Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 στις 18.00

Αντιφασιστική διαδήλωση

Διοργάνωση: Αντιφασίστες-στριες

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ…

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Καθημερινά σχεδόν το τελευταίο διάστημα - στους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές και τα σχολειά της Καλλιθέας φασιστικές συμμορίες σκορπούν τον τρόμο: Πρόσφατα η πλατεία Κύπρου, παραδομένη στη φασιστική βία, βάφτηκε με αίμα συμπολιτών μας Αιγυπτίων μεταναστών, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν σοβαρά τραυματισμένοι στο Ασκληπιείο και τον Ευαγγελισμό. Σπίτια και μαγαζιά πυρπολήθηκαν, εμετικά συνθήματα ρατσιστικού μίσους λερώνουν τους τοίχους.Τα αθρωπόμορφα κτήνη δρουν ανεξέλεγκτα, με την ανοχή ή και την κάλυψη της Αστυνομίας.

Κανείς τους δεν έχει συλληφθεί! Την ίδια στιγμή όμως η τοπική Αστυνομία εξαπολύει κυνηγητό εναντίον των… μεταναστών, με απειλές, μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις, σε μια απροκάλυπτη προσπάθεια να τους τρομοκρατήσει. Δε δίστασαν μάλιστα να προχωρήσουν ξεδιάντροπα στη σύλληψη του συμπολίτη μας αγωνιστή οικοδόμου, του Νίκου του Κατσίφη με ασφαλίτικες μεθόδους, μόνο και μόνο επειδή συμμετείχε στην αντιφασιστική συγκέντρωση της 12ης Μάη στην πλατεία Κύπρου. Μόνο και μόνο επειδή εκδήλωσε έμπρακτα την εργατική αλληλεγγύη στους ξένους εργάτες - τ' αδέρφια μας.

Αλλά τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε από μια Αστυνομία διαβρωμένη σε μεγάλο της μέρος απ' το φασιστικό δηλητήριο. Όπως -όχι έκπληκτη- πληροφορήθηκε η κοινή γνώμη, σε πολλά απ΄ τα εκλογικά τμήματα όπου, στις πρόσφατες εκλογές, ψήφισαν αστυνομικοί, η Χρυσή Αυγή ήταν…πρώτη δύναμη… Να τους χαίρονται οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι-καθοδηγητές!!!

Η κλιμακούμενη ρατσιστική βία στην Καλλιθέα και σε όλη τη χώρα δεν είναι βέβαια τυχαία. Οι συμμορίες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της αναλαμβάνουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά ως πιστά σκυλιά των αφεντικών τους, της Τρόικας και του κεφαλαίου. Όσο η ταξική πάλη οξύνεται, όσο η λαϊκή αντίσταση στις πολιτικές των μνημονίων γιγαντώνεται, το οικονομικό, πολιτικό, μιντιακό σύστημα παίζει το σημαδεμένο του χαρτί, εξαπολύει το φίδι του φασισμού για να ξεράσει ρατσιστικό μίσος.

Επιδιώκουν - στοχοποιώντας τους ξένους εργάτες - να διασπάσουν την ταξική ενότητα των εργαζομένων. Να μας κάνουν να βλέπουμε σαν εχθρό το γείτονα και το συνάδερφό μας - κι όχι τους φυσικούς και πολιτικούς αυτουργούς της βάρβαρης επίθεσης στις ζωές μας: Το κράτος και τα αφεντικά μας διώχνουν απ΄τις δουλειές, όχι οι ξένοι. Το πετσόκομμα των εργασιακών δικαιωμάτων μας αφήνει έρμαια στην ασυδοσία των εκμεταλλευτών, ντόπιους και ξένους.

Ταυτόχρονα προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκρατίας με προφανές μήνυμα: Όποιος σηκώνει κεφάλι, οι συμμορίες των φασιστών μαζί με την Αστυνομία θα του το σπάνε.

Δεν μας φοβίζουν! Ο μεγαλύτερος φόβος κι η πιο ανελέητη βία είναι η φτώχεια, η ανεργία, η κοινωνική εξαθλίωση που σπέρνουν τα μνημόνια. Η πιο βάναυση αδικία είναι η εργασιακή εκμετάλλευση. Ντόπιοι και ξένοι εργάτες δουλεύουμε για να τρώνε τα αφεντικά, για να ροκανίζει το μόχθο μας η απληστία των καπιταλιστών. Οι κοινοί αγώνες των εργατών είναι ο εφιάλτης των ισχυρών του πλούτου και των κομμάτων τους. Κι αυτούς τους αγώνες προσπαθούν να αποτρέψουν, ενεργοποιώντας το φασιστικό τους δεκανίκι.

Δεν τους φοβόμαστε - αυτοί μας φοβούνται! Γιατί είμαστε πολλοί κι είμαστε μαζί!

Στην Καλλιθέα υψώνουμε τείχος εναντίον του φασισμού!

Το αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό μέτωπο έχει ποικιλόμορφη δράση: συναυλία, ενημερώσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις. Συμπολίτες μας ντόπιοι και μετανάστες, φορείς, σωματεία, συλλογικότητες από την Καλλιθέα, την Νέα Σμύρνη, το Μοσχάτο, το Π. Φάληρο κ.λπ. συσπειρώνονται «με μια φωνή και μια γροθιά».

Τα αφεντικά, οι εργοδότες καπιταλιστές κι οι πολιτικοί τους υπηρέτες έχουν την ίδια «πατρίδα»: το κέρδος. Οι εθνικοί, θρησκευτικοί, φυλετικοί διαχωρισμοί χρησιμοποιούνται από την προπαγάνδα τους για να διαιρεθούν οι εργαζόμενοι και να εξωθηθούν στον αλληλοσπαραγμό.

H δική μας απάντηση είναι οι κοινοί αγώνες για έναν κόσμο χωρίς ρατσιστικούς διαχωρισμούς, χωρίς φράχτες και χωρίς στρατόπεδα.

Αντιφασιστες-στριες

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...