Σάββατο 26 Μαίου 2012 στις 18.00

Εκδήλωση-συνέλευση ενάντια στο ρατσισμό

Η Κίνησή μας εντείνει τις δράσεις της μετά το μαύρισμα των κομμάτων της λιτότητας και του ρατσισμού στις εκλογές της 6 Μάη αλλά και την άνοδο των ναζιστών της Χρυσής Αυγής και την είσοδό τους στη Βουλή.


Ο κόσμος του Ηρακλείου απέδειξε στην προεκλογική περίοδο ότι δεν ξεχνά το μακελειό των ναζί στην Κατροχή, δεν ξεχνά την αντίσταση στους γερμανοτσολιάδες και μπορεί να ξαναφράξει το δρόμο στους νοσταλγούς του Χίτλερ. Τα καθήκοντά μας, όμως, είναι ακόμη μεγαλύτερα. Η Χρυσή Αυγή στη Βουλή όχι μόνο δεν "περιορίστηκε", όχι μόνο δεν "ηρέμησε" όπως μας καλούν να πιστέψουμε αλλά τόλμησε να κάνει δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, αγωνιστές, έφτασε στο σημείο να επιτεθεί οργανωμένα με λοστούς και μολότοφ σε παλιό εργοστάσιο που κατατρεγμένοι πρόσφυγες χρησιμοποιούσαν σαν στέγη στην Πάτρα με στόχο να το εκκενώσει.


Καλούμε κάθε σωματείο, φορέα, κίνηση, συλλογικότητα, τα κόμματα της Αριστεράς να συμμετέχει με στόχο να υπάρξει μια ενωτική αντιναζιστική πρωτοβουλία στην πόλη μας που θα απομονώσει τις φασιστικές συμμορίες και θα στηρίξει την ενότητα ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων απέναντι στα σπασμένα της κρίσης

Σάββατο 26 Μαΐου και ώρα 6μμ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή στο Ηράκλειο Κρήτης