Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Στα σύνορα του κόσμου

afisa_volos_provoli_steki_25_03_2012.jpg

Προβολή ταινίας «Στα σύνορα του κόσμου»

Την Κυριακή 25/3, στις 9μμ, στο Χώρο Κινημάτων - Στέκι Μεταναστών (Ιωλκού 33, Βόλος) προβάλλεται η ταινία «Στα σύνορα του κόσμου». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στη ταινία του, «Στα σύνορα του κόσμου», ο σκηνοθέτης Γουίντερμποτομ στρέφεται στο πρόβλημα των οικονομικών μεταναστών και συγκεκριμένα εκείνων του Αφγανιστάν, που όπως μας πληροφορεί η ταινία, εγκαταλείπουν ένα χώρο πολεμικής καταστροφής και οικονομικής εξαθλίωσης σ' αναζήτηση καλύτερων συνθηκών ζωής.

Οι δύο «ήρωες» του Γουίντερμποτομ είναι δύο νεαροί Αφγανοί, ο ένας απ' αυτούς ακόμη παιδί, δύο ξαδέρφια, ο Τζαμάλ και ο Εναγιατουλά, που ξεκινούν από μια πακιστανική πόλη, στα σύνορα του Αφγανιστάν, και διακινδυνεύοντας τις τύχες τους στα χέρια λαθρεμπόρων, απατεώνων και εκμεταλλευτών, ξεκινούν ένα ταξίδι επικίνδυνο, μέσα από Πακιστάν, Ιράν και Τουρκία, και στη συνέχεια Ιταλία και Γαλλία, με κατεύθυνση το Λονδίνο. Χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα, άλλοτε αυτοκίνητα, άλλοτε φορτηγά κι άλλοτε κλεισμένοι αποπνιχτικά για μέρες σε «κοντέινερ», οι δύο πρόσφυγες, εκπρόσωποι της μιζέριας και της απελπιστικής φτώχειας εκατομμυρίων προσφύγων απ' όλο τον κόσμο, αγωνίζονται να επιβιώσουν, έχοντας πάντα για στόχο τους μια πιο ανθρώπινη ζωή.

Χρησιμοποιώντας ερασιτέχνες ηθοποιούς, με τα ίδια μάλιστα τα ονόματά τους, και μια ψηφιακή κάμερα στο χέρι ο Γουίντερμποτομ έφτιαξε μια συγκλονιστική ταινία που μοιάζει με ντοκιμαντέρ, που καταγράφει με λεπτομέρεια την τραγωδία των δύο πρωταγωνιστών του. Ο Γουίντερμποτομ με εικόνες που συνδυάζουν την ομορφιά με μια μαύρη, απειλητική ατμόσφαιρα, καταγράφει τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, πραγματικότητα την οποία πολλοί από μας αρνούνται ν' αντιμετωπίσουν.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...