσει της βασικές αξίες της, εγκλωβισμένη εδώ και χρόνια στην αρχή της ατομικότητας, εμφανίζονται στο προσκήνιο με αποτέλεσμα το μάτι να αποτυπώνει καθημερινά μια εικόνα εξαθλίωσης και απόγνωσης.

Η μόνη απάντηση στην «λαίλαπα» της κυριαρχίας, που προσπαθεί να ρημάξει με κάθε δυνατό τρόπο τις ζωές μας, είναι η αλληλεγγύη από τα «κάτω». Σε κάθε γειτονιά, συλλογικά εγχειρήματα και δομές που θα δημιουργήσουμε οι από «κάτω» για τους από «κάτω». Για τρίτο συνεχόμενο Σάββατο στήνουμε στην αυλή του Παπουτσάδικου συλλογική κουζίνα, από τις 12.οο το μεσημέρι και μετά, καλώντας όλους/όλες να συμμετέχουν στη διαδικασία του μαγειρέματος και του μαζέματος/καθαρισμού,. Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να μη συλλέξουμε άλλα τρόφιμα από τους ανθρώπους της λαϊκής, αλλά να χρησιμοποιήσουμε όσα περίσσεψαν από την προηγούμενη φορά.

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι σε αυτό το τραπέζι. Για να συναντηθούμε, να μιλήσουμε, να φάμε, να σπάσουμε την σιωπή και να μεταβούμε από το ατομικό στο συλλογικό.

Ενάντια σε κάθε μορφή φιλανθρωπίας, ισότιμα και χωρίς αντίτιμο βασιζόμενοι στην ελεύθερη συνεισφορά.

ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ

πηγή : http://papoutsadiko.espivblogs.net/archives/1...