Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Διαδήλωση ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών

πηγή : https://activepropaganda.espivblogs.net/2012/...


Όταν ο Ναζισμός γίνεται κυρίαρχη πολιτική

η Αντίσταση γίνεται Ιστορικό Καθήκον

Είναι γνωστό ότι όταν η συναίνεση που μπορεί να πετύχει μια εξουσία για τις πολιτικές της φτάνει στα όριά της, είναι απαραίτητο να εφεύρει κάποιο νέο ή να φέρει στο προσκήνιο κάποιον ξεχασμένο μπαμπούλα για να συνετίσει τους υπηκόους της.

Στην Ελλάδα της εποχής του Μνημονίου, η κυριαρχία δεν είχε πάντα μια λύση στο τσεπάκι ή κι αν ακόμα είχε, έκαιγε από ένα σημείο και πέρα τα χαρτιά της ολοένα και πιο γρήγορα. Σε αυτή τη συγκυρία, κανένα της μέτρο δεν έπειθε πια ότι γινόταν για το καλό του λαού, την ανακούφιση των φτωχότερων στρωμάτων, τη στοιχειώδη διατήρηση του κοινωνικού ιστού. Σε αυτή τη συγκυρία η κυριαρχία από τη μια έτρεμε τον κοινωνικό αναβρασμό, τις οργισμένες ογκώδεις διαδηλώσεις, την καθημερινή πρακτική της κοινωνικής οργάνωσης από τα κάτω και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Από την άλλη, βέβαια, συσπειρωνόταν, έπαιρνε στο καράβι της αυτούς που έλεγε άλλοτε ακραίους κι ανταγωνιζόταν στο εσωτερικό της για τα πρωτεία στον πατριωτισμό και στην ελληνικότητα, δίνοντας σταδιακά το στίγμα για το πού είναι διατεθειμένη να φτάσει, αν τα πράγματα σκουρύνουν πάρα πολύ γι' αυτήν.

Αφού πότισε όσο μίσος μπορούσε και ήταν απαραίτητο για να λιπανθεί (ξανά) το έδαφος της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, ήρθε η ώρα να δρέψει τους καρπούς της καλλιέργειας που με τόση συνέπεια φρόντιζε. Λίγο πριν τις πρώτες εκλογές μεταπολιτευτικά, των οποίων το (ουσιαστικό) αποτέλεσμα δε γνωρίζει και ίσως δεν μπορεί να διαχειριστεί κατά πώς το θέλει και το χρειάζεται, το μαύρο μέτωπο, ανακοίνωσε σε ένα έτοιμο και αρκετά φοβισμένο για να το δεχτεί σχεδόν με ανακούφιση εθνικό κοινό (βλ. ψηφοφόρους) τη λύση όλων των προβλημάτων: θα μεταφέρει όλους τους παράνομους μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, μέχρι να τους απελάσει.

Αφού βρήκαν λοιπόν ποιος φταίει, βάζουν μπροστά την εκστρατεία εκκαθάρισής τους. Κατασκευάζουν στο πρόσωπο των προσφύγων και μεταναστών το βολικό «εσωτερικό εχθρό», τον απαραίτητο αποδιοπομπαίο τράγο, ελπίζοντας ότι θα μετατοπίσουν την οργή, ότι θα ξεχαστεί ότι αυτοί και οι πολιτικές τους της φτώχιας και του αυταρχισμού είναι οι πραγματικοί εχθροί της κοινωνίας.

Δεν πρέπει και δε θα αφήσουμε αυτή την εκστρατεία μίσους και ρατσισμού να περάσει.

Είναι η στιγμή που πρέπει να αποφασίσουμε οριστικά ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργες, ντόπιο και μετανάστες μαζί ότι πέρα από το εισόδημά μας και τη διαβίωσή μας που λεηλατούνται, έχουμε για συνεκτικό μας στοιχείο την κοινή μας ταξική «μοίρα», την αλληλεγγύη, τα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αντανακλαστικά μας, τους απαραίτητους κοινούς αγώνες, την ανθρωπιά μας.

Είναι η ώρα που πρέπει να αρνηθούμε μια και καλή την επιστροφή των πιο μαύρων εικόνων της ανθρώπινης ιστορίας, το μαζικό εγκλεισμό και εξολόθρευση των ανθρώπων βάση της καταγωγής τους, του χρώματός τους, της εθνικότητας και της θρησκείας τους.

Που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι άνθρωποι δεν είναι ούτε σκουπίδια, ούτε μιάσματα, ούτε εστίες μόλυνσης και υγειονομικές βόμβες, αλλά ότι όποιος διακηρύττει και αναπαράγει τα φασιστικά και ναζιστικά αυτά μυθολογήματα, δεν είναι τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από φασίστας και ναζί.

Που πρέπει να διαλέξουμε να σπάσουμε το φόβο, να δείξουμε ότι οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κατάστασης που έχουμε φτάσει ως κοινωνία είναι ακριβώς αυτοί που βάζουν με τον πλέον βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ μας.

Πρέπει να μην ξεχνάμε εν τέλει ότι στόχος τους δεν είναι μόνο οι μετανάστες. Ότι εάν αφήσουμε τους μετανάστες να γίνουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της κρίσης, ανοίγουμε το δρόμο για τη στοχοποίηση όλων όσων αγωνίζονται.

Απέναντι στη βαρβαρότητα του ρατσισμού και του γενικευμένου κανιβαλισμού,

Προτάσσουμε την αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα ντόπιων και μεταναστών για ζωή με αξιοπρέπεια, για ζωή με δικαιώματα!

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!

ΠΟΡΕΙΑ: Παρασκευή, 6 Απρίλη, 6.00μμ, Καμάρα

πηγή : http://antiratsistiki.gr/node/684