Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2025 στις 14.00

Προβολή ντοκιμαντέρ : " 48: Η αντίσταση στον μεγάλο αποικισμό"

Γάζα: Προβολή ντοκιμαντέρ: "48. Η μεγάλη αντίσταση στον αποικισμό".🇵🇸

🗣️Εδώ και 2 χρόνια από της 7 Οκτώβριου 2023 παρακολουθούμε ζωντανά σε live μετάδοση,το μεγαλύτερο και πιο στυγερό έγκλημα της γενιάς μας. Συγκεκριμένα, παρακολουθούμε τη γενοκτονία που διαπράττει το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, που στην πλειοψηφία τους είναι αμάχοι και μικρά παιδιά.

🗣️Το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακολουθώντας την κατάπτυστη στάση των δυτικών κρατών, δεν έχουν σταματήσει από την πρώτη στιγμή να δηλώνουν την αμέριστη στήριξη τους στον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου. Να βαφτίζουν συμμάχους ,αυτούς που καθημερινά βομβαρδίζουν σχολεία,νοσοκομεία πανεπιστήμια,δολοφονούν μωρά, μπλοκάρουν τις διόδους ανθρωπιστικής βοήθειας και διαπράττουν εγκλήματα πολέμου στην καρδιά της Γάζας.

❗Δεν δεχόμαστε το συνεχιζόμενο έγκλημα της εθνοκάθαρσης ενός ολόκληρου λαού να γίνεται στο όνομα μας.
❗Κόντρα σε όσους προσπαθούν να μας επιβάλουν μια εποχή όπου θα κυριαρχεί η απανθρωπιά,ο κυνισμός και η φρίκη, εμείς δεν θα σιωπήσουμε. Γιατί σήμερα,η παλαιστινιακή αντίσταση καθορίζει την ηθική πυξίδα ολόκληρης της ανθρωπότητας.
🇵🇸Γιατί καμιά γη στον κόσμο δεν είναι πραγματικά ελεύθερη, χωρίς ελεύθερη Παλαιστίνη.

Ως Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας παίρνουμε την πρωτοβουλία να προβάλουμε την Πέμπτη 9/10 στις 14:00, στην αίθουσα ΑΘΕ 1 του Πανεπιστημίου Πατρών το ντοκιμαντέρ "48: αντίσταση στον μεγάλο αποικισμό". Για να δούμε έστω μια μικρη εικόνα από όσα βιώνει από το το 1948 μέχρι σήμερα, ο λαός της Παλαιστίνης από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής. Για να καταλάβουμε σε τι ακριβώς μας καλεί να σιωπήσουμε ολόκληρη η "πολιτισμένη" Δύση!

Την λέγαν Παλαιστίνη ,
Παλαιστίνη την λένε ακόμα!

-Mahmoud Darwish

πηγή : https://www.facebook.com/events/1273032467902…
πηγή : email που λάβαμε στις 7 Οκτωβρίου 21h