Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 στις 21.30

Punk Rock Party για καλό σκοπό

Στις 30/1/2011 πραγματοποιείται αυθόρμητη αντιφασιστική πορεία 50 ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στην πόλη της Καβάλας, ως απάντηση στην συγκέντρωση μιας δράκας θιασωτών του νεοφασισμού, μπράβων και παρακρατικών της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την επέτειο για τα γεγονότα των Ιμίων.

Η πορεία καταφέρνει να προσεγγίσει τον χώρο της εθνικιστικής μάζωξης, όπου και βρίσκεται αντιμέτωπη με 2 διμοιρίες των ΜΑΤ.

Λίγο πριν την λήξη της φιέστας τους, παρακρατικοί και αστυνομία, με την χρήση γκλομπ και δακρυγόνων, από την μια μεριά, και πτυσσόμενων και παραλάιζερ, από την άλλη, επιτίθενται στην αντιφασιστική πορεία.

Κατά την διάρκεια της σύγκρουσης συλλαμβάνονται δυο άτομα, εκ των οποίων ο σύντροφος και φίλος από Κομοτηνή, Π.Κ, ο οποίος δέχεται χτυπήματα από τους παρακρατικούς με την ανοχή της αστυνομίας.

Στις 26/4/2012 ο Π.Κ. δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Καβάλας, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, αντίστασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Η άμυνα στη επίθεση μπάτσων και παρακρατικών βαφτίζεται αντίσταση και διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ η χρήση της ζώνης του παντελονιού του ('στην οποία είχε προσαρμόσει μεταλλική αγκράφα' σύμφωνα με το κατηγορητήριο!) για την αυτοπροστασία του θεωρείται ως οπλοχρησία, ενώ ο ελβετικός σουγιάς που βρέθηκε στο τσαντάκι του ως παράνομη οπλοφορία…

Συν τοις άλλοις, στον σύντροφο "φορτώνουν" και την κατηγορία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε ένα από τους συγκεντρωμένους παρακρατικούς.

Στον καιρό της ολοκληρωτικής επέλασης της κυριαρχίας, στον καιρό της 'κρίσης' και της αποτυχίας του συστήματος, τα ντόπια αφεντικά προσπαθούν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν τα κεκτημένα, πλασάροντας την εθνική ενότητα ως χάπι αποβλάκωσης των καταπιεσμένων.

Η αγαστή συνεργασία του κράτους και των θλιβερών νοσταλγών ολοκληρωτικών καθεστωτών, δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση, αλλά να μας διατηρεί σε μια διαδικασία επαγρύπνησης για τα χειρότερα που έρχονται.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Π.Κ.

Οι δίκες θα γίνουν του κράτους καταδίκες.

αλληλέγγυοι από τις γειτονιές της Αθήνας

επικοινωνία : http://protovouliaxalandriou.blogspot.com

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Μάρτιος 10h