Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 στις 19.00

Αντιναζιστικό Συλλαλητήριο

Παρασκευή 8 Ιούνη πανελλαδικά: Όλοι μαζί, να σβήσουν οι Ναζί

 Όλοι μαζί, να σβήσουν οι Ναζί

  • ΑΘΗΝΑ Ομόνοια 7μμ
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αγαλμα Βενιζέλου 6μμ
  • ΓΙΑΝΝΕΝΑ Ακαδημία 6μμ
  • ΠΑΤΡΑ πλατεία Γεωργίου 7μμ
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ Λιοντάρια 6.30μμ
  • ΡΕΘΥΜΝΟ Δημαρχείο 7μμ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Δημαρχείο 7μμ
  • ΞΑΝΘΗ Πέμπτη 7 Ιούνη 6μμ, κεντρική πλατεία

Σε μία σειρά γειτονιές στο Λεκανοπέδιο και σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες αγωνιστές παλεύουν για να σταματήσουν τις επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που ειδικά τις τελευταίες ημέρες έχουν πολλαπλασιαστεί με τη βοήθεια της αστυνομίας.

Την περασμένη Παρασκευή η Χρυσή Αυγή οργάνωσε μία προεκλογική μηχανοκίνητη πορεία τρόμου, περνώντας μέσα από κεντρικούς δρόμους των Δυτικών συνοικιών και του Πειραιά, συνοδεία περιπολικού. Έφτασαν να επιτεθούν σε μετανάστες μέσα σε ψητοπωλείο στην Πειραιώς και Κωνσταντινουπόλεως και στη συνέχεια στη διασταύρωση της Ιεράς Οδού με την Κωνσταντινουπόλεως. Η μηχανοκίνητη πορεία διαλύθηκε στα κεντρικά τους γραφεία στο σταθμό Λαρίσης από όπου και είχε ξεκινήσει. Για την επίθεση στην Πειραιώς προσήχθησαν από την αστυνομία η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου και δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Βουλδής, που φυσικά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ασυλία

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ότι πρόκειται για μία δολοφονική συμμορία νεοναζί που απολαμβάνει πλήρη ασυλία από την αστυνομία, αφού η επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια της αστυνομίας που ακολουθούσε την μοτοπορεία αλλά παρόλα αυτά οι προσαγωγές δεν μετατράπηκαν σε συλλήψεις γιατί δεν "προέκυψαν αρκετά στοιχεία".

Αυτό το περιστατικό ήταν το αποκορύφωμα της πολιτικής υποκρισίας, των μπάτσων, των δικαστών, των ΜΜΕ, και όλων των "θεσμών της δημοκρατίας" του συστήματος που ανέχονται την ύπαρξη και την ανοιχτή δολοφονική δράση μιας εγκληματικής συμμορίας αναγνωρίζοντάς τους μάλιστα και δημοκρατικά δικαιώματα λόγου. Εκτός από την αστυνομία, οι Χρυσαυγήτες βρήκαν από την περασμένη εβδομάδα έναν ακόμα υποστηριχτή, το ΕΣΡ, που αποφάσισε ότι η ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία σε ότι αφορά το χρόνο των κομμάτων θα ισχύσει και για τη Χρυσή Αυγή. Έτσι οι μαχαιροβγάλτες τη μία μέρα ζώνονται με μαχαίρια και παλούκια και εξορμούν στις γειτονιές σκορπώντας το φόβο και το θάνατο και την άλλη φοράνε τις γραβάτες και εμφανίζονται στα κανάλια, σαν ένα πολιτικό κόμμα που απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα που έχουν όλα τα κόμματα μέσα στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Τώρα πια δε χωράει καμία αμφιβολία ότι η άποψη που θεωρούσε ότι η δημιουργία ενός μετώπου κατά της Χρυσής Αυγής έχει τάχα σαν αποτέλεσμα να τους διαφημίζει, είναι πέρα για πέρα λαθεμένη. Γιατί εκτός από το τηλεοπτικό προεκλογικό σποτ της Χρυσής Αυγής που παίζει καθημερινά στα κανάλια, τώρα και με το νόμο τους δίνουν βήμα για να ξεπλένουν το αίμα από τις δολοφονικές επιθέσεις τους φορώντας γραβάτες και δημαγωγώντας καθημερινά ακόμα και από τα δελτία ειδήσεων.

Αυτό δείχνει ότι δεν μπορούμε να αγνοούμε τη Χρυσή Αυγή. Μπορεί να βλέπουν τα ποσοστά τους να πέφτουν στα γκάλοπ όμως αυτό δεν τους κάνει λιγότερο επικίνδυνους. Ισα Ισα που κάνουν την προσπάθεια με νέες δολοφονικές εξορμήσεις στις γειτονιές να δηλώσουν την παρουσία τους, μαχαιρώνοντας και οργανώνοντας επιθέσεις στους μετανάστες.

Απομόνωση

Χρειάζονται πρωτοβουλίες που να τους ξεσκεπάζουν στα μάτια του κόσμου και να αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους ρόλο. Δεν αρκεί από μόνη της η στροφή του κόσμου προς την αριστερά για να τους εξαφανίσει. Αυτό που χρειάζεται είναι η πολιτική τους απομόνωση σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο ή εργατικό χώρο όπου προσπαθούν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Στόχος τους είναι μετά τις εκλογές στις 6 Μάη να μετατρέψουν τους ψηφοφόρους τους σε οργανωμένη δύναμη κρούσης. Γι' αυτό και ανοίγουν γραφεία σε γειτονιές, που τα χρησιμοποιούν σαν άντρο δολοφονικών εξορμήσεων, προσπαθώντας να πάρουν τον έλεγχο των δρόμων και των πλατειών και να κάνουν τρομοκρατική επίδειξη ισχύος σφάζοντας και μαχαιρώνοντας.

Επειδή ακριβώς οι νεοναζί έχουν σαν μοναδικό στόχο να μετατρέψουν την εκλογική τους δύναμη σε δύναμη κρούσης που θα επιτίθεται βίαια κατά των μεταναστών, των απεργιών, κατά κάθε μορφής αντίστασης και διαφορετικότητας και βέβαια της Αριστεράς δεν σηκώνει πλέον καμία υποτίμηση στον αντιφασιστικό αγώνα.

Η πανελλαδική μέρα αντιφασιστικής δράσης και τα συλλαλητήρια που οργανώνονται στις 8 Ιούνη στην Ομόνοια και σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, θα δώσουν την απάντηση από τη μεριά του αντιφασιστικού κινήματος στις ναζιστικές επιθέσεις. Θα αναδείξουν την μάχη ενάντια στη Χρυσή Αυγή σαν κεντρική μάχη της προεκλογικής περιόδου, κεντρικοποιώντας τις αντιφασιστικές πρωτοβουλίες που έχουν αναδειχτεί σε δεκάδες γειτονιές και θα αναγκάσουν τις ηγεσίες των συνδικάτων και όλης της αριστεράς να βάλουν ψηλά στην ατζέντα τους αυτή τη μάχη.


Καλλιθέα

Μεγάλη επιτυχία είχε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που έγινε το Σάββατο 2 Ιούνη στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, που καλέστηκε από την Πρωτοβουλία Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία Καλλιθέας, κοινότητες μεταναστών, αντιρατσιστικές οργανώσεις σωματεία και δημοτικές κινήσεις της περιοχής, σαν απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις που έγιναν απέναντι σε μετανάστες από την Αίγυπτο αμέσως μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 600 άτομα από την περιοχή με πιο έντονη την παρουσία εκπαιδευτικών, μαθητών, μεταναστών από την Αίγυπτο και το Πακιστάν. Συμμετείχαν με πανώ η Πρωτοβουλία Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία Καλλιθέας, η ΚΕΕΡΦΑ, η λαϊκή συνέλευση Ν. Σμύρνης, η κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό. Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλίες από τον Παύλο Αντωνόπουλο εκ μέρους της ΟΛΜΕ, τον Τζαβέντ Ασλάμ εκ μέρους της Πακιστανικής Κοινότητας, τον Ραφαήλ Καστρίτση εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ και άλλων εκπροσώπων φορέων. Στη συνέχεια έγινε πορεία στους δρόμους της Καλλιθέας όπου μέσω της Θησέως φτάσαμε στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας, στη συνέχεια πήγε στην πλατεία Κύπρου και κατέληξε ξανά στην πλατεία Δαβάκη. Με αυτό τον τρόπο καταγγείλαμε και δημόσια το γεγονός ότι όλες οι επιθέσεις που έγιναν την τελευταία περίοδο έγιναν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας που προτίμησε αντί να συλλάβει τους Χρυσαυγίτες να προχωρήσει στη σύλληψη του αγωνιστή μέλους του συνδικάτου Οικοδόμων Νίκο Κατσίφη.

Την Τρίτη 5 Ιούνη υπάρχει νέα συνέλευση της Πρωτοβουλίας Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία Καλλιθέας για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα. Πρώτος στόχος είναι να αποφασίσει τη συμμετοχή της στην μεγάλη αντιναζιστική διαδήλωση που γίνεται την Παρασκευή 8 Ιούνη στην Ομόνοια, να κυκλοφορήσει υλικά που θα καλούν στη συγκέντρωση και να κινητοποιήσει ντόπιους και μετανάστες της περιοχής. Σαν επόμενο στόχο βάζουμε τη διοργάνωση ενός αντιρατσιστικού φεστιβάλ στην πλατεία Κύπρου στο τέλος Ιούνη. Με την αυτοπεποίθηση που μας έδωσε η ανταπόκριση και η συμμετοχή του κόσμου σε αυτή την πρωτοφανή για τα δεδομένα της Καλλιθέας πορεία, που έκανε αισθητή την παρουσία των αντιφασιστών στο κέντρο της πόλης, προχωράμε μέχρι να βάλουμε τέρμα στις ρατσιστικές επιθέσεις και να διώξουμε τους φασίστες από τις γειτονιές μας.

Ραφαήλ Καστρίτσης

Χανιά

Με κινητοποίηση δεκάδων αντιφασιστών την Πέμπτη 31 Μάη στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Χανίων ΚΥΔΩΝ, ακυρώθηκε η προβολή της μαγνητοσκοπήμένης συνέντευξης του υποψήφιου βουλευτή με την Χρυσή Αυγή, Σταύρου Καρεφυλλάκη.

«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες που απέτρεψαν την μετάδοση της συνέντευξης του τοπικού φύρερ της Χρυσής Αυγής Καρεφυλλάκη από την Τηλεόραση Κύδων την Πέμπτη 31/5", αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Χανίων. "Ήταν μια άμεση απάντηση στην ασυλία που απολαμβάνει από τα ΜΜΕ αυτή η συμμορία νεοναζί. Δεν μπορεί να δίνεται δημόσιο βήμα σε καραμπινάτους χιτλερικούς για την αρρωστημένη προπαγάνδα τους, όπως δεν δίνεται δημόσιο βήμα σε βιαστές, παιδόφιλους και δολοφόνους (άλλωστε πολλά γνωστά μέλη της ναζιστικής συμμορίας έχουν κατηγορηθεί ή και καταδικαστεί για τα παραπάνω εγκλήματα) για να εξηγήσουν τις "απόψεις" τους. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κρυφτούν πίσω από την ελευθερία του λόγου οι εχθροί κάθε ελευθερίας. Δεν ξεχνάμε ότι το ίνδαλμά τους ο Χίτλερ, αξιοποίησε τη δημοκρατία και τους θεσμούς για να τους καταλύσει αμέσως μόλις απέκτησε αρκετή δύναμη. Καλούμε τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, κάθε συμπολίτη μας που δεν ξεχνά τα όσα υπέμεινε η Κρήτη, η Ελλάδα, όλοι οι λαοί από το Ναζισμό, που δεν ξεχνά την Κάντανο, το Μάλεμε, αλλά και το Άουσβιτς και το Νταχάου, στην οικοδόμηση ενός πλατιού αντιφασιστικού μετώπου που θα τους στείλει πίσω στους υπονόμους της ιστορίας όπου ανήκουν. Ούτε στη βουλή ,ούτε στα κανάλια, ούτε πουθενά - έξω οι φασίστες από πόλεις και χωριά".

• Αντιφασιστική σύσκεψη την Τρίτη 5 Ιούνη καλεί ο σύλλογος δασκάλων Χανίων μετά από απόφαση της γενικής του συνέλευσης.

Γιάννενα

Η ΚΕΕΡΦΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει τη ρατσιστική-φασιστική επίθεση που έγινε την Τρίτη 5/6/12 στις 2:30πμ σε σπίτι Πακιστανών μεταναστών στην περιοχή της Καλούτσιανης. Τέσσερα νεαρά άτομα ξεκίνησαν να προκαλούν ζημιές στα μηχανάκια των μεταναστών που βρίσκονταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι τους. Φώναζαν "Βγείτε έξω! Να φύγετε από δω Πακιστανοί" Στη συνέχεια πετούσαν πέτρες στα τζάμια των παραθύρων και της πόρτας. Όταν ένας από τους μετανάστες άνοιξε την πόρτα του πέταξαν ένα γυάλινο μπουκάλι. Η πολιορκία αυτή κράτησε σχεδόν 2 ώρες. Κόσμος από τη γειτονιά αλλά και οι ίδιοι οι μετανάστες κάλεσαν την αστυνομία. Όταν έφτασε η αστυνομία και τους συνέλαβαν είχαν ήδη περιλούσει με βενζίνη τα μηχανάκια και προσπαθούσαν να τα πυρπολήσουν. Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα απομονωμένο περιστατικό όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν (λόγω του ότι οι δράστες ήταν "μεθυσμένοι). Η ρατσιστική βία το τελευταίο διάστημα (ιδιαίτερα μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή) κλιμακώνεται από τις συμμορίες της Χ.Α. αλλά και από την ΕΛ.ΑΣ. Καλούμε όλους και όλες ντόπιους και μετανάστες στο Συλλαλητήριο της Παρασκευής 8 Ιούνη 6μμ από την Ακαδημία για να καταδικάσουμε συνολικά αυτού του είδους τις επιθέσεις και να διώξουμε τους φασίστες από τις γειτονιές μας. Να παλέψουμε για την ανατροπή των μνημονίων της φτώχειας και να διεκδικήσουμε να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες και να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες.

Οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ καταγγέλουν

Καταγγελία της φασιστικής επίθεσης που έγινε την Τετάρτη 30 Μαΐου στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Άγιο Νικόλαο από ομάδα νεοναζί που επιτέθηκαν με μαχαίρι σε μετανάστη εξέδωσε η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ. "Είμαστε απέναντι σε κάθε φαινόμενο βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας . Η διεύρυνση της φτώχειας, τα υψηλά ποσοστά, ανεργίας και η κοινωνική ερήμωση, που είναι αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών που διαχρονικά εφαρμόστηκαν και εντάθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια, δεν πρέπει να βάλουν σε κίνδυνο κάθε έννοια αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και σεβασμού της ανθρώπινης ζωής. Όσοι αναζητούν πάνω στα κοινωνικά ερείπια, το ιδεολογικό υπόβαθρο, για να δικαιολογήσουν συμπεριφορές φασιστικής βίας και λαϊκισμού, με σκοπό να δηλητηριάσουν τη κοινωνία, θα πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με την καθολική αποδοκιμασία των εργαζομένων, των συνδικάτων και ολόκληρου του Ελληνικού Λαού", αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου.

επικοινωνία : http://www.ergatiki.gr/index.php?option=com_k

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Ιούνιος 00h