Κυριακή 22 Απριλίου 2012 στις 18.00

Συζήτηση: Μνημόνια κοιν. χρεωκοπίας - τοπική εργατική αντίσταση

Την Κυριακή 22 Απρίλη στις 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού (Ταξιαρχών & Γρ.Λαμπράκη) διοργανώνεται εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τίτλο "Μνημόνια κοινωνικής χρεωκοπίας και εργατική αντίσταση" με βασικό ομιλητή τον Αποστόλη Καψάλη, εργατολόγο, επιστημονικό συνεργάτη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ. Στην εκδήλωση θα γίνει συνολική ενημέρωση σχετικά με τις βίαιες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, τη γενικότερη κυρίαρχη στρατηγική εναντίον του εργατικού δυναμικού αλλά και τις προοπτικές της εργατικής αντίστασης με βάρος στην τοπική δράστηριοποίηση.

Το Δυτικό Πέρασμα - Δίκτυο Αλληλεγγύης & Αντίστασης δημιουργήθηκε από ανθρώπους που δραστηριοποιούμαστε μέχρι τώρα κυρίως μέσα από τον κοινωνικό χώρο Pasamontaña στον Κορυδαλλό, ως μία πολιτική συνέλευση - τοπικό δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλουποστήριξης: "(…) στην κατεύθυνση της δημιουργίας εγχειρημάτων ουσιαστικής αλληλουποστήριξης και αλληλοβοήθειας που θα φέρνουν κοντά όσους δέχονται την επίθεση της κυριαρχίας, θα υπερασπίζονται όλο το φάσμα των κοινωνικών αναγκών και θα συγκρούονται με τη γενικευμένη βαρβαρότητα που επικρατεί." (από κείμενο του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικου χώρου Pasamontaña - Δεκέμβρης 2010).

Συνοπτικά, ο στόχος είναι να συγκροτηθεί ένα τοπικό δίκτυο εργαζόμενων, άνεργων, νέων από αυτές εδώ τις γειτονιές που θα πετυχαίνει βασικά 3 πράγματα:

1ον, να είναι μια σταθερή δομή αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών σε όλα τα επίπεδα. Από ταμείο αλληλεγγύης και παροχής βοήθειας μέχρι αγωνιστική στήριξη, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση απόλυσης. Σ'αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη αρχίσει να στήνεται Δίκτυο Ελεύθερης Προσφοράς Υπηρεσιών και Προϊόντων (χωρίς ανταλλάγματα ή νομίσματα).

2ον, να αναπτύσσει δημόσια προπαγανδιστική και μαχητική δράση για τα ζητήματα που καίνε την εργατική λαϊκή οικογένεια.

3ον, να διευρύνεται διαρκώς σαν δίκτυο προσεγγίζοντας κι άλλους ανθρώπους.

Η όλη προσπάθεια τρέχει από τη συνέλευση των μελών του δικτύου στην οποία αποφασίζουμε όλοι και όλες μαζί για τα πάντα, ισότιμα.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ

επικοινωνία : dperasma.blogspot.com

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2012/04/blog-...