Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012 στις 20.00

2ήμερο DIY φεστιβάλ

D.I.Y (Do it Yourself)

Όπως λέει και το όνομα του κάντο μόνος σου. Μην περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι για εσένα με χορηγούς, μάνατζερ και ειδήμονες. Είναι ο τρόπος να πραγματοποιήσεις τις επιθυμίες σου με τα δικά σου μέσα, πέρα από την λογική του κέρδους και πέρα από κάθε τι που μετατρέπει την τέχνη σε εμπόρευμα. Η διοργάνωση του φεστιβάλ έγινε πραγματικότητα μέσα από την συλλογική δουλεία του αυτοδιαχειριζόμενου στεκίου. Τέτοιες κινήσεις αποδεικνύουν όχι μόνο στην θεωρία αλλά και στην πράξη, ότι μέσα από την αυτοργάνωση μπορούν να λάβουν χώρα διάφορες δραστηριότητες και δράσεις.

Δράσεις όπως :

  • Προβολή και συζήτηση για σύγχρονα κοινωνικά θέματα.
  • Χαριστικό παζάρι στο οποίο θα υπάρχουν διάφορα αντικείμενα που για κάποιον δεν είναι χρήσιμα αλλά που κάποιος άλλος μπορεί να τα χρειάζεται. Το παζάρι δεν έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αλλά είναι μια λύση - πρόταση στην δύσκολη εποχή που ζούμε. Καλούμε τον κόσμο να φέρει ο,τι δεν χρησιμοποιεί
  • Το Graffiti ή αλλιώς η τέχνη του δρόμου τρόπος έκφρασης ιδεών και συναισθημάτων.
  • D.I.Y Live συναυλία χωρίς εισιτήριο με συγκροτήματα που υποστηρίζουν ότι η αυτοργάνωση και η αντιεμπορευματική κουλτούρα είναι κομμάτι του αγώνα του ανθρώπου ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης για την κοινωνική απελευθέρωση.

Δεν θα υπάρχει τιμοκατάλογος, αλλά ο καθένας με βάση το πόσο θέλει και πόσο μπορεί συμβάλει οικονομικά έτσι ώστε να βγούν τα έξοδα του φεστιβάλ και να ενισχυθεί το αυτοδιαχειριζομένο στέκι.

ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗ ΜΑΣ

Συντροφικά - Συλλογικά και Αυτοργανωμένα

πηγή : http://stekispartis.wordpress.com/2012/07/04/...