Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2026 στις 18.30
Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές
[Τρ.22/9, 6.30μμ, Προσφυγικά] Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές και αγωνίστριες
Η επόμενη διαδικασία της Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές και αγωνίστριες θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22/09 στις 6.30μμ στα Κατειλημμένα Προσφυγικά.
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ:
- Απολογισμός
- Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις φυλακές Αγ.Στεφάνου στην Πάτρα
Η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές και αγωνίστριες ξεκίνησε την Τρίτη 12/9 έναν κύκλο απολογισμών για την περίοδο που προηγήθηκε. Ως συνέλευση, καλούμε ατομικότητες και συλλογικά σχήματα που συμμετείχαν κατά καιρούς στη συνέλευση να πλαισιώσουν την απολογιστική διαδικασία και να την ενισχύσουν εν όψει της ιδιαίτερα απαιτητικής περιόδου που ακολουθεί. Η διαδικασία του απολογισμού αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό κι αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας μας και του αγώνα εν γένει. Μια διαδικασία από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε συμπεράσματα, χρήσιμα για την αναβάθμιση της ίδιας της ανοιχτής συνέλευσης και της δημόσιας αγωνιστικής της παρουσίας.
Η πρώτη θεματική των απολογισμών αφορά την «υπόθεση των Αμπελόκηπων» που σημαδεύτηκε από την τραγική απώλεια του αναρχικού συντρόφου Κυριάκου Ξυμητήρη. Ο κύκλος αγώνα που άρχισε τότε, οι κινήσεις για την υπεράσπιση της μνήμης του συντρόφου, οι πορείες, οι εκδηλώσεις, οι δράσεις αλληλεγγύης, οι εκδόσεις αλλά και το δικαστήριο που τελικά έκλεισε αυτόν τον πρώτο κύκλο υπήρξαν το βασικό περιεχόμενο της Συνέλευσης Αλληλεγγύης τα τελευταία δύο χρόνια. Θεωρούμε πως η ανασκόπηση και ο αναστοχασμός πάνω στα τόσο πυκνά και έντονα αυτά γεγονότα θα μας βοηθήσουν να σταθούμε με ακόμα καλύτερους όρους στα πεδία αγώνα που θα ανοίξουν την αμέσως επόμενη περίοδο.
Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές και αγωνίστριες