Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 στις 18.30

18χρονος στην εντατική απο ξυλοδαρμό μπάτσων -Συγκέντρωση-πορεία

Ξημερώματα Κυριακής, αστυνομικοί προσήγαγαν πέντε άτομα από την παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. Οι τέσσερις νεαροί γίνονται μάρτυρες του ξυλοδαρμού του 18χρονου φίλου τους, τον οποίο άκουγαν να βογγάει και να παρακαλεί ώστε να σταματήσουν οι δύο κουκουλοφόροι μπάτσοι που τον είχαν χώσει μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο της Γ.Α.Δ.Η και τον έδερναν. Μία ώρα αργότερα, τους αφήνουν και τους πέντε ελεύθερους.

Η Δευτέρα βρήκε το νεαρό να κάνει εμετούς και οδηγήθηκε αμέσως στο ΠΑΓΝΗ. Ακολούθησε εξέταση από το γιατρό στο Κ.Υ.Χάρακα, ο οποίος τον έστειλε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο. Ο 18χρονος φέρει σοβαρά τραύματα στον πνεύμονα και στο πάγκρεας, ενώ κατόπιν της παραμονής του στο νοσοκομείο, την Τετάρτη υποβλήθηκε και σε νέες εξετάσεις, και αποφασίστηκε η αεροδιακομιδή του στο Τζάνειο νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου και νοσηλεύεται. Έχει σοβαρή ζημιά στο πάγκρεας, υπολειτουργεί ο ένας του πνεύμονας, κάποια πλευρά του είναι σπασμένα, φέρει δύο μεγάλα αιματώματα στο συκώτι και έχει χτυπηθεί στο υπονεφρίδιο.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης δηλώνει πως τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την εικόνα της αστυνομίας στην Κρήτη, τουλάχιστον όσο ο μπορεί αυτός να θυμηθεί. Μάλλον ο Κ. Σκανδαλάκης έχει σοβαρό πρόβλημα μνήμης συμπεραίνουμε εμείς. Οι μπάτσοι ΔΕΝ δέρνουν, ΔΕΝ τραμπουκίζουν, ΔΕΝ δολοφονούν, ποτέ !!

Εντάξει θα μπορούσε να πεί κανείς, άλλη μια περίπτωση των δολοφονικών ορέξεων κάποιων μπάτσων. Όμως, η πραγματικότητα τούς διαψεύδει. Καθημερινά σε συγκεντρώσεις, πορείες μέσα σε αστυνομικά τμήματα, κρατητήρια και φυλακές δεκάδες άνθρωποι δέχονται τις περιποιήσεις από τα γκλοπ, τις μπουνιές και τις κλωτσιές των ένστολων φρουρών του καθεστώτος. Είναι να μην πέσει κανείς στα χέρια τους... Περιστατικά που στη συντριπτική πλειοψηφία τους δε βλέπουν το λεγόμενο «φως της δημοσιότητας». Για να μην απαριθμήσουμε τις εκατοντάδες κρατικές δολοφονίες από όπλα που, κατά διαβολική σύμπτωση, «εκπυρσοκροτούν».

Το τρομακτικό είναι τα σάπια και υπνωτισμένα από την τηλεόραση αντανακλαστικά μιας κοινωνίας που φαίνεται πια να μην ταράζεται με τίποτα, εκτός αν πρόκειται να ξεσπάσει πάνω στα εύκολα θύματα, τους μετανάστες. Η καθημερινή ρουτίνα εργασίας και κατανάλωσης φαίνεται να συνεχίζει ακάθεκτη, και οι άνθρωποι απλά να περιφέρονται σαν ζόμπι στους πεζόδρομους, τις καφετέριες και τα σαλόνια των σπιτιών τους. Ένας ηλικιωμένος αυτόχειρας στο Σύνταγμα, απλά άλλος ένας από τους εκατοντάδες των τελευταίων 2 χρόνων, ένας 18 χρονος στο Τζάνειο, απλά άλλος ένας από τους εκατοντάδες τραυματίες από μπάτσους, άστεγοι, άνεργοι, εξαθλιωμένοι ντόπιοι και μετανάστες, κατεστραμένο σύστημα ασφάλισης και υγείας, σκάνδαλα, μίζες. Λεηλασία οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική για να μπορεί το σύστημα να δουλεύει, τα γρανάζια να γυρνάνε, τα κέρδη να αυξάνονται. Και οι υπηκόοι συνεχίζουν να κάνουν αυτό για το οποίο τους έχουν εκπαιδεύσει, στο σχολείο, στο στρατό, στη δουλειά, πάντα υπάκουοι, πάντα εργατικοί, πάντα πρόθυμοι, αρκεί να μπορούν να φυτοζωούν... ΗΣΥΧΑ !

ΩΣ ΠΟΤΕ; λοιπόν θα κάνεις ότι δεν βλέπεις; Ως πότε θα προσποιείσαι πως δεν τρέχει τίποτα; Ως πότε θα σκύβεις το κεφάλι; Για εμάς μέρα με τη μέρα το μίσος μεγαλώνει, το ποτήρι έχει ξεχειλίσει προ πολλού, το σύστημα αυτό και οι ένστολοι και μη φρουροί και υποστηρικτές του έχουν κριθεί.


ΟΣΟΙ-ΕΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΤΕΛΕΙΩΣ ΖΟΜΠΙ, ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ, ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ...



-

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ / ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/4/2012 - ΩΡΑ: 18:30 - ΠΛ. ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ


-



Aναρχικοί-ες , Ηράκλειο Κρήτης 5/4/2012