Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2025 στις 19.00
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την αντίστασή του
[Ηράκλειο, 10/10 - 19:00 - Λιοντάρια] ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣTΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣTΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΕ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΜΑΣ
Διανύουμε την 729η ημέρα της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού Λαού και το 78στό έτος της αποικιοκρατικής κατοχής στη γη της Παλαιστίνης, από το σιωνιστικό μόρφωμα που ονομάζουν "Ισραήλ".
Η σαδιστικότητα του "Ισραήλ" με τη συμβολή και καθοδήγηση της Δύσης, συνεπώς και της Ελλάδας, έχει τερματίσει όλα τα εγκλήματα που μπορεί να πράξει "άνθρωπος" εναντίον ανθρώπου, ζώων, οικοσυστήματος κι ιστορίας και μάλιστα με τρόπους που ούτε στους πιο άγριους εφιάλτες μας μπορούσαμε να φανταστούμε.
Απέναντι σε αυτή τη νάρκισση πολεμική τεχνολογική μηχανή στέκεται το δέος της ανθρωπιάς και της υπέρτατης σύνδεσης με την γη του, την ελευθερία και την έννοια του αγώνα που λέγεται Παλαιστινιακός Λαός και αντάρτικες οργανώσεις του.
Για μας δεν υπάρχει καν σύγκριση. Οι μηχανές κι ο αυταρχισμός, ο ιμπεριαλισμός και το απαρτχάιντ, δε φτουράνε μπροστά στην ύψιστη, πολύμορφη έκφραση αντίστασης των Ανθρώπων-σύμβολα της αξιοπρέπειας. Η Παλαιστίνη έχει ήδη νικήσει. Η Παλαιστίνη διδάσκει κι εμάς.
'Οποιος δεν είναι πολεμοχαρής, φασίστας, ρηχός ή κομπλεξικός έχει ήδη βαθιά πονέσει με τα δεινά αυτών των ανυπόταχτων ανθρώπων. Όποια είναι υπέρμαχος των ελεύθερων κοινωνιών έχει ήδη παραδεχτεί κι εμπνευστεί από τη θυσία και ψυχική δύναμη των γονιών κι εργαζομένων Παλαιστινίων, στο μακρύ ταξίδι της απελευθερωσης και ένωσης των κομματιών της γης τους.
Πρόσφατα, συντρόφισσες/ ακτιβιστές από κάθε μεριά του κόσμου, έπλευσαν με τον Στόλο Sumud Flotilla με σκοπό να σπάσουν τον -παραπάνω από μισό αιώνα- σιωνιστικό αποκλεισμό της Γάζας που επέβαλε το "Ισραήλ", κουβαλώντας μαζί τους την αλληλεγγύη, τον θαυμασμό και την αγάπη, όσων από μας δεν μπορούσαμε να παρευρεθούμε. Βρίσκονται πια αιχμάλωτοι στα χέρια του IOF, με το σιωνιστικό μόρφωμα να τους ονομάζει τρομοκράτες και τις κυβερνήσεις των χωρών να σφυρίζουν αδιάφορα ή να παραδέχονται ανερυθρίαστα -όπως η ελληνική κυβέρνηση- ότι η συμμαχία τους με το φυτευτό "Ισραήλ" είναι πολύ σημαντικότερη από την προστασία ευρωπαίων και παλαιστινίων.
Από τη μεριά μας, κηρύσσουμε τη 10η Οκτωβρίου ως Πανελλαδική ημέρα δράσης αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και στηρίζοντας το κάλεσμα της Παλαιστινιακής Παροικίας και του BDS Ελλάδας, προτρέπουμε τα εργατικά κέντρα και τα σωματεία της Κρήτης να καλέσουν σε απεργία ώστε να καλύψουν τα εργαζόμενα άτομα να βρεθούμε στον "δρόμο της αξιοπρέπειας" μαζί.
Σε πείσμα της αδράνειας και της εργασιακής αλλοτρίωσης, να παραδειγματιστούμε από τους Ιταλούς εργαζόμενους και την ΕΝΕΔΕΠ στεκόμενοι αντάξια στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων.
Για αυτόν τον λόγο έχει σταλθεί κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τους φορείς του Ηρακλείου για την συγκεκριμένη κίνηση. Καλούμε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο να πιέσει με τη σειρά του, το σωματείο του κλάδου του για να κηρυχθεί απεργία στις 10/10 και τις οργανώσεις να κάνουν τις δικές τους κινήσεις ώστε να πιέσουν προς την ίδια κατεύθυνση.
Η ευθύνη μας είναι κάθε άλλο από αμελητέα. Η Κρήτη μας συμμετέχει ενεργά και πολυδιάστατα και σε αυτήν τη γενοκτονία μέσω της Νατοϊκής βάσης της Σούδας.
Ό,τι γίνεται στην Παλαιστίνη αποτελεί εικόνα από το μέλλον όλων των κοινωνιών.
Ας συμβάλλουμε αυτή η εικόνα να είναι υπέρ των Λαών.
Να μην κερδίσει ο αποικιοκρατικός κανιβαλισμός.
#TargetSoudaBaseForPalestine
Συντονισμός συλλογικοτήτων Ηρακλείου για την Παλαιστίνη