Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025 στις 18.30
Διαδήλωση - Το JNF δεν είναι ευπρόσδεκτο! - March to Gaza
Στις 27 Οκτωβρίου 2025 και για 4 μέρες, σχεδιάζεται από τους JNF Canada «πολιτιστική και τουριστική» επίσκεψη στη χώρα μας που θα περάσει από Αθήνα, Μετέωρα και Θεσσαλονίκη, προτού καταλήξει στο Ισραήλ. Μετά το καλοκαιρινό φιάσκο του πλοίου Crown Iris που μετέφερε ισραηλινούς «τουρίστες», όταν μετά από μαζική κινητοποίηση αναγκάστηκε να μη δέσει στο λιμάνι της Σύρου, οι γενοκτόνοι παριστάνουν ξανά τους τουρίστες, ενισχύοντας τη συνενοχή της χώρας μας στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Ισραήλ! Άνθρωποι που θα έπρεπε να δικαστούν στο διεθνές ποινικό δικαστήριο για συμμετοχή σε γενοκτονία, πλασάρονται ως τουρίστες με την συνενοχή του
ξοφλημένου ελληνικού κράτους, που ενώ δε δίνει μερικές χιλιάδες για συστήματα ασφάλειας στο σιδηρόδρομο, πληρώνει εκατομμύρια για αγορά πολεμικών εξοπλισμών από το δολοφονικό Ισραήλ.
Τι είναι το JNF;
Το Jewish National Fund (JNF) είναι ένας σιωνιστικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1901 -πριν την ίδρυση του αποικιοκρατικού κράτους του Ισραήλ- και έχει σκοπό την αγορά γης σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, με το πρόσχημα της "ανοικοδόμησης της γης του Ισραήλ". Συντελεί στην εκδίωξη των Παλαιστινίων και την αποικοιοποίηση της γης τους πριν και μετά την Νάκμπα του 1948 έως και σήμερα, καθώς είναι υπεύθυνο για την καταστροφή και τον αφανισμό αρκετών παλαιστινιακών χωριών (Imwas, Yalu, Deir Aiyub κ.α.), μέσω χρηματοδότησης περιβαλλοντικών προγραμμάτων αναδάσωσης και ανάπλασης. Ελέγχει το 13% της κατεχόμενης Παλαιστίνης, ενώ έχει επιρροή και στα υπόλοιπα εδάφη της. Ένα από τα μελλοντικά και φιλόδοξα σχέδια του οργανισμού, γνωστό ως "Ισραήλ 2040", είναι η εγκατάσταση 1,5 εκατομμυρίου Ισραηλινών εποίκων στις περιοχές Νεγκέβ και Γαλιλαίας σε συνεργασία με τον Ισραηλινό στρατό κατοχής για τη μετακίνηση των τεχνολογικών μονάδων του σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Το JNF έχει παραρτήματα σε χώρες με μεγάλες κοινότητες σιωνιστών όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Ισπανία. Η καναδική του θυγατρική, JNF Canada, η οποία οργανώνει το ταξίδι στην Ελλάδα, είναι από τα πιο ισχυρά παραρτήματα διεθνώς, με διαρκή δραστηριότητα και δωρεές εκατομμυρίων δολαρίων για έργα σε παράνομους εποικισμούς και σε εγκαταστάσεις του στρατού κατοχής στη Δυτική Όχθη. Για χρόνια, καναδικοί κρατικοί φορείς, κόμματα της αντιπολίτευσης και ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως η Independent Jewish Voice (IJV) και η Just Peace Advocates, κατήγγειλαν τη δράση του JNF ως παράνομη με βάση το διεθνές δίκαιο και το ψήφισμα 194 του ΟΗΕ.
Στις 8 Νοεμβρίου του 2024 το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Καναδά ανακάλεσε το καθεστώς φιλανθρωπίας του οργανισμού με άμεση επίπτωση την αφαίρεση των φορολογικών απαλλαγών του. Το ταξίδι αυτό απευθύνεται μόνο σε δωρητές άνω των 1800 δολαρίων.
Γιατί έρχεται το JNF στην Ελλάδα;
Είναι γνωστό ότι Εβραϊκές κοινότητες υπήρχαν στην Ελλάδα περίπου για 2.000 χρόνια, και όπως σε όλον τον κόσμο, συνδέθηκαν άρρηκτα με την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της περιοχής. Αρκετοί Εβραίοι πολέμησαν στον ελληνικό στρατό ενάντια στους Γερμανούς και άλλοι έγιναν μελη του ΕΑΜ. Πάνω από το 80% των Εβραίων που έζησαν στην Ελλάδα δολοφονήθηκαν από τους Ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αρκετοί κατάφεραν να σωθούν χάρη στην αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, που ιστορικά τιμάει την Εβραϊκή ιστορία, σέβεται την Εβραϊκή θρησκεία και καταδικάζει το ολοκαύτωμα που διέπραξαν οι Ναζί.
Η επίσκεψη στη χώρα μας είναι το πρώτο σκέλος ενός «πολιτισμικού και πνευματικού ταξιδιού» με επισκέψεις σε μουσεία και εβραϊκά μνημεία. Στην πραγματικότητα, το JNF εργαλειοποιεί τα τραυματικά και εγκληματικά γεγονότα που βίωσε ο Ελληνικός Εβραϊσμός, στο πλαίσιο της τελικής λύσης του ναζισμού, για να επιβάλλει και να κανονικοποιήσει την παρουσία του στη δημόσια σφαίρα και να εμβαθύνει τις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ, ενισχύοντας τη συνενοχή της χώρας μας στα εγκλήματα πολέμου, στο δρόμο που χάραξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μέσα από συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ χωρών. Όμως η Εβραϊκή ιστορία και ο πολιτισμός, δεν έχουν καμία σχέση με την κατασκευασμένη αφήγηση που έχει συγκροτήσει ο φονταμενταλιστικός σιωνισμός που εργαλειοποιεί τη θρησκεία και τα πάθη του Εβραϊκού λαού για να δημιουργήσει μαζί με τους ιμπεριαλιστές το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ.
Ο σιωνισμός, μιλά και πράττει ύπουλα εξ ονόματος των Εβραίων, παραποιώντας την Εβραϊκή ιστορία. Είναι αυτή η ιδεολογία που το 1948 δημιούργησε το απαρχάιντ του Ισραήλ, εκτοπίζοντας 750.000
Παλαιστίνιους, δολοφονώντας ολόκληρες οικογένειες, κλέβοντας τη γη και δημιουργώντας τις τελευταίες δεκαετίες μια ανοιχτή φυλακή στη λωρίδα της Γάζας. Σήμερα, όποιος αντιστέκεται στην ισραηλινή κατοχή, θεωρείται αυτόματα τρομοκράτης και εξαφανίζεται στις Ισραηλινές φυλακές, όπου τα βασανιστήρια και οι βιασμοί είναι η καθημερινότητα για 11.000 Παλαιστίνιους κρατούμενους. Στη Δύση, οι κριτικές φωνές για τα εγκλήματα του Ισραηλινού κράτους κατηγορούνται πονηρά από τις κυβερνήσεις για αντισημιτισμό. Ο αντισημιτισμός όμως είναι κομμάτι του ρατσισμού λόγω θρησκείας και φυλής των Εβραίων. Ο αντισιωνισμός είναι η αντίθεση σε μια πολιτική θεωρία που ευθύνεται για εκτοπισμό, απαρχάιντ και γενοκτονία.
Γι' αυτό πολλές Εβραϊκές κοινότητες αντιστέκονται στον σιωνισμό και φωνάζουν «Όχι στο όνομά μας!", ενώ πρόσφατα περισσότεροι από 450 Εβραίοι από όλον τον κόσμο -ανάμεσά τους πρώην Ισραηλινοί αξιωματούχοι, καλλιτέχνες, συγγραφείς και διανοούμενοι-υπέγραψαν ανοικτή επιστολή, με την οποία καλούν τον ΟΗΕ και τις κυβερνήσεις να επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ για όσα χαρακτηρίζουν ως «απαράδεκτες ενέργειες» που ισοδυναμούν με γενοκτονία στη Γάζα.
Δε θα αφήσουμε το JNF να καπηλευτεί την ιστορία και τον πολιτισμό για να δικαιολογήσει τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.
Απαιτούμε να διακοπεί κάθε σχέση και συνεργασία της χώρας μας με το κράτος-δολοφόνο και να του επιβληθούν κυρώσεις.
Δίνουμε τον αγώνα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μέχρι το «Ποτέ Ξανά» να ισχύει για όλους.
πηγή : email που λάβαμε στις 27 Οκτωβρίου 14h