Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025 στις 19.00
Πολιτική εκδήλωση παρουσίασης του καραβανιού “Παλαιστίνη ερχόμαστε”
ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ "ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ "ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
… ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΗ ΓΑΖΑ
KΥΡΙΑΚΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ
13:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
19:00 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
21:30 ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ GRUP YORUM ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ
Συντονισμός Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων για την Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό
Ακολουθεί η ανακοίνωση των οργανώσεων που απαρτίζουν την Αποστολή "Μέχρι τη Νίκη" και οργανώνουν το Καραβάνι "Παλαιστίνη Ερχόμαστε"
ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΟΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
Ως σύντροφοι και συντρόφισσες του Μαχίρ Τσαγιάν, πηγαίνουμε στην Παλαιστίνη, για να σπάσουμε την πολιορκία της Γάζας, να στηρίξουμε τον λαό και την αντίστασή του!
ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΝΙΝΓΚΡΑΝΤ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Στο Λένινγκραντ νικήσαμε την πείνα και καταφέραμε τη νίκη, στη Γάζα θα νικήσουμε ξανά! Δεν παραδοθήκαμε στο φασισμό και δεν θα παραδοθούμε στον σιωνισμό! Θα σπάσουμε την πολιορκία! Δεν θα παραδοθούμε στην πείνα. Νικήσαμε πριν, θα νικήσουμε ξανά!
Ο ιμπεριαλισμός και ο φασισμός χρησιμοποιούσαν πάντα την πείνα ως όπλο ενάντια στους λαούς! Στο παρελθόν, ο φασισμός λιμοκτονούσε μέχρι θανάτου 1 εκατομμύριο από τα 3 εκατομμύρια κατοίκους του Λένινγκραντ. Σήμερα, ο σιωνισμός σκοτώνει το λαό της Γάζας μέσω της πείνας. Ο στόχος: να εξαναγκάσει τους λαούς σε υποταγή λιμοκτονώντας.
Ούτε ο φασισμός του Χίτλερ, ο οποίος σκότωσε 1 εκατομμύριο ανθρώπους στο Λένινγκραντ από την πείνα, ούτε ο σιωνισμός, ο οποίος θέλει να αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες στη Γάζα σε υποταγή μέσω της πείνας, θα μας νικήσουν ποτέ!
Στο παρελθόν, σπάσαμε την πολιορκία του Λένινγκραντ και κερδίσαμε στη Γάζα θα νικήσουμε ξανά!
Το 1948, ο βρετανικός ιμπεριαλισμός που αποικιοποιούσε την περιοχή, αγνόησε τον παλαιστινιακό λαό που ζούσε εκεί και ίδρυσε το κράτος του Ισραήλ. Από την αρχή, το Ισραήλ ενήργησε ως δύναμη κατοχής. Η Βρετανία και οι ΗΠΑ, χρησιμοποίησαν θεσμούς όπως ο ΟΗΕ για να νομιμοποιήσουν αυτή την κατοχή και να θέσουν τις βάσεις για δεκαετίες εξορίας και βίας κατά των Παλαιστινίων.
Σήμερα, αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη δεν είναι μόνο γενοκτονία, είναι κατοχή. Ολόκληρες κοινότητες καταστρέφονται και οι ΗΠΑ και η Βρετανία παραμένουν οι κύριες δυνάμεις που το επιτρέπουν μέσω της συνεχιζόμενης στρατιωτικής και πολιτικής τους υποστήριξης.
Αλλά από το 1948, υπήρξε ηρωική αντίσταση ενάντια σε αυτή την κατοχή, αντίσταση που επηρεάζει βαθιά τους λαούς του κόσμου. Η ιστορία της Παλαιστίνης είναι γεμάτη με μια κουλτούρα αντίστασης και ένα πνεύμα αγώνα, από τα παιδιά μέχρι τους ηλικιωμένους. Ειδικά η Λωρίδα της Γάζας, πολιορκημένη από τέσσερις πλευρές, έχει γίνει το σύμβολο της σφαγής, της κατοχής και της αντίστασης.
Η πραγματικότητα της Γάζας: συνεχείς βομβαρδισμοί, έλλειψη νερού και τροφίμων, νοσοκομεία και σχολεία που καταρρέουν κάτω από βόμβες. Η Γάζα, που μετατράπηκε σε ημι-ανοιχτή φυλακή, βρίσκεται υπό αδιάκοπο αποκλεισμό εδώ και 17 χρόνια. Ωστόσο, όπου υπάρχει κατοχή, σφαγή και εκμετάλλευση, υπάρχει και αντίσταση. Ο φασισμός που σκότωσε 1 εκατομμύριο ανθρώπους στο Λένινγκραντ από την πείνα προσπαθεί σήμερα να υποτάξει το λαό της Γάζας με την ίδια μέθοδο.
Μετά την επιχείρηση της αντίστασης «Πλημμύρα του Αλ-Άκσα» στις 7 Οκτωβρίου, ανίκανη να χωνέψει την ιστορική της ήττα, η σιωνιστική οντότητα ξεκίνησε μια εκστρατεία πλήρους εξόντωσης εναντίον του λαού της Γάζας.
Τα τελευταία δύο χρόνια, το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ έχει σφαγιάσει σχεδόν 70.000 Παλαιστίνιους και δεδομένου ότι δεν μπόρεσε να σπάσει το λαό και τους κατοίκους στη Γάζα, προσπαθεί τώρα να τους υποτάξει με λιμοκτονία. Μόνο από τον Μάιο του 2025, 86 Παλαιστίνιοι 76 εκ των οποίων παιδιά έχουν δολοφονηθεί από την πείνα.
Οι δηλώσεις μανάδων στη Γάζα αποκαλύπτουν την κλίμακα της επίθεσης:
«Κάθε βράδυ περιμένω, αναρωτώμενη ποιο από τα παιδιά μου θα επιβιώσει μέχρι το πρωί και ποιο θα πεθάνει από την πείνα».
Η σφαγή στη Γάζα συνεχίζεται μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Αλλά παρ' όλα αυτά, το σιωνιστικό Ισραήλ δεν μπορεί να υποτάξει τον παλαιστινιακό λαό και δεν θα μπορέσει ποτέ να το κάνει!
Η ΠΕΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΠΩΣ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ, ΟΙ ΣΦAIΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!
Το Σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου!
Αυτοί που ευθύνονται για την πείνα στην Παλαιστίνη είναι ο ιμπεριαλισμός και ο σιωνισμός!
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους λαούς δεν είναι η πείνα ή η δυστυχία, αλλά η απελπισία. Όταν οι λαοί χάνουν την ελπίδα τους μπορούν να ηττηθούν. Ο παλαιστινιακός λαός κρατάει ζωντανή την ελπίδα των λαών του κόσμου υπομένει την πείνα και συνεχίζει την αντίσταση.
Ο εχθρός έχει πάντα ένα αδύναμο σημείο. Η αδυναμία τους είναι η δύναμή μας: η αλληλεγγύη! Η αδυναμία τους, η δύναμή μας: Το δίκαιο ιστορικό και πολιτικό μας καθήκον!
1. Ο φασισμός του Χίτλερ πολιόρκησε το Λένινγκραντ, μια πόλη 3 εκατομμυρίων, και σκότωσε 1 εκατομμύριο ανθρώπους από την πείνα.
2. Το Λένινγκραντ δεν παραδόθηκε, αντιστάθηκε στην πολιορκία για 900 ημέρες και κέρδισε. Ο παλαιστινιακός λαός θα αντισταθεί και θα νικήσει με τον ίδιο τρόπο!
3. Κερδίσαμε στο Λένινγκραντ και θα νικήσουμε ξανά στη Γάζα!
4. ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ. Το παλαιστινιακό ζήτημα δεν θα λυθεί με μια λύση δύο κρατών, αλλά με ένα ενιαίο κράτος υπό την ηγεσία των επαναστατών, μια Παλαιστίνη, όπου όλοι οι λαοί θα ζουν μαζί υπό ίσους όρους.
5. Καμία δύναμη δεν μπορεί να πετύχει την απόλυτη νίκη ενάντια σε έναν οργανωμένο και αγωνιζόμενο λαό!
Η νίκη ανήκει σε αυτούς που αντιστέκονται - η νίκη θα είναι δική μας!
Το κάλεσμά μας προς όλους τους λαούς του κόσμου: Ο χτύπος της καρδιάς της ζωής πάλλεται εκεί που υπάρχει αντίσταση.
Σήμερα, ο χτύπος της καρδιάς του κόσμου είναι στην Παλαιστίνη. Το κέντρο του κόσμου είναι η Παλαιστίνη!
Ας εκπληρώσουμε όλοι μαζί το καθήκον μας: να καταστήσουμε τον ιμπεριαλισμό και τον σιωνισμό υπόλογους για τη χρήση του λιμού ως όπλο πολέμου και να σταθούμε αλληλέγγυοι/ες με τον παλαιστινιακό λαό!
ΖΗΤΩ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ! ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΝΙΝΓΚΡΑΝΤ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Στην Τουρκία, το Λαϊκό Μέτωπο αντιστέκεται στις φυλακές σκληρής απομόνωσης με απεργίες πείνας μέχρι θανάτου και ο λαός της Παλαιστίνης αντιστέκεται επίσης με την πείνα του!
Το Λαϊκό Μέτωπο λέει: Δικαιοσύνη ή θάνατος!
Ο παλαιστινιακός λαός λέει: Ελεύθερη πατρίδα ή θάνατος!
Αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλον μέσα από τον πόνο και την αντίστασή μας και δηλώνουμε: Ορκιζόμαστε, θα νικήσουμε!
Επειδή είμαστε οι λαοί και έχουμε δίκιο!
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ- ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ! ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
Το καραβάνι μας για την Παλαιστίνη για τη στήριξη του λαού και της αντίστασης του, με εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις, θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου από τη Γερμανία (Βερολίνο) και θα συνεχίσουμε σε Ολλανδία, Γαλλία, Χώρα των Βάσκων, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την αποκλεισμένη Γάζα.
5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΤΡΑ
6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΘΗΝΑ
7 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο
Λαϊκό Μέτωπο
Grup Yorum
Peoples Cinema
Επαναστατική Νεολαία Dev-Genç
Σύλλογος για τα βασικά δικαιώματα και ελευθερίες
Νομικό Γραφείο του Λαού- Διεθνές Τμήμα