Τρίτη 1 Μαίου 2012 στις 10.00 πμ

Συγκέντρωση–Πορεία την πρωτομαγιά

Η ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Η ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

- Αν η Ιστορία ήταν ικανή από μόνη της να διδάξει και να εμπνεύσει τους λαούς, τότε η εργατική τάξη θα είχε λύσει τα προβλήματά της! Η ιστορία της πάλης των λαών είναι κεντημένη με διαμάντια αγώνων και κατακτήσεων -με κορυφαία στιγμή την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, το Μάη του 1886- ενάντια στον ταξικό αντίπαλο, την αστική τάξη και τον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό!

- H περίοδος που διάγουμε έχει όλους εκείνους τους αντικειμενικούς όρους που θα μπορούσαν να συνθέσουν τον καμβά των επαναστατικών ζυμώσεων μέσα στην ταξική κοινωνία: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΠΕΙΝΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ,κατάργηση δικαιωμάτων σε εργασία, παιδεία, υγεία, βάθεμα της εκμετάλλευσης, φασιστικοποίηση της ζωής.

- Η επίθεση που δεχόμαστε είναι απόλυτα οργανωμένη, συμπαγής καιμε συγκεκριμένο στόχο: την αποστέρηση της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού από όλα του τα δικαιώματα και τη μέχρι αποστράγγισης εκμετάλλευσή του. Μέσα από τα μνημόνια που εκπορεύονται από τη λυκοσυμμαχία Ε.Ε., ΔΝΤ και τίθενται σε εφαρμογή από την ντόπια άρχουσα τάξη, επιδιώκεται η ιδιοποίηση από το κεφάλαιο όλου του κοινωνικού πλούτου που παράγει η εργαζόμενη τάξη, και με όρους μεσαίωνα. Αυτή είναι η κοινή απάντηση των κεφαλαιοκρατών στην άνευ προηγουμένου κρίση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω των αντιφάσεων του συστήματός τους. Και όσο κι αν το μεγαλύτερο εμπόδιο για να βρουν διέξοδο από την κρίση τους είναι οι λυσσαλέοι ανταγωνισμοί τους, τόσο ενοποιημένοι και συγκροτημένοι είναι απέναντι στον "εχθρό λαό".

- Η αντίσταση του λαού μας, από την άλλη, έχει φτάσει σε μεγαλειώδη επίπεδα τα τελευταία χρόνια, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αναστρέψει τους αρνητικούς συσχετισμούς. Η έλλειψη οργάνωσης της εργατικής τάξης σε μορφές αυτόνομες, γεννημένες μέσα στην ταξική πάλη και με μοναδικό κριτήριο την υπεράσπιση των συμφερόντων της, έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία να μπει φρένο στη βάρβαρη επίθεση και το χτίσιμο της ελπίδας για το μέλλον!

- Το θέατρο των εκλογών, σκηνοθετείται από τους διαχειριστές του συστήματος και γίνεται με τους δικούς τους όρους. Το αποτέλεσμα της κάλπης, όποιο κι αν είναι αυτό, δεν θα τους εμποδίσει να δυναμώσουν την επίθεση εναντίον μας, εξάλλου το δήλωσαν επίσημα. Τίποτα δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει το λαό μας από την μεγάλη ιστορική υποχρέωση που έχει μπροστά του: το χτίσιμο της αντίστασής του με τους δικούς του όρους, τους όρους της ανάπτυξης του λαϊκού, εργατικού κινήματος. Χωρίς κηδεμόνες

και "σωτήρες" που υποτιμούν τη νοημοσύνη και τη μνήμη μας, χωρίς φωστήρες που υπόσχονται ότι θα κάνουν ανατροπές για εμάς αλλά χωρίς εμάς, χωρίς αυταπάτες και ανυπομονησία που μας καθιστά εύπιστους και αφελείς…

**Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με συντονισμό και κοινή δράση, με ξεκάθαρο στόχο

**Να αντισταθούμε αποφασιστικά στην ξέφρενη επίθεση που δεχόμαστε

**Να κάνουμε τις νέες Πρωτομαγιές, που θα συγκλονίσουν τον κόσμο και θα συντρίψουν τον ταξικό αντίπαλο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΗ, 10:00 π.μ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αντίστασης Ξάνθης

πηγή : https://traciacontra.wordpress.com/2012/04/27...