Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025 στις 8.00 πμ
Αντιφασιστικό κάλεσμα σε πλαισίωση της περιφρούρησης των Προσφυγικών
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ, Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
30 και 31 Οκτώβρη, συγκέντρωση από τις 8:00 π.μ. στην Πλατεία των Προσφυγικών, Κούζη και Βεγορίτιδος
Την Πέμπτη και την Παρασκευή 30 και 31 Οκτώβρη, στο Εφετείο Αθηνών, συνεχίζεται το δικαστήριο των παρακρατικών της Χρυσής Αυγής. Η 31η Οκτώβρη είναι μέρα απολογιών για τους φασίστες Κασιδιάρη και Λαγό, μια ακριβώς μέρα πριν από την επέτειο της εκτέλεσης των φασιστών Φουντούλη και Καπελώνη στο Ν. Ηράκλειο το 2013.
Ως Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών, καλούμε τον κόσμο του αντιφασισμού να πλαισιώσει την οργανωμένη περιφρούρηση της γειτονιάς των Προσφυγικών καθ' όλη την διάρκεια των δικαστηρίων στις 30 και 31 Οκτώβρη. Παράλληλα με τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Εφετείο ενάντια στους παρακρατικούς της Χρυσής Αυγής, η γειτονιά των Κατειλημμένων Προσφυγικών θα αποτελέσει αντιφασιστικό ανάχωμα και έδαφος για την απορρόφηση των αντιφασιστικών δυνάμεων σε οποιασδήποτε πιθανή καταστολή του κράτους.
Τόσο εν όψει των ημερομηνιών του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής αλλά και συνδυαστικά με την 1η Νοέμβρη, έχουν ήδη ανακοινωθεί πλήθος από αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί αντιφασιστικές δράσεις σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Το αντιφασιστικό κίνημα καθιστά ξεκάθαρο πώς ο χώρος που προσπαθούν να βρουν οι φασίστες και οι ομαδοποιήσεις τους δεν υπάρχει, ούτε και πρόκειται να δοθεί.
Καλούμε τον κόσμο του αγώνα να πλαισιώσει όλες τις αντιφασιστικές δράσεις και τις περιφρουρήσεις των δομών του αγώνα στις γειτονιές του, κατά την διάρκεια του τριημέρου από τις 30 Οκτώβρη μέχρι και την 1η Νοέμβρη.
ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
ΜΠΑΤΣΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ
Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)
Mail: sykapro_squat@riseup.net
Blog: sykaprosquat.noblogs.org
Instagram: @sykapro
Twitter: @Prosfygik