Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 στις 20.00

Εκδήλωση: Από την ACTA στον Μπλογκονόμο

ACT(a) NOW!

Στα μέσα Γενάρη 22 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, υπογράφουν τη διακρατική σύμβαση «για την καταπολέμηση της παραποίησης / απομίμησης», γνωστή και ως ACTA. Η σύμβαση αυτή, που είναι αποτέλεσμα εν κρυπτώ άτυπων διαβουλεύσεων μεταξύ κρατικών αξιωματούχων στα πλαίσια του G8, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τα ψηφιακά μας δικαιώματα και αποτελεί απόπειρα για την καθιέρωση σε διεθνές επίπεδο μηχανισμών λογοκρισίας της διαδικτυακής μας έκφρασης. Οι κοινωνίες δεν έμειναν αμέτοχες σε αυτή την κήρυξη πολέμου. Στις 11/2 κατέβηκαν στον δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι σε περισσότερες από 200 πόλεις της ηπείρου, με αποτέλεσμα την αναστολή των διαδικασιών υπογραφής από πολλές χώρες, όπως τις Γερμανία, Ολλανδία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Λιθουανία και Βουλγαρία, καθώς και την δημόσια τοποθέτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά της ACTA.

Έχεις το Δικαίωμα να Μπλογκάρεις, Αρκεί να μην μας Ενοχλείς.

Τον Αύγουστο του 2011 το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοινώνει τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την κατάρτιση νομοσχεδίου με αντικείμενο την ταυτοποίηση των διαχειριστών blogs και τη διεύρυνση του καταλόγου των αδικημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών με την προσθήκη και πράξεων λόγου. Σήμερα, η επιτροπή αυτή έχει ολοκληρώσει το έργο της, έχοντας παραδώσει προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο στην κυβέρνηση, που θα αναδειχθεί με τις επερχόμενες εκλογές. Οι ενέργειες αυτές είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένες με την γενικότερη πολιτική συρρίκνωσης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και αποσκοπούν στο να στερήσουν τους απλούς πολίτες από ένα μέσο, στο οποίο μπορούν να αρθρώσουν απερίσπαστα λόγο στον δημόσιο χώρο και απέναντι στην πολιτική και οικονομική εξουσία.

Πάνω από την Ασφάλεια τους…

Σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο έχει γίνει σαφές πως οι κυβερνήσεις έχουν ανάγει την ασφάλεια ή την προάσπιση εμπορικών συμφωνιών και δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας ως μεγαλύτερη προτεραιότητα απ' το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης ή το δικαίωμα στην ανωνυμία.

…Οι Διαδικτυακές μας Ελευθερίες

Οι πολίτες είναι αυτοί που πρέπει να έχουν τον αποκλειστικό λόγο στη διαμόρφωση των κρίσιμων εξελίξεων που συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία. Οι παραπάνω επιλογές μπορούν να ανατραπούν, μόνο αν πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Αντί να σωπάσουμε, να παλέψουμε συλλογικά για ένα ελεύθερο διαδίκτυο.

πηγή : http://dln.gr/2012/04/03/april/