Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010 στις 17.30

Ποδηλατοβόλτα Critical Mass Ride

Η Critical Mass είναι μια ομάδα ποδηλατιστών παγκόσμιας εμβέλειας η οποία διοργανώνει ποδηλατικές βόλτες μέσα στη πόλη με σκοπό να προωθήσει τα δικαιώματα των ποδηλατιστών ως μέρος της κυκλοφορίας και τη χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς.

Η Critical Mass δεν έχει προσδιορισμένους «αρχηγούς», οργανωτικές δομές και πολιτικούς στόχους. Η οργάνωση τηςCritical Mass δεν τυποποιείται πέρα από τον ορισμό μιας συνάντησης σε καθορισμένο τόπο και χρόνο και το ταξίδι ως ομάδα μέσα στους δρόμους της πόλης. Με λίγα λόγια, η Critical Mass μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια "οργανωμένη σύμπτωση", χωρίς ηγεσία ή ιδιότητα μέλους.

Η Critical Mass δεν είναι οργάνωση αλλά μια ιδέα, και οι ποδηλατικές βόλτες στην πόλη δεν πρέπει να ταυτιστούν με πορείες διαμαρτυρίας ούτε έχουν στόχο να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία. Αντίθετα, πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια να γίνει το ποδήλατο μέρος της κυκλοφορίας και να περιοριστεί η εχθρική διάθεση της πόλης προς τους ποδηλάτες, γιορτάζοντας παράλληλα την επιλογή του ποδηλάτου για τη μεταφορά και απολαμβάνοντας κοινωνικό χρόνο στις οδούς της πόλης χωρίς αυτοκίνητο.

πηγή : http://cmheraklion.blogspot.com/