τι; : συγκέντρωση θεματική : από :

Τρίτη 10 Μαρτίου 2026 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα συντροφια από 28/10 και 30/10

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα συντροφιά από 28/10 και 30/10,στα δικαστήρια, την Τρίτη 10/3 , στις 9:00

Το βράδυ της 28/10 του 2024 οι θρασύδειλοι ρουφιάνοι της ομάδας Δέλτα κάνουν έλεγχο σε παρέα που κάθεται στο πάρκο του Εργατικού Κέντρου μεταξύ της οποίας σύντροφοί/ισσές μας και ένα βρέφος. Η εμφανώς τραμπούκικη στάση των μπάτσων που έψαχναν λίγο τσαμπουκά για να δικαιολογήσουν τα κρατικά λεφτουδάκια τους, απαντιέται με το ότι υπάρχει βρέφος στο σημείο με σκοπό να ηρεμήσει η συμπεριφορά τους. Το γεγονός αυτό μπερδεύει τον πληγωμένο ανδρισμό τους και μεταχειρίζονται τον πατέρα και σύντροφο δένοντάς του τα χέρια και χτυπώντας τον με το χαρακτηριστικό "θάρρος" του ρουφιάνου, τρεις φορές στο κεφάλι. Άτομα από την παρέα και από τις γύρω παρέες φωνάζουν και ορισμένοι μπαίνουν μπροστά ώστε να διώξουν τα κρατικά σκουπίδια. Από τη στιγμή εκείνη και μετά, για να δικαιολογήσουν την φοβερή επιχείρησή τους οι μπάτσοι, συλλαμβάνουν τον χτυπημένο σύντροφο και φίλο του συναγωνιστή ο οποίος προσπάθησε να αποκλιμακώσει την κατάσταση. Οι κατηγορίες είναι αντίσταση, απείθεια ..
Στις 30/10 καλείται αντικατασταλτική πορεία στο πάτκο του εργατικού κέντρου, από όπου 300-400 άτομα πορευόμαστε συγκεροτημένα στους δρόμους τπυ κέντρου. Στο τέλος της πορείας σημειώνονται μικροσυγκρούσεις με τους μπάτσους, μετά τις οποίες διμοιρίες ΜΑΤ ρίχνουν χημικά και κρότου λάμψης πέριξ της ρωμαίκής αγοράς, κατευθυνόμενοι πρπε την Γκαρμπολά. Εκεί υπάρχει ένταση μεταξύ κόσμου που καθόταν στο σημείο και των εμφανώς αφινιασμένων μπάτσων, οι οποίες καταλήγουν με τα ΜΑΤ να πετούν ασφυξιογόνα σε μαγαζιά (κλειστούς χώρους), και να ρίχνουν γυάλινα αντικείμενα σε άτομα που κάθονταν μέσα σε συνεργατικό μαγαζί, στο οποίο προκάλεσαν και μεγάλες υλικές ζημιές. Παράλληλα, επάνω στην ένταση συλλαμβάνεται ένας σύντροφος και ακόμη ένα άτομο, ώστε οι μπάτσοι να δικαιολογήσουν τις καφρίλες τους που έθεσαν άτομα σε σοβαρο κίνδυνο με χημικά σε κλειστούς χώρους - αλλά και συνολικά στη γειτονιά. Το σύντροφο βαραίνπυν οι κατηγορίες της αντίστασης, βίας κατά υπαλλήλου, εξύβρισης, απείθειας και διατάραξη.
Λίγες ημέρες μετά καλείται ξανά, παρά τις απανωτές επιθέσεις των μπάτσων στη γειτονιά, αντικατασταλτική πορεία στο Άγαλμα Βενιζέλου όου ξανά εκατοντάδες άτομα στέκονται αξιοπρεπώς στο δρομο και δείχνουν ότι η παρουσία των μπάτσων και η καταστολή σε πλατείες και γειτονιές θα συνεχίσει να απαντιέται συλλογικά και μαχητικά. Η ανοιχτη αντικατασταλτική συνελευση που συγκροτήθηκε εκείνες τις ημέρες με αυτή την αφορμή, συνεχίζει να ανοίγει το ζήτημα στην ευρύτερη περιοχή με αφισοκολλήσεις και κείμενα ενημερωτικού και αντικατασταλτικού χαρακτήρα.
Η στάση του κράτους με τους συνεχείς ελέγχους και παρενοχλήσεις σε νέους/εες , μετανάστ(ρι)ες, αγωνιστές/ριες/ά στις πλατείες είναι βασικός παράγοντας της στρατιωτικοποίησης της καθημερινής ζωής και της ενίσχυσης του κρατικού "μπαμπούλα" σε κάθε πτυχή της ζωής. Η στρατηγική αυτή συνδέεται και συμπληρώνεται με την καταστολή όλων των κοινωνικών ταξικών αγώνων σε χώρους εργασίας, σε πορείες, στα νοσοκομεία, σε απεργίες. Απώτερος σκοπός είναι η καλλιέργια της απομόνωσης, της εξατομίκευσης, ώστε να μην υπάρχει το έδαφος -υλικά και κοινωνικά- να στηθούν αναχωματα απέναντι στην καπιταλιστική και κρατική εκμετάλλευση. Μπροστάρηδες αυτής της σττατηγικής είναι ο ένοπλος προστάτης της αστικής τάξης, η αστυνομιά, η οποία υπερασπίζεται τα συμφέροντα της τελευταίας με απόλυτη συνέπεια και με μένος απέναντι στην κοινωνιλή βάση, ιδίως όταν αυτή προσπαθεί να διεκδικίσει καλυτερη ζωή και ελευθερία. Συνδεεται παράλληλα και με τη στοχοποίηση των πολιτικών χώρων, των καταλήψεων, των στεκιών και των γραφείων πολιτικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων, στα πανεπιστήμια και μέσα στις πόλεις, καθώς αντιλαμβάνονται ότι εκεί είναι οι χώροι όπου σπάει ο ατομικός δρόμος, καλλιεργείται η συλλογική ριζοσπασυική συνείδηση και οι συντροφικές σχέσεις που τόσο φοβάται η αστικη τάξη και το κράτος.
Θα υπερασπιστούμε κάθε σύντροφο που βρέθηκε στα χέρια των ένστολων δολοφόνων, ως μέρος των καταπιεσμένων που αγωνίζονται για αξιοπρέπεια, ελευθερία, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Την Τρίτη 10/3 δικάζονται σε ξεχωριστές δίκες οι δύο σύντροφοι και ο ένας σύντροφος και ο άλλος συλληφθέντας. Καλούμε κάθε έναν/μία/ένα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια, ώστε να σταθούμε δίπλα σε όσους δέχονται την καταστολή που μπορεί να τυχαίνει να στοχεύει συχνά αγωνιστές/ριες/ά, αλλά είναι έτοιμη να εξαπολυθεί σε ευρεία κλίμακα στην κοινωνική πλειοψηφία όποτε ξεσπούν μαζικά κινήματα, όπως αυτά των Τεμπών, αυτά ενάντια στην γενοκτονία του Παλαιστινιακου λαού, του πολέμου, των κρατικών εγκλημάτων -Πυλος, Χιος- , της ακρίβειας, του αντιμεταναστευτικού πολέμου,των εργατικών διεκδικήσεων και δολοφονιων εργατριών -Βιολάντα-, των εξώσεων και των κρατικών εγκλημάτων.

Ανάρες, ομάδα δράδης & αλληλεγγύης


1 2 3

ΕΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ : ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Στις 28/10/2024 μια παρέα 7 ατόμων καθόταν στο πάρκο του εργατικού κέντρου Θεσ/νίκης, η μία εξ'αυτών μητέρα ενός βρέφους το οποίο και είχε στην αγκαλιά της. Κατά τις 11 η ώρα εμφανίζονται 6 δικάβαλα της ομάδας ΔΕΛΤΑ, σταματάνε απότομα μπροστά στην παρέα και κατεβαίνουν για ταυτοποιήσεις. Με ένταση απευθύνονται στον κόσμο λέγοντας τους ότι θα γίνει έλεγχος για ναρκωτικά. Στο σωματικό έλεγχο που ακολουθεί, ο πατέρας του μωρού ζητάει από τους μπάτσους να μην ακουμπήσουν το μωρό και αυτοί τον αρπάζουν και τον κάθονται σε ένα παγκάκι. Στη συνέχεια ένας από αυτούς αρχίζει να τον βαράει με μπουνιές στο πρόσωπο μπροστά στη μητέρα και το μωρό. Παρ'όλο που υπήρχαν βίντεο, φωνές και γενικώς μια αρκετά αλληλέγγυα στάση από τον υπόλοιπο κόσμο που βρισκόταν στο πάρκο, οι μπάτσοι προχώρησαν στην καθιερωμένη τους πρακτική, αφού έχουν χτυπήσει κάποιον απρόκλητα να πρέπει να το δικαιολογήσουν όλο αυτό με σύλληψη. Το ίδιο έκαναν ευθύς αμέσως και σε άλλο μέλος της παρέας το οποίο περικύκλωσαν, κλώτσησαν και έριξαν κάτω στο κράσπεδο φορώντας του χειροπαίδες. Στα δύο συντρόφια που χτύπησαν, χρέωσαν "αντίσταση κατά της αρχής" και μετέπειτα απείθεια για άρνηση δακτυλοσκόπησης. Για την συμμορία της ΔΕΛΤΑ και τον ιστορικό της ρόλο ότι και να ειπωθεί είναι λίγο, πρόκειται για έμμισθους μπράβους του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού εναρμονισμένους με το να επιβάλουν εξωδικαστικά την νομοθεσία.

βίντεο του συμβάντος : https://www.youtube.com/watch?v=sysgRBp8lpE

ΕΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ : ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Δύο μέρες μετά το συμβάν στο πάρκο καλείται αντανακλαστική αντικατασταλτική πορεία γειτονιάς στο ΕΚΘ από τον αντιεξουσιαστικό/αναρχικό χώρο της πόλης. Η πορεία πλαισιώνεται από 300+ συντρόφια και συνοδεύεται από αστυνομικές δυνάμεις(ΜΑΤ,ΔΕΛΤΑ,ασφάλεια). Αφού ολοκληρώνει το δρομολόγιο της, το σώμα της πορείας διαλύεται στο εργατικό κέντρο. Έπειτα ξεσπούν μικροσυμπλοκές με τις δυνάμεις καταστολής επί της Αγ.Δημητρίου, όπου γίνεται χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Κατόπιν η αστυνομία εφαρμόζει πλάνο περικύκλωσης της Ρωμαικής αγοράς, μια πρακτική που μετέπειτα εφάρμοσε στην Καμάρα στις πορείες της 17Ν και 6Δ και πλέον έχει εγκαθιδρύσει ως μόνιμο κατασταλτικό δόγμα στη Θεσ/νίκη, δηλαδή η μη ασφαλής ολοκλήρωση των πορειών, ανεξαρτήτως χαρακτηριστικών. Στις δύο πορείες που είχαν προηγηθεί της αντικατασταλτικής για τον ανελέητο βασανισμό και την δολοφονία (από τους πληρωμένους βασανιστές διαφόρων ΑΤ του κέντρου της Αθήνας) του πακιστανού μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ περικύκλωναν σταδιακά και προληπτικά την Ρωμαική αγορά μη δίνοντας δίοδο στον κόσμο να σπάσει μετά το πέρας των πορειών, εγκλωβίζοντας τον ουσιαστικά στη Γκαρμπολά και την Μακεδονικής Αμύνης. Επιστρέφοντας στο επίδικο της 30/08/24, δοιμιρία ΜΑΤ κατεβαίνει την Μακεδονικής Αμύνης ενώ άλλη διμοιρία ανεβαίνει την Τοσίτσα και μετά από ένα χρονικό διάστημα επιτείθονται συντονισμένα στο ύψος της Γκαρμπολά στον κόσμο που βρισκόταν στον πεζόδρομο, δίχως να δώσουν καμία διαφυγή. Από το προσχεδιασμένο πογκρόμ της ΓΑΔΘ γλίτωσε όσος κόσμος πρόλαβε είτε να διαφύγει πριν περικυκλώσουν τα ΜΑΤ το στενό, είτε να μπει σε όποιο μαγαζί βρήκε μπροστά του. Οι διμοιρίες επιτέθηκαν στο σωρό, έσπασαν τραπέζια και την τζαμαρία συνεργατικού μαγαζιού στο οποίο είχε αποκλειστεί κόσμος και πέταξαν δακρυγόνο και κρότου λάμψης μέσα σε κλειστό χώρο 50 τ.μ. Αρκετός κόσμος ανέβηκε επίσης προς τα πάνω την Τοσίτσα και βρήκε διαφυγή σε έταιρο μαγαζί καθώς οι ρουφιάνοι της ΔΕΛΤΑ κατέβαιναν ορμώμενοι προς τον κόσμο. Αφου διέλυσαν ότι βρήκαν μπροστά τους(τραπέζια, πιάτα, ποτήρια) ακινητοποίησαν άτομα που δε πρόλαβαν να μπουν στο μαγαζί και προχώρησαν σε 2 συλλήψεις για να δικαιολογήσουν τα πεπραγμένα τους(διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, εξίβρυση, βία κατά υπαλλήλου).

Αλληλέγγυες/οι/α


1 2 3

Στις 28/10/24 έπειτα από τραμπουκισμό μπάτσων σε μια παρέα που βρισκόταν στο πάρκο του εκθ εκ των οποίων και ένα βρέφος 3 μηνών, συνελλήφθησαν δύο άτομα, το ένα ο πατέρας του παιδιού με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχης και απείθεια. Δύο μέρες μετά,(30/10/24) καλέστηκε πορεία ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα, όπου στο τέλος της έλαβαν χώρα συγκρούσεις με τα σκουπίδια της ΕΛ.ΑΣ. Μετά από κάποια ώρα και ενώ η κατάσταση φαινόταν να έχει αποκλιμακωθεί, πραγματοποιήθηκε κυκλωτική επιχείρηση στον πεζόδρομο της γκαρμπολα, μην αφήνοντας δίοδο διαφυγής στον κόσμο που βρισκόταν εκεί. Κατά την διάρκεια της επέμβασης των μπάτσων πραγματοποιήθηκε αναίτια ρίψη κρότου λάμψης και δακρυγόνων καθώς και 4 προσαγωγές εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης και εξύβριση. Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμος με τον αλληλέγγυο κόσμο, οδηγωντας σε μια δεύτερη επίθεση των μπάτσων με την ρηψη δακρυγόνων εντός παρακειμένου μαγαζιού.

Τη Τρίτη 10/03 στις 09:00 στα δικαστήρια, καλούμε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες συντρόφους που δικάζονται σε πρώτο βαθμό.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ων