τι; : πορεία θεματική : Ζακ Κωστόπουλος / Zackie Oh! από : ατελές

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2026 στις 19.00

Δεν έχει ανέβει η αφίσα.

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση- πορεία

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΠΟΡΕΙΑ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2026

Δικαστικό Λάρισας

19:00

8 χρόνια από την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου ( Zackie )

Η «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΒΡΩΜΑΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟ

Ο Ζακ Κωστόπουλος (Zackie) ήταν drag-queen, οροθετικός, ακτιβιστής, υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ και των οροθετικών ανθρώπων.Στις 21 Σεπτέμβρη του 2018 ο Ζακ δολοφονήθηκε με τον πιο βάναυσο και αποτρόπαιο τρόπο, στο κέντρο της Αθήνας, από μαγαζάτορες και αστυνομικούς, μπροστά σε δεκάδες βλέμματα κοινωνικής απραξίας.

Την δολοφονία ακολούθησε η προσπάθεια συγκάλυψης και η σκύλευση της ταυτότητας του και της ζωής του, από τις «ύαινες» των ΜΜΕ. Αυτή ήταν η δεύτερη δολοφονία του

Ότι διαδραματίστηκε γύρω από τη δολοφονία αποτέλεσε μια ακτινογραφία της κοινωνίας και των θεσμών της.Από την μια ο κοινωνικός εκφασισμός και η απραξία, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί (αστυνομία και δικαστική εξουσία), οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και πειθάρχησης (ΜΜΕ).Οι αστυνομικοί που εμπλέκονταν στην δολοφονία του αθωώθηκαν, ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης έπεσαν στα "μαλακά".Από την άλλη εμείς που αντιδράσαμε γιατί θεωρούμε πως δεν υπάρχει περιττή ζωή, ζωή «ανάξια να βιωθεί».Ο Ζακ δεν ήταν ο πρώτος ούτε ο μόνος.Το 2015 οδηγείται στην αυτοκτονία ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, μετά από συνεχή βασανιστήρια από συμφοιτητές του, γιατί δεν ήταν το παραδοσιακό «αρσενικό», όπως τον ήθελε η πατριαρχική κοινωνία.

Ζούμε σε μια περίοδο ενός απειλητικού παγκόσμιου γκρίζου κύματος και μιας πολεμικής προετοιμασίας, από όλο το φάσμα της πολιτικής εξουσίας.Η Ευρώπη φουλάρει τις στρατιωτικές μηχανές με δις ευρώ. Στον πόλεμο που προετοιμάζουν οι άνδρες θα πρέπει να πολεμήσουν και εμείς πρέπει να αποδεχτούμε τα φέρετρα με σημαίες, μας λέει ο Δένδιας.Ο υπουργός πολέμου των ΗΠΑ ανακοίνωσε πρόγραμμα ελέγχου, τεστοστερόνης ώστε οι στρατιώτες «να έχουν τα σωστά επίπεδα για να μπορούν να αποδίδουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους»

Οι γυναίκες θα πρέπει να γεννούν παιδιά που θα πολεμήσουν, γι'αυτό βλέπουμε μια προσπάθεια να αναιρεθεί το δικαίωμα στην άμβλωση ακόμα και στη χώρα μας, δικαίωμα που κερδήθηκε με αγώνες 40 χρόνια πριν

Το έμφυλο δίπολο ορίζεται ως κανονικότητα παρόλο που αντιβαίνει στη φυσική και κοινωνική ποικιλομορφία της ανθρώπινης εμπειρίας, περιθωριοποιώντας οτιδήποτε βρίσκεται ανάμεσα, πέρα ή έξω από τις δύο αυτές κατηγορίες

Τα λοατκι+, τα non-binary, τα τρανς, τα ιντερσεξ σώματα είναι περιττά και η βία ενάντια τους κανονικοποιείται

Όμως θα ξαναβγούμε στον δρόμο, για να μην επιτρέψουμε να επικρατήσει ο μισανθρωπισμός, ο ρατσισμός, η έμφυλη βία και ο φασισμός.

Για να θυμίσουμε στους κανίβαλους αυτού του κόσμου ότι δεν ξεμπερδεύουν εύκολα με τη μνήμη.

Ενάντια στον πόλεμο που μας ετοιμάζουν, ενάντια στις πολιτικές τους που μας κάνουν ακόμα φτωχότερες, για να θησαυρίζουν οι λίγοι.

«Με αγάπη και γκλίτερ», να ξορκίσουμε το θάνατο. Γιατί ".. μπορούμε, ακόμα και μέσα στο πιο πηχτό σκοτάδι, να παράγουμε φως.." όπως μας έμαθε η Zackie.

Μέδουσες , φεμινιστική συλλογικότητα Λάρισας


Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας

στηρίζουμε το κάλεσμα και συμμετέχουμε