Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 στις 18.00

Μικροφωνική αλληλεγύης στους 68 μαθητές του Κιλκίς

κάλεσμα : ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Στις 16-2-2012 στο Κιλκίς μια ομάδα μαθητών (68 άτομα) που συμμετείχε ενάντια στην εξόρυξη μεταλλείων στην περιοχή έφαγε ημερίσια αποβολή καθώς ο διευθυντής του σχολείου σύμφωνα με τις "δημοκρατικές αρχές" του θεώρησε τη διαμαρτυρία-συμμετοχή στα κοινά των μαθητών αξιόποινη.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό αλλά και άλλα παρόμοια συνειδητοποιούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά στην αντίθεση: Από τη μια το σχολείο να παροτρύνει την ενεργή συμμετοχή των μαθητών στα κοινά και από την άλλη να ποινικοποιεί τους αγώνες τους. Με αυτόν τον τρόπο το σχολείο και γενικότερα το εκπαιδευτικό σύστημα προετοιμάζει τους μαθητές έτσι ώστε να δεχθούν ομαλά την άσκηση εξουσίας πάνω τους χωρίς την προβολή οποιασδήποτε αντίστασης.

Οι συμπεριφορές αυτές καταδεικνύουν το πραγματικό πρόσωπο του καθεστωτικού εκπαιδευτικού συστήματος. Σκοπός του είναι ο εκφοβισμός των μαθητών και αποτροπή τους από παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΔΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ.

ΚΟΥΦΑΛΕΣ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 68 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 31-3-12 ΣΤΙΣ 6:00μμ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...