Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 στις 20.30

Εκδήλωση για την Υγεία

Αυτή την περίοδο η λαίλαπα του καπιταλισμού πλήττει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και στο πέρασμά της σαρώνει κάθε προηγούμενη κοινωνική κατάκτηση. Την ίδια στιγμή που η ανεργία γιγαντώνεται και μισθοί και συντάξεις μειώνονται δραματικά, τα δημόσια νοσοκομεία διαλύονται, ενώ κάποιες λειτουργίες τους ιδιωτικοποιούνται με στόχο να αποφέρουν κέρδος στους επιχειρηματίες της υγείας. Μέχρι πρόσφατα, ακόμα και οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ πληρώναμε παράνομα και άδικα τις εξετάσεις στο νοσοκομείο Νάξου, -γεγονός που καταγγέλθηκε από την Ανοιχτή Συνέλευση και το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας, ωστόσο το δράμα συνεχίζεται: Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν μπορούν πλέον να πάρουν τα συνταγογραφημένα φάρμακά τους αφού το ταμείο δεν πληρώνει τους φαρμακοποιούς. Η εξαθλίωση στην οποία μας βυθίζει το ελληνικό κράτος και το κεφάλαιο διατρανώθηκε περίτρανα με την τραγική κατάσταση στην οποία έφεραν τους καρκινοπαθείς, αφού τα δημόσια νοσοκομεία δεν είχαν να τους δώσουν φάρμακα!!!

Για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση που εξωθεί τα πολυπληθή χαμηλά κοινωνικά στρώματα στην αναξιοπρέπεια, την εξαθλίωση και εν τέλει στο θάνατο, είναι αναγκαία η μαζική συμμετοχή μας σε αγώνες από τα κάτω.

Την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 8.30 η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου οργανώνει εκδήλωση συζήτηση γύρω από το φλέγον ζήτημα της δημόσιας περίθαλψης. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν αγωνιστές από: την Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα στην Άνω Πόλη στη Θεσσαλονίκη, τη συλλογικότητα Health Workers - εργαζόμενοι στη βιομηχανία της υγείας, και τον Κοινωνικό Χώρο για την Υγεία, Κατάληψη ΠΙΚΠΑ, Πετράλωνα, Αθήνα

Αν δεν αντισταθούμε δεν υπάρχει καμιά προοπτική για ζωή και αξιοπρέπεια.

ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ

ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

image attachment

πηγή : email received on 6 Ιούνιος 00h