Τρίτη 29 Μαίου 2012 στις 20.00

Aντιφασιστική συνελευση

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ

Αναμφισβήτητα, οι εκλογές της 6ης Μαίου σημαδεύτηκαν από σημαντικές καινοτομίες συγκριτικά με τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Μία εξ'αυτών είναι και η είσοδος ναζιστικού κόμματος στη βούλη και μάλιστα με 21 βουλευτές. Η έξοδος των χρυσαυγιτών από το περιθώριο, τη νύχτα και τα μπραβιλίκια, τα γήπεδα και τα γυμναστήρια και η είσοδός τους στα πολιτικά σαλόνια της ξοφλημένης αστικής δημοκρατίας αποτελεί πλέον ένα νέο δεδομένο που πρέπει να αξιολογηθεί προσεκτικά και διεξοδικά. Από αυτή την στιγμή και έπειτα ο αντιφασιστικός αγώνας μπαίνει σε μια νέα πιο σημαντική και σαφώς πιο απαιτητική φάση.

Τα αίτια της ανόδου ενός πολιτικού μορφώματος που κανονικά θα έπρεπε να είχε προ πολλού εξαφανιστεί, είναι πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους. Η συσπείρωση ακροδεξιών/εθνικιστικών/ελληνορθόδοξων στοιχείων γύρω από την Χ.Α, η οργή κομματιών της νεολαίας που στρέφεται ευκαιριακά προς οποιονδήποτε προτείνει βίαιες λύσεις, ο διάχυτος ρατσισμός από το κράτος και την κοινωνία απέναντι στους μετανάστες και η ηλιθιότητα ενός κομματιού της κοινωνίας που πιστέυει ότι μπορεί να χρησιμοποίησει τους χρυσαυγίτες για να τους αναθέσει την τιμωρία των πολιτικών, είναι κάποια από αυτά.

Όπως και να'χει η άνοδος της Χ.Α σηματοδοτεί αυτό που εδώ και καιρό ξέραμε : αυτή η κοινωνία δεν μπορεί παρά να είναι διαιρεμένη ανάμεσα σε δυο στρατόπεδα με ξεκάθαρα αντικρουόμενες επιδιώξεις. Από την μία πλευρά είναι ο κόσμος του αγώνα, του κινήματος και της ελευθερίας και από την άλλη οι μισάνθρωποι, που ιδεολογία τους είναι η βία στους αδύναμους και η υποταγή στους ισχυρούς.

Η είσοδος της Χ.Α στην βουλή ταυτόχρονα σηματοδοτεί και κάποιες διαφορετικού τύπου εξελίξεις. Αυτοί που τόσα χρόνια βρίσκονται πραστατευόμενοι πίσω από τις δημοιρίες των μπάτσων και τους βοηθάνε στο έργο τους πετώντας πέτρες σε διαδηλωτές, αυτοί που οι αρχηγοί τους εκπαιδευτηκάν στην ΕΥΠ, αυτοί που σπάνε απεργίες, αυτοί που αποτελούν το μακρύ χέρι του κράτους και ταυτόχρονα τους πιο δουλικούς και άθλιους υποτακτικούς του, δεν μπορούσαν παρά να ανταμειφθούν: τουλάχιστον οι μισοί μπάτσοι ψήφισαν Χ.Α επισημοποιώντας την κρυφή ερωτική σχέση που πάντα είχαν. Από εδώ και πέρα φασίστες και ασφαλίτες θα διαφέρουν μόνο στις λεπτομέρειες και από κοινού θα υπερασπίζονται το καθεστώς.

Εμείς από την μεριά μας θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα: θα αποδομούμε τον λόγο τους, θα ακυρώνουμε οποιαδήποτε δημόσια εμφανισή τους, θα τους απαγορεύουμε μαζί με αντιφασίστες κατοίκους την είσοδο σε χωριά όπως έγινε στη Βιάννο και τους Κουνάβους, θα επιτεθόμαστε στον πυρήνα τους και θα εμποδίζουμε την οργάνωση τους. Οι φασίστες θα εμφανίζονται οργανωμένα στο Ηράκλειο ακριβώς όπως το έκαναν στην περιοδεία τους: 10 τύποι μαζί με μια κλούβα των ΜΑΤ και πέντε τζιπάκια ΟΠΚΕ για λόγους ασφαλείας. Από εκεί και πέρα επειδή η υπόθεση του αντιφασισμού αφορά όλη την κοινωνία οφείλουμε και να διατυπώσουμε κάποια θέσεις πάνω στο ζήτημα.

Πρός την κοινωνία και τη νεολαία

Η άνοδος του φασισμού δεν είναι ακίνδυνο γραφικό φαινόμενο και ούτε θα περάσει εάν εμείς οι ίδιοι δεν κάνουμε κάτι γι'αυτό. Σκοπός του φασισμού είναι η υποδούλωση της ίδιας της κοινωνίας κάτω από την μπότα του. Οι φασίστες εάν δυναμώσουν θα επιτεθούν σε οποιονδήποτε τους εμποδίσει και οποιονδήποτε δεν συμμορφωθεί με τον αρρωστημένο σχεδιασμό της ναζιστικής κοινωνίας. Ο πόλεμος απεναντί τους είναι υπόθεση οποιουδήποτε δεν θέλει να ζήσει σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Γι'αυτούς τους λόγους πρέπει να δημιουργηθούν παντού αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες, αντιφασιστικοί πυρήνες και δομές που είτε θα πολεμάνε, είτε θα αποδομούν το φασισμό και τον κανιβαλισμό σε σχολεία, εργασιακούς χώρους, χωριά και γειτονιές. Εμείς θα στηρίξουμε έμπρακτα οποιονδήποτε κινείται σ'αυτήν την κατεύθυνση.

Προς τους οργισμένους

Η οργή δεν ανατείθεται σε φουσκωτούς που βρίζουν στο ιντερνετ και γαβγίζουν στην τηλεόραση, εκδηλώνεται κάθε στιγμή στο δρόμο, στις απεργίες και τα οδοφράγματα, την καθημερινή και συνεχή εξέγερση απέναντι στα αφεντικά, τους μπάτσους και συνολικά σ' αυτήν την άθλια τάξη αυτού του κόσμου που μας καταδίκασαν να ζούμε. Είναι τουλάχιστον γελοίο να συγκαταλέγονται στις αντισυστημικές δυνάμεις οι οπαδοί του απόλυτου ολοκληρωτισμού και των στρατοπέδων συγκέντρωσης αντιφρονούντων. Οι φασίστες και οι χρυσαυγίτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του παρακρατικού μηχανισμού και ούτε θέλουν, ούτε πρόκεται να επιτεθούν σε κανένα άλλον πέρα από τους αδύναμους, τους μετανάστες, τους διαφορετικούς και κυρίως αυτούς που σκοπεύουν να επιτεθούν στο καθεστώς και στους υπαίτιους της εξαθλίωσής μας. Ιστορικά ο φασίστες αποτελούν την τελευταία εφεδρεία του καθεστώτος ενάντια σε κάθε επαναστατική προοπτική.

Προς την αγωνιζόμενη κοινωνία

Ο αντιφασιστικός αγώνας πρέπει να περάσει σε νέα φάση. Η κρίση και η διάλυση του κοινωνικού ιστού δημιουργεί καταστάσεις στις οποίες τα επιχειρήματα δεν φτάνουν ακριβώς επειδή δεν είναι το ζητούμενο. Οι χρυσαυγίτες και γενικά οι φασίστες βρίσκουν ευήκοα ώτα σε αυτό το ειδικό κοινωνικό κομμάτι που ακριβώς επειδή σκέφτεται με το νωτιαίο μυελό, δεν ακούει λόγια παρά μόνο δυνατά γαβγίσματα και αντιδρά ενστικτωδώς. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο οι χρυσαυγίτες δεν πρόκειται να γελοιοποιηθούν από μόνοι τους, όσες παρανοικές μαλακίες κι αν πουν, όπως δεν γελοιοποιήθηκε ούτε ο Χίτλερ, ούτε ο Μουσολίνι. Εάν δεν περάσουμε στην οργάνωση και την μαχητική αντιπαράθεση και κυρίως την εκδίωξη τους από τα σημεία παρέμβασής τους, εάν τους αφήνουμε να προπαγανδίζουν ανενόχλητοι, εάν δεν καταλάβει το κοινωνικό κίνημα τον κενό χώρο που αφήνει το κράτος και που επιδιώκουν να καταλάβουν οι φασίστες, όσες πορείες και εάν κάνουμε μετά και όσα κείμενα και εάν βγάλουμε θα έχουμε χάσει σημαντικό έδαφος.

Προς τους ψηφοφόρους της Χ.Α

Η επιλογή του να στηρίζεις, είτε για λόγους συνείδησης, είτε για λόγους ιδιοτέλειας το πιο εχθρικό και ελλεεινό κομμάτι του παρακράτους απέναντι στην αγωνιζόμενη κοινωνία, είναι μια ακριβή επιλογή. Φασίστες και κοινωνικοί αγωνιστές δεν μπορούν να συνυπάρξουν - ή ο ένας θα επιβιώσει ή ο άλλος.

Επειδή κανένας αγωνιστής δεν είναι πρόθυμος να μαχαιρωθεί ή να μπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης χωρίς να πολεμήσει και επειδή οι φασίστες αποτελούν εμπόδιο στον δρόμο για την ελευθερία, αυτή η επιλογή είναι επιλογή σύγκρουσης. Ο καθένας ας διαλέξει στρατόπεδο και ας αναλάβει τις ευθύνες του.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

Επικοινωνία : antifaher@espiv.net

Πηγή : http://evagelismos.squat.gr