Σάββατο 12 Μαίου 2012 στις 20.00

Ανοιξιάτικο 2ήμερο: Δομές αλληλεγγύης & αυτοργάνωσης

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/5, 20:00

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΜΕΙΩΣΗΣ - ΙΤΑΛΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ '70

(ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΥΦΑΝΕΤ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

"…το κομμουνιστικό κόμμα και τα συνδικάτα καλούν τον ιταλικό λαό να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι, αλλά τα αυτόνομα συμβούλια και οι επιτροπές απαντούν πως οι προλετάριοι δε θα θυσιαστούν για την καλή λειτουργία της οικονομίας και υπερσπίζονται την απαλλοτρίωση και την αυτομείωση.
Η αυτομείωση, είναι η άρνηση καταβολής του συνόλου των τιμών που χρεώνονται για διάφορες υπηρεσίες, ηλεκτρισμού, τηλεφώνου, μεταφορών, ενοικίων, ακόμη και τροφίμων και άλλων καταναλωτικών αγαθών. Πληρώνουνε είτε την παλιά τιμή (όταν αυξάνεται) ή την μισή τιμή, είτε καθόλου. Αυτή η μορφή ανυπακοής εξαπλώθηκε σαν φωτιά σε όλη τη χώρα και συχνά υποστηρίχτηκε από τους εργαζόμενους στις εκάστοτε υπηρεσίες.
Εάν το κίνημα της αυτομείωσης μπόρεσε να αναπτυχθεί στην ιταλία σε μία μαζική κλίμακα, οφείλεται στην ύπαρξη εργοστασιακών αγώνων ιδιαίτερα δυναμικών και μόνιμων. Αλλά και επειδή σε αντίθεση με την Αγγλία, όπου οι εργαζόμενοι συχνά περιορίζονταν στα θέματα της επιχείρησης, στην ιταλία έβγαιναν και έξω από το εργοστάσιο…"

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/5, 22:30

  • ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ "RATHER ENTERTAINING", ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ VIJ (ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/5, 13:00

  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ (ΦΕΡΤΕ ΤΟ ΚΑΤΙΤΙΣ)
  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΦΙΓΟΥΡΑΣ ΣΚΙΩΝ
  • ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΦΥΤΩΝ (ΑΓΡΟΚΟΛΛΕΚΤΙΒΑ ΕΛΑΙΑΣ)

Χαρίζουμε σπορόφυτα ντόπιων ποικιλιών και ξεκινάμε τη δημιουργία τράπεζας-δικτύου ανταλλαγής σπόρων.
Στόχος μας είναι να αποδεσμευτούμε συλλογικά από την αγορά σπόρων και να διασώσουμε παραδοσιακούς, μη μεταλλαγμένους σπόρους, προστατεύοντας παράλληλα και τη βιοποικιλότητα του πλανήτη.

πηγή : http://katalipsielaia.squat.gr/2012/05/09/%ce...