Σάββατο 26 Μαίου 2012 στις 12.00

Μικροφωνική αλληλεγγύης στις οροθετικές γυναίκες

Κίνδυνος δεν είναι οι οροθετικές είναι οι μισογύνηδες και οι ρατσιστές

Η επιχείρηση εξόντωσης γυναικών ως εκδιδόμενων και φορέων του HIV από την αστυνομία και τους υγειονομικούς μηχανισμούς του κράτους είναι από τις πλέον βάρβαρες στιγμές εκφασισμού της κοινωνίας.

Γυναίκες εξετάζονται χωρίς τη συναίνεσή τους, δημοσιεύονται τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους, στιγματίζονται ως «μολυσματικές» και εν τέλει φυλακίζονται για να προστατευτούν οι άνδρες νοικοκυραίοι. Και φυσικά το κοινωνικό σύνολο ρατσιστών και σεξιστών παρακολουθεί ανακουφισμένο.

Πρόκειται για μία επίθεση που δουλεύεται εδώ και χρόνια και καθόλου δεν έχει να κάνει με την υποτιθέμενη προστασία της δημόσιας υγείας: το ιδεολόγημα της «υγειονομικής βόμβας» έχει αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο ελέγχου και καταστολής. Δοκιμάστηκε τελευταία ενάντια σε μετανάστες και μετανάστριες και σήμερα ενάντια σε γυναίκες εκδιδόμενες και τοξικοεξαρτημένες.

Στα χρόνια που έρχονται το κράτος το ξέρει: ο πάτος αυτής της κοινωνίας ολοένα και θα διευρύνεται. Γι' αυτό και ετοιμάζει έγκαιρα τον ιδεολογικό εξοπλισμό και τις τεχνικές μεθόδους για την επιτήρηση, πειθάρχηση και εν τέλει εξόντωση αυτών που "περισσεύουν".

πηγή : http://www.qvzine.net/exostrefia/mikrofwniki....