Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 στις 17.00

Μαθήματα αραβικής γλώσσας

Μαθήματα αραβικής γλώσσας στο Σινιάλο

Τα Αραβικά είναι η μητρική γλώσσα για ένα τεράστιο πληθυσμιακό κομμάτι, από τις χώρες όπου είναι επίσημη γλώσσα έως τις χώρες που τη μιλούν οι διάφορες μειονότητες, με αποτέλεσμα να αποτελούν συνδετικό κρίκο για τόσους πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς.

Στους δρόμους της αυτομόρφωσης που διανύουμε, η έναρξη του μαθήματος αυτού είναι σημαντική, καθώς εφοδιαζόμαστε με ένα επιπλέον εργαλείο στην επικοινωνία και γνωριμία με τους μετανάστες. Και η επικοινωνία αυτή δε θα διένυε ούτε το μισό της επιθυμίας μας αν εξαντλούνταν σε τυπικές κουβέντες- αδιαμφισβήτητα σημαντικές για τους μετανάστες- και δεν επεδίωκε να σπάσει ταυτόχρονα τα θεμέλια των πολιτισμικών φραγμάτων. Φράγματα που ραγίζουν όσο εξερευνούμε την τέχνη, τη λογοτεχνία, τη μουσική, τις παραδόσεις και την ιστορία με όπλο τη γλώσσα.

Το διαρκές πρόταγμα για το χτίσιμο σχέσεων αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας με τους μετανάστες είναι αυτό που μας οδήγησε στην απόφαση για τα μαθήματα ελληνικών. Το μάθημα των αραβικών τώρα έρχεται να ενισχύσει την προσπάθεια και να διευρύνει τα ριζώματα και τις ποιότητες των σχέσεων αυτών.

Απέναντι στα φροντιστήρια-χρυσωρυχεία και τον αποκλεισμό από μια τέτοια εμπειρία επιχειρούμε αυτοοργανωμένα μαθήματα αραβικών

πηγή : http://sinialo.espiv.net/?p=6896