Τρίτη 3 Απριλίου 2012 στις 19.00

Το Ντουλάπι δίκτυο για την τροφοσυλλογική δράση

Το Ντουλάπι Δίκτυο για την Τροφοσυλλογική Δράση

ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ

Δίκτυο για την Τροφοσυλλογική Δράση

Το Ντουλάπι είναι ανοικτό για την κάθε μια που θέλει να πάρει ή να μοιραστεί τροφή, ιδέες, προϊόντα, άνευ μεσαζόντων, βιομηχανιών και τιμών, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 19:00 έως τις 22:30.

Σε όσα προϊόντα αναγράφεται τιμή, πρόκειται για το κόστος απόκτησης τους από τους παραγωγούς. Τα υπόλοιπα προέρχονται από εισφορές, από άγρια συλλογή και από σπιτικές μεταποιήσεις φίλων και μελών του Ντουλαπιού.

Για όλα τα φαγώσιμα και μη, στο Ντουλάπι (πλην των ραφιών και άλλων επίπλων) ισχύει η ανταλλαγή, η ελεύθερη συνεισφορά στο κουτί του Ντουλαπιού ή και τα δυο μαζί, ή η καλή καρδιά. Με άλλα λόγια προμηθευόμαστε ό,τι χρειαζόμαστε και ή αφήνουμε κάποια χρήματα στο κουτί, ή άλλα προϊόντα ή και τα δυο μαζί ή και τίποτε από τα παραπάνω (έχοντας όμως κατά νου ότι τα σάβανα τσέπες δεν έχουν και ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη χαραμίζουμε με εγωισμούς και απληστίες).

Φροντίζουμε να φέρνουμε κάποιο βαζάκι και όσα βαζάκια παίρνουμε από το Ντουλάπι, καλό θα ήταν να πλένονται και να επιστρέφονται.

Αν ενδιαφερόσαστε να ενημερωνόσαστε για σεμινάρια αυτομόρφωσης, νέες αφίξεις τροφίμων και λοιπές δραστηριότητες του Ντουλαπιού αφήνετε στη σχετική λίστα δίπλα στη ζυγαριά για τα τρόφιμα, το μέηλ σας ή άλλο (φαντασιακό ή μη) τρόπο επικοινωνίας. Θα΄ταν βεβαίως αφέλεια εκ μέρους σας να περιμένετε ότι θα σας καλέσουμε στο κινητό.

Αν είσαστε παραγωγός ή έχετε πρόσβαση σε τροφή άξια μοιράσματος, γράφετε τα στοιχεία σας στην παραπάνω λίστα (δεκτά και κινητά) με μια μικρή αναφορά στα προϊόντα σας. Το ίδιο ισχύει για γνώση θεμάτων που βρίσκετε ότι θέλετε να μοιραστείτε μέσω των σεμιναρίων αυτομόρφωσης του Ντουλαπιού.

Και μια αναγκαία διευκρίνιση: αγαπάμε και αισθανόμαστε δικά μας, χωράφια, παιδικά χρόνια, ανθρώπους, μοναχικά ρόμπολα στις κορυφογραμμές, τις σκιές των πλατάνων, τις μελαγχολίες της αλλαγής και της απώλειας, απλά πράγματα, ανθρώπινα. Όχι έθνη και πατρίδες. Μ΄άλλα λόγια: Σκατά στο έθνος και τους πατριώτες.

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Απρίλιος 19h