Τρίτη 15 Μαίου 2012 στις 17.00

Συγκέντρωση-Πορεία για τα Ble

Στο όνομα της οικονομικής κρίσης πολλοί εργοδότες, άλλοι από ανάγκη, άλλοι λόγω διαφορετικών προτεραιοτήτων, αποφάσισαν να πατήσουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους.

Η επιχείρηση ble, επιλέγοντας να ανοίξει 'τον μεγαλύτερο οίκο γεύσης στην Ευρώπη' τον Αύγουστο του 2011 στην Αγ. Σοφίας, αποφάσισε αυτόβουλα ότι οι εργαζόμενοι στο ble μπορούν να ζήσουν με 300-400 ευρώ, γιατί η επένδυση της Αγ. Σοφίας ήταν τεράστια. Καμία ενημέρωση για την καταβολή μισθού, χωρίς ρεπό και άδειες λόγω ελλιπούς προσωπικού στα υπόλοιπα καταστήματα, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων στην Αγ. Σοφία ήταν υπερμεγέθης και συμπεριφορές τύπου 'Είστε υποχρεωμένοι να δουλεύετε περισσότερο, χωρίς να πληρώνεστε υπερωρίες για να δείξετε ότι πονάτε το μαγαζί και να μείνει όποιος το αξίζει πραγματικά'.

Σε αυτό το καθεστώς, λοιπόν, έλαβαν χώρα απολύσεις χωρίς αποζημίωση, αλλεπάλληλες επισχέσεις εργασίας, η μία μάλιστα επανειλημμένη, μετά από μη καταβολή της δεύτερης δόσης για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων της, και για όσους έμειναν συναλλαγματικές για αποπληρωμή δικών τους δεδουλευμένων και ιδιωτικά συμφωνητικά για καταβολή μισού μισθού επ' αόριστον.

Εμείς ως απλήρωτοι, απολυμένοι έχουμε ξεκινήσει κινηματικό αγώνα με συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα ble και κάνοντας γνωστό το θέμα με αφίσες και κείμενα. Η απάντηση της εργοδοσίας ήταν μπράβοι στις πόρτες να εκτοξεύουν απειλές και βωμολοχίες με στόχο τον διαπληκτισμό. Πληρωμένοι μπράβοι στις πόρτες και απλήρωτοι πρώην και νυν εργαζόμενοι. Ακόμη, η τελευταία κίνηση του αφεντικού της χλιδάτης επιχείρησης ble, ήταν η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και μάλιστα άμεσα. 300μ για κάθε απολυμένο και για της ομάδες που οργανώνουν από κάθε κατάστημα, καθώς και 5000 ευρώ πρόστιμο και 6μηνη κράτηση σε περίπτωση παραβίασης των περιοριστικών μέτρων, με αισχρό πρόσχημα ότι απειλείτε η σωματική ακεραιότητα των ίδιων και των πελατών, καθώς και ότι διακόπτουμε την κίνηση στα καταστήματα εν μέσω Πάσχα και εκλογικής περιόδου. Στις 11/04 η αίτηση επειγόντων ασφαλιστικών μέτρων απορρίφθηκε και ορίστηκε δικάσιμος τον Ιούνιο.

Ζητάμε την άμεση καταβολή δεδουλευμένων, καθώς και αποζημιώσεις, ρεπό, υπερωρίες. Ο αγώνας μας συνεχίζεται ενάντια σε μία εργοδοσία που ενώ μας χρωστάει, μας απειλεί με μπράβους, ασφαλιστικά μέτρα και μηνύσεις. Δεν θα μας φιμώσουν. Ζητάμε την στήριξη όλου του κόσμου. Σήμερα εμείς, αύριο εσύ.

Οι απλήρωτοι απολυμένοι του ble.

http://agwnasble.eu.pn/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...