τι; : συγκέντρωση θεματική : απεργία από : ατελές

Κυριακή 19 Ιουλίου 2026 στις 19.30

Δεν έχει ανέβει η αφίσα.

3 καλέσματα : 1 2 3

Απεργιακή συγκέντρωση

Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΙΟΥΛΙΑΝΑ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ

🚩Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το συντονιστικό των νοσοκομείων χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς που συμμετείχαν σήμερα στην απεργιακή κινητοποίηση και τα απεργιακά συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις πόλεις.

Στην Αθήνα, χιλιάδες εργαζόμενοι με τα πανό των σωματείων τους και φοιτητές, συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, μέσα στο καύσωνα και διαδήλωσαν μέχρι το Σύνταγμα, καταγγέλλοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να κλιμακώσει τις επιθέσεις ενάντια στην εργατική τάξη με όχημα τη «συνταγματική αναθεώρηση» που προωθεί.

🚩Για τον Μητσοτάκη η μάχη για την συνταγματική αναθεώρηση και οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί, είναι αιχμή της προεκλογικής του εκστρατείας και ταυτόχρονα θέλει να στριμώξει την αντιπολίτευση, για «συναινετικές» προτάσεις. Σήμερα οι εργαζόμενοι έδωσαν μαζικά και απεργιακά την δική τους απάντηση ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 ενάντια στην άρση της μονιμότητας και την αξιολόγηση, ενάντια στους δημοσιονομικούς «κόφτες» των δικαιωμάτων μας. Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν γιατί θα τα τσακίσει το εργατικό κίνημα και οι αγώνες μας, όπως έδειξε και η επιτυχία της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης.

🚩Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης διαδήλωσε μαζικά μαζί με τα σωματεία των εργαζόμενων από τα νοσοκομεία Έλενα Βενιζέλου, Άγιος Σάββας, Αιγινήτειο, Γεννηματάς, και εργαζόμενους από το Τζάνειο. Μαζί και η Ομοσπονδία Συλλογών Υπ. Οικονομικών (ΟΣΥΟ), ο σύλλογος εργαζόμενων Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, εργαζόμενοι από το υπ. Πολιτισμού, απολυμένες εργαζόμενες της ΔΥΠΑ, φοιτητές και φοιτήτριες από τις σχολές.

🚩Τα συνθήματα «ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ, ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΣΤΗ ΒΙΟΛΑΝΤΑ, ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ» και «ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» έδωσαν τον τόνο στην απεργιακή συγκέντρωση και στην πορεία τον από το μπλοκ του Συντονισμού καταγγέλλοντας συνολικά τη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης. Γιατί πριν λίγες μέρες, έχασε τη ζωή του ο νεολαίος που χαροπάλευε μετά τον καταιγισμό από σφαίρες από αστυνομικούς στο Άργος. Και χθες ο ένας από τους εργαζόμενους που χαροπαλεύουν με εγκαύματα μετά την πυρκαγιά από έκρηξη σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο.

🚩Αυτήν την κυβέρνηση των δολοφόνων μπορούμε να την ανατρέψουμε απεργιακά, αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα και έχουμε μπροστά μας μάχες.

✊Την Τετάρτη 15 Ιούλη στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην εκδήλωση του ΣΕΚ, στις 8μμ στην πλατεία Δημαρχείου στην Αθήνα, με θέμα «Αντίσταση και Επανάσταση σε ένα κόσμο πολέμων και καταστροφών».

✊Την Πέμπτη 16 Ιούλη, στηρίζουμε την 24ωρη απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής, στις 8.30πμ στον Ασπρόπυργο, στο Συντριβάνι.

✊Την Κυριακή 19 Ιούλη στηρίζουμε τις απεργίες και τις απεργιακές συγκεντρώσεις των εμποροϋπαλλήλων στις 10.30πμ Αιόλου και Σταδίου και των εργαζόμενων της efood και wolt στις 7μμ Κηφισίας και Αλεξάνδρας.


1 2 3

Στάση εργασίας των εργαζόμενων στην Efood και τη Wolt (Κυριακή 19/7)

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την στάση εργασίας των εργαζόμενων στην Efood και τη Wolt, την Κυριακή 19 Ιούλη και τις ώρες που θα διεξάγεται ο τελικός του Μουντιάλ, από τις 7 το απόγευμα και μέχρι τα μεσάνυχτα. Καλεί και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 7:30 μμ στα KFC Αμπελοκήπων (Κηφισίας και Αλεξάνδρας).

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, ελάχιστη εγγυημένη αμοιβή ανά ώρα, αυξήσεις και διαφάνεια στις αμοιβές, κάλυψη εργατικού ατυχήματος/ δωρεάν παροχή ΜΑΠ για τους freelancers. Μετατροπή όσων το επιθυμούν από freelancers σε μισθωτούς. Έξω οι εργολάβοι - απευθείας προσλήψεις. Καμία ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων που σχετίζονται με την προσαρμογή κλάδων και επιχειρήσεων στις ανάγκες της πολεμικής οικονομίας.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων το Σωματείο εργαζομένων στην Efood στην ανακοίνωσή του: «όταν η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τα κέρδη της, εμείς υπενθυμίζουμε ότι τίποτα δεν κινείται χωρίς εμάς, από τον δρόμο, τα γραφεία, τις αποθήκες μέχρι και τα efood market».

«Εμείς παράγουμε τον πλούτο και τα κέρδη της Wolt», γράφει το Σωματείο εργαζομένων Wolt Π. Αττικής. «Δίχως εμάς η Wolt θα ήταν μια κενή εφαρμογή στο κινητό, και οι στρατηγικές και τα μεγάλα σχέδια των στελεχών δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Εμείς έχουμε τη δύναμη. Χωρίς εμάς τίποτα δεν κινείται».

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


1 2 3

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ efood ΚΑΙ Wolt!

Συγκέντρωση: Κυριακή 19 Ιούλη στις 7:30μμ στα KFC Αμπελοκήπων

Οι εργαζόμενοι στην efood και την Wolt έχουν προκηρύξει στάση εργασίας την Κυριακή 19 Ιουλίου απ' τις 19:00 μέχρι τις 00:00 με βασικό αίτημα την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας στις δύο εταιρίες. Η μέρα της κινητοποίησης δεν είναι τυχαία, καθώς τότε γίνεται ο τελικός του μουντιάλ και οι εργαζόμενοι θέλουν να ασκήσουν τη μέγιστη δυνατή πίεση στην εργοδοσία για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.


Εν τω μεταξύ, τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Ιουλίου ένας 20χρονος διανομέας της Wolt έχασε τη ζωή του επιστρέφοντας σπίτι απ' τη δουλειά έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ. Ακόμη ένας εργαζόμενος που δεν επέστρεψε! Ακόμη ένα εργοδοτικό έγκλημα, αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της δουλειάς! Σε δρόμους, εργοτάξια, εργοστάσια και οικοδομές, εργοδοσία και αντεργατική πολιτική δολοφονούν καθημερινά!

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι σε efood και Wolt -είτε δουλεύουν στον δρόμο είτε στα γραφεία- έρχονται αντιμέτωποι με απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Στον δρόμο, αναγκάζονται να παραδίδουν παραγγελίες χωρίς μέτρα προστασίας και ασφάλειας, μέσα στον καύσωνα ή τη βροχή, με κυλιόμενα ωράρια, με μεροκάματα ψίχουλα, με το «καρότο» των μπόνους να χρησιμοποιείται απ' την εργοδοσία για να επιβάλει ολοένα και μεγαλύτερη εντατικοποίηση. Απ' την άλλη, υπάρχει πάντα και το μαστίγιο της τρομοκρατίας, με συνεχείς προειδοποιήσεις για την «απόδοση» και την «παραγωγικότητα». Κι οι δύο εταιρείες έχουν freelancers, τους οποίους αρνούνται να μετατρέψουν σε μισθωτούς στην κατεύθυνση εξαφάνισης γενικά των μισθωτών, ενώ στην efood χρησιμοποιούνται και εργολάβοι. Στα γραφεία, η efood αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο και προσπαθεί να επιβάλει επταήμερη δουλειά.

Κι όλα αυτά για μισθούς που δεν φτάνουν ούτε μέχρι τα μέσα του μήνα!

Η υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και δικαιώματα μπορεί να κατακτηθεί μόνο με τη μαζική οργανωμένη πάλη των ίδιων των εργαζομένων! Η ευρωπαϊκή οδηγία για τους εργαζόμενους μέσω πλατφόρμας, που δήθεν έρχεται να «λύσει» τα ζητήματα των σχέσεων εργασίας των διανομέων και να «διασφαλίσει διαφάνεια στις αξιολογήσεις και τις απολύσεις», ούτε μπορεί ούτε θέλει να λύσει το πρόβλημα των αισχρών συνθηκών δουλειάς και αμοιβής. Αυτές επιβάλλονται απ' την αντεργατική πολιτική που κατευθύνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και συμπληρώνει η κυβέρνηση, για να εξοπλίζει την εργοδοσία με εργαλεία απεριόριστης εκμετάλλευσης. Όσο κι αν διαχρονικά οι κυβερνήσεις παρουσιάζουν τα αντεργατικά νομοσχέδια και τις ευρωπαϊκές οδηγίες σαν «προστασία» και «ενίσχυση» των εργαζομένων, η πραγματικότητα είναι πως το μόνο που ενισχύουν είναι το κεφάλαιο: για να μας ξεζουμίζει και να τσακίζει κάθε μας δικαίωμα!

Γι' αυτό η απάντηση στην αντεργατική επίθεση μπορεί να είναι μόνο ο αγώνας! Αγώνας για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με πραγματικές αυξήσεις που να καλύπτουν το κόστος ζωής, για μέτρα ουσιαστικής ασφάλειας των εργαζομένων, κόντρα στην εντατικοποίηση και τα ωράρια-λάστιχο, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ