τι; : εκδήλωση θεματική : ψυχαγωγία

Κυριακή 13 Μαίου 2012 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

Γενέθλια καφενείου Ακ. Πλάτωνος

Ε, λοιπόν περάσανε κιόλας 2 χρόνια απο τότε που άρχισε το "πείραμα" στην Ακ.Πλάτωνα.

Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι μάθαμε να κάνουμε καλύτερο καφέ αυτό το χρονικό διάστημα που πέρασε απ'ότι τον Μάιο του 2009 ,όταν πρωτοξεκινάγαμε αυτό το ταξίδι σε αχαρτογράφητες περιοχές, αλλά σίγουρα μάθαμε κάποια πράματα που είναι επίσης το ίδιο σημαντικά (και ίσως και περισσότερο :))

Απο τα πιο σημαντικά που βιώσαμε είναι η συνεργασία. Επίπονη - ιδαίτερη επίπονη- , χωρίς να πετυχαίνουμε πάντα! Αναγνωρίζοντας σε κάθε στροφή ότι υπάρχουν κάποιες δεξιότητες που ποτέ δεν μάθαμε στο σχολείο (τυχαία;), όπως η ανοχή, η συναίνεση, η μείωση του εγώ για το εμείς, η μη βίαιη επικοινωνία. Δεξιότητες που όλες οι ομάδες οι οποίες αποφασίζουν ότι θέλουν να συνδιαλαγούν διαφορετικά θα πρέπει να ιδρώσουν για να ανακαλύψουν (πόσο μάλλον για να κατακτήσουν).

Κάποια στιγμή έξω απο το Καφενείο μπήκε ένας μικρός μαυροπίνακας με το σκεπτικό να γράφουμε το ημερήσιο μενού και τις τιμές μας. Ήταν μια μάλλον συμπαθητική ιδέα, ούτως ή άλλως μ'αυτό το τρόπο κάποιος περαστικός θα έβλεπε ότι είμαστε σχετικά οικονομικοί και μπορεί και να καθότανε. Κάποια άλλη στιγμή όμως αποφασίσαμε να σβήσουμε ότι είχαμε γράψει και στον ίδιο μαυροπίνακα γράψαμε "Χτίζοντας Ανθρώπινες Σχέσεις".
Λίγο παράτολμη δήλωση σε σχέση με την δυσκολία που κρύβει, λίγο ποιητικό και ίσως και κάπως αφελές αλλά στο φινάλε είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε με αυτό το Καφενείο. Αν το κάνουμε σωστά ή αν πετυχαίνουμε τον στόχο πάντα είναι μια διαφορετική ιστορία, πάντως προσπαθούμε Smile

Φυσικά την γιορτή δεν την κάνουμε μόνοι μας, αλλά με την βοήθεια των φίλων μας.

Την ίδια μέρα θα γίνει στον χώρο μας και το Kid's Stuff Swap Picnic Party από τις 12:00 μέχρι αργά το απόγευμα. Η ιδέα είναι στα πλαίσια του μοιράσματος και της ανταλλαγής και την εξηγεί με το καλύτερο τρόπο η Χρύσσα εδώ.

Το μουσικό κομμάτι θα το επιμεληθούν οι φίλοι μας απο το άκρως αξιόλογο εγχείρημα του Κοινωνικού Ωδείου. Η μουσική θα είναι περίπου απο τις 20:00 μέχρι τις 23:00. (είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι σε καμμία περίπτωση δεν θέλουμε να ενοχλήσουμε την γειτονιά μετά τις ώρες κοινής ησυχίας). Στο μουσικό μέρος θα συνδράμει και η ομάδα μας Ηπειρώτικων Πολυφωνικών.

Επίσης θέλουμε να αναφέρουμε ότι σε πλαίσια υποστήριξης και αλληλεγγύης προς το εγχείρημα του Κονωνικού Ωδείου θα υπάρχει ένας κουμπαράς για οικονομικές συνεισφορές κατά συνείδηση (το Καφενείο θα συνδράμει με ένα ποσό απο τα έσοδα των γενεθλίων).

Τέλος τα παιδιά απο την Agora Athens έχουν στείλει κάλεσμα για την ίδια μέρα (στο χώρο του Πάρκου μπροστά απο το Καφενείο) για συζήτηση με θέμα :"Ανταλλακτικές μορφές οικονομίας: ανταλλακτικά παζάρια, εναλλακτικά νομίσματα, τράπεζες χρόνου…." Κάλεσμα σε συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στον χώρο να συμμετάσχουν και να παρουσιάσουν τα εγχειρήματά τους." Αυτό θα γίνει απογευματινή ώρα γύρω στις 19:00.

Εν ολίγοις το πρόγραμμα διαμορφώνεται κάπως έτσι με προσθήκες της τελευταίας στιγμής πάντα ανοιχτές και καλοδεχούμενες :)

12:30-13:45 παράσταση κλόουν-μπαλόνια
14:00-15:15 παιχνίδια-διαγωνισμοί-facepainting
15:00 - 16:00 facepainting
15:30 - 16:45 ζογκλέρ - μάγος
17:00-19:00 χειροτεχνίες-μαγειρική
18:00 - 19:30 Τάι-Τσί στο Πάρκο
γύρω στις 19:00, συζήτηση :Ανταλλακτικές μορφές οικονομίας: ανταλλακτικά παζάρια, εναλλακτικά νομίσματα, τράπεζες χρόνου…." Κάλεσμα σε συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στον χώρο να συμμετάσχουν και να παρουσιάσουν τα εγχειρήματά τους.
20:00 - 20:15 Κουκλοθέατρο
20:30 - 23:00 Μουσική με το Κοινωνικό Ωδείο και την ομάδα Ηπειρώτικων Πολυφωνικών.
23:00 - 00:00 (ίσως κάποια προβολή - δεν είναι ακόμα σίγουρο)

Σας περιμένουμε όλους και όλες.

Σε περίπτωση βροχής, θα βραχούμε! :)

πηγή : http://www.european-village.org/index.php?opt...