Σάββατο 14 Απριλίου 2012 στις 22.00

Zombie dance in easter

γιατι zombie dance?

γιατι στον τωρινο κοσμο των ζωντανων. εμεις δεν είχαμε ποτε την παραμικρή ευκαιρία.

γιατι -όπως στην κλασικη ιστορια τρόμου με το πλασμα που περνάει απο τη γραμμη του φυσικου στο υπερφυσικο- αντι να κάτσουμε στα αυγά μας επιστρεφουμε απο τον ταφο που μας ριξανε για να στοιχειωσουμε οσους νομιζουν (κι επιμενουν) οτι ειναι ζωντανοι.

δεν διαλεξαμε να ερθουμε σ αυτον τον κοσμο στην κατασταση που ειναι.διαλεγουμε ομως καθε στιγμη να συνεχιζουμε να υπαρχουμε εδω. αυτη ειναι συνειδητη επιλογη, και μαζι της τραβαμε μια γραμμη απ'όσα μας χωρίζουν απο τον κόσμο των αλλων, και πλεον αρχιζουμε να δημιουργούμε καταστάσεις ( φάσεις, χωρους, βραδιες) στις οποιες χωραμε εμεις.

Ο καθενας με τις διαφορες του, ειμαστε μερη μιας κοινότητας που προσπαθει να υπερβει τους ετεροκαθορισμους των σκοτεινων μουσικων ειδων (gothic, psychobilly. minimal, punk...) και μικροκομματικων πολιτικών ταμπελων και θα δουλευουμε μαζι γι αυτα που μας ενωνουν. Γι αυτο διαλέγουμε και δουλευουμε κατω απο ένα γενικο όρο "ομπρελα" deathrock που και ιστορικα δεν εχει λειτουργησει για να διχασει, αλλα και με την αναβιωση του στια προσφατα χρονια, αγκαλιαζει την ευρυτερη dark undergound σκηνη στο εξωτερικο, και γιατί όχι, κι εδώ..

σκοπός και εμμονή μας δεν είναι η εκδίκηση ή η τυφλη καταστροφή, όπως στο μυθικό "τέρας" της λογοτεχνίας η της χ ταινίας τρόμου. Το δίχως ζωη "τέρας" που βρισκεται ακόμα στα πόδια του,απέθαντο, τυφλά ακολουθει και μαγνητίζεται απο τους ζωντανους, γιατι το μονο που ξερει, είναι εκεινο που έχασε ή που του αφαιρεθηκε και το οποίο πλέον το απεχθάνεται.

Έτσι κι εμεις, με τη δικια μας πεινα και δίψα για "αιμα" και "μυαλα", δεν λειτουργουμε τυφλα αντιδραστικα αλλα δημιουργούμε με τους δικους μας κανονες τις δικές μας ΥΓΙΕΙΣ κοινωνιες (αλλοι τις λενε υποκουλτουρες), στην πίσω μεριά του καθρέφτη από την θλιβερη κοινωνία των αλλων. Γιατί στεκόμαστε ακόμα. Μπορει να μας πήραν τη "ζωή", μπορεί να πάτησαν επι των πτωματων μας για να χτισουν τις καριέρες τους, μπορεί να μας πήραν τα τελευταια ψιλά στα μαγαζια της διασκεδασης τους, μπορεί να προσπάθησαν αποτυχημενα να μας επαναπρογραματίσουν με τις κανονικότητες τους, αλλά τα δικά μας ανθρώπινα κουρέλια , στα ματια μας σημαίνουν αξιοπρέπεια.

Κι ας είμαστε νεκροι και τελειωμένοι για τον κοσμο των ζωντανων,

Ki ας ειμαστε απεθαντοι σε ένα κοσμο που δεν ζει. Ας είναι.

Εμείς χορευουμε και τραγουδαμε ακόμα.

γιατι στην λεσχη υπογείως ;

βοηθήστε με..καηκα

Η αυτοοργανωση των αναγκων μας, το diy, ή μια δικη μας προσεγγιση του, εχει αφενος να κανει με τη διαφυλαξη της συνεχισης του δρομου μας. Όσο ειμαστε εμεις υπευθυνοι για όσα κάνουμε, σημαινει οτι δεν μπορεί κανένας έμπορας που προσπαθεί να πουλήσει αυτό που είσαι τη μια στιγμή, την επόμενη να σε πετάξει και να σε αντικαταστήσει με το επόμενο νέο πράγμα.

Αφενός λοιπόν στη λέσχη της καλλιδρομίου με τον τρόπο που λειτουργει μπορούμε να συνεχίζουμε σαν dr X gr, αφετέρου μπορούμε να υπάρχουμε και με τους όρους που επιθυμούμε. Η ελεύθερη είσοδος, τα όχι υπερτιμημένα ποτά, η εθελοντική εργασία απο μέλη της λέσχης και συνεργασία με εμας τους deathrockers, το στησιμο και ξεστησιμο απ'όλους μας μαζί, αυτό είναι η αξιοπρέπεια.

Μια βραδυά σίγουρα , ένα παρτυ, που είναι διασκέδαση, αλλά όχι διασκέδαση μάταιη και κανιβαλιστική. Δεν τελειώνει με την πάροδο του βραδυού, και δεν θολώνει, ούτε αυτοτιμωρείται-αυτοκαταστρέφεται.

Το υπόγειο της λέσχης δεν έχει να κάνει με τον πάνω ένοχο κόσμο, γιατί δεν προωθεί και αναπαράγει την κατανάλωση, δεν είναι εναλλακτικό σε τίποτα γιατί δεν αναγνωρίζουμε το δικό τους κανονικό, η τέχνη και η "μη-τεχνη" που περνάει απο τους τοίχους της δεν ειναι βαμμένη με αίμα, γιατί δεν έχει κοστίσει σε εργατοώρες και μεροκάματα, ούτε κοιτάει αφυψηλού τους θεατές της.

Είναι από μας για μας,συνεργατική και αυτοοργαανωμένη και την δημιουργούμε όλοι μαζί συμμετέχωντας ομότιμα, χωρίς αρχηγούς και ιεραρχίες,, ο καθένας όσο μπορεί και θέλει.

http://deathrockgreece.blogspot.com

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...