Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 στις 17.30

Αντιφασιστική Συγκέντρωση

keerfa-14-sep-2012-ag.jpg

STOP στις φασιστικές επιθέσεις και τις σκούπες της ΕΛΑΣ

Εξω οι νεοναζί από τις γειτονιές μας

Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι!

Ομάδα τριών νεοναζί επιχείρησε να κάψει ζωντανούς Πακιστανούς μετανάστες μέσα στο σπίτι τους την ώρα που κοιμόντουσαν χρησιμοποιώντας εμπρηστικό εκρηκτικό μηχανισμό. Το περιστατικό έγινε έγινε στις 2 το ξημέρωμα του Σαββάτου 25/8 στην οδό Ι. Μέρλα στους Αγίους Αναργύρους.Το μπουκάλι με βενζίνη είχε στην άκρη εκρηκτική ύλη και εξεράγη πάνω στο στρώμα όπου κοιμόταν ο Ναβίτ Ναβάζ. Μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη και στο χέρι και νοσηλεύτηκε στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Οι δυο μετανάστες μένουν στο συγκεκριμένο σπίτι τα τελευταία 10 χρόνια χωρίς να έχει υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα και στο πλευρό τους βρέθηκαν πολλοί γείτονες που ειδοποίησαν και την αστυνομία.

Αμέσως μετά την επίθεση εθεάθησαν 3 σωματώδης άνδρες να παρακολουθούν το σπίτι οι οποίοι «εξαφανίστηκαν» δυο λεπτά πριν φτάσει η αστυνομία. Μια μέρα μετά από αυτό το περιστατικό σημειώθηκε νέα επίθεση ομάδας φασιστών σε σπίτι Πακιστανών στην ίδια γειτονιά. Παρ' όλο που η αστυνομία ειδοποιήθηκε και συνέλαβε κάποιους από την ομάδα των νεοναζί τους άφησε ελεύθερους. Γι αυτό και το Δημοτικό Συμβούλιο των Αγίων Αναργύρων - Καματερού έβγαλε το ακόλουθο ψήφισμα στις 31/08/2012:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων - Καματερού καταδικάζει τις επιθέσεις ρατσιστικής βίας που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες στο Δήμο μας.

Συγκεκριμένα υπήρξε εμπρηστική επίθεση σε κατοικία τριών Πακιστανών μεταναστών με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών εγκαυμάτων σε έναν από αυτούς.

Επίσης σημειώθηκε επίθεση πολυμελούς ομάδας εφοδιασμένης με ρόπαλα και αλυσίδες εναντίον κατοικίας όπου κατοικούν και Πακιστανοί μετανάστες. Ο τραυματισμός των μεταναστών αποτράπηκε χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων.

Καλούμε τους πολίτες των Αγίων Αναργύρων - Καματερού να μη δείξουν καμιά ανοχή στις δολοφονικές επιθέσεις και να μην επιτρέψουν να ριζώσει στο Δήμο μας το κλίμα της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού.

Ζητάμε από την Ελληνική Αστυνομία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων και τη σύλληψη των υπευθύνων

Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού που είναι η μήτρα τέτοιων φαινομένων

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που γίνονται θύματα ρατσιστικής βίας καθημερινά και στο πλευρό των δύο πακιστανών που έγιναν ήδη θύματα σκληρής ρατσιστικής βίας. Επίσης το Δ.Σ. θα προβεί στις απαραίτητες κινήσεις ενημέρωσης και παρέμβασης για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων, και το μπλοκάρισμα της επανεμφάνισής τους ».

Πέρυσι τέτοιο καιρό περίπου είχε ξαναγίνει επίθεση με μολότωφ στο τζαμί που βρίσκεται κάποια στενά πιο πάνω από το σπίτι. Τότε η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με τους Πακιστανούς και Δημοτικές Κινήσεις των γύρω περιοχών είχαν οργανώσει μαζική διαδήλωση καταγγέλοντας την επίθεση. Είναι ψέματα ότι οι μετανάστες ευθύνονται για την εγκληματικότητα, την υποβάθμιση των γειτονιών μας και την ανεργία. Οι άμεσα υπεύθυνοι είναι η κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η ΕΕ μαζί με τους ντόπιους καπιταλιστές.

Τα νέα μέτρα των 11,8 δις για να πληρωθεί το χρέος θα αποτελειώσουν ότι έχει μείνει όρθιο στην υγεία, την Παιδεία, τους μισθούς και τις συντάξεις. Ηδη έχουν εξαγγείλει νέα συγχώνευση σχοελίων και νοσοκομείων, ακόμα μεγαλύτερη μείωση κονδυλίων για τις κοινωνικές υπηρεσίες στους δήμου (καθαριότητα, Παιδικοί σταθμοί), κλείνουν το Βοήθεια στο Σπίτι υποβαθμίζοντας έτσι όλο και περισσότερο τις ζωές μας και τις γειτονιές μας.

Όσο πιο σκληρά τα μέτρα τόσο πιο ρατσιστική θα γίνετε η πολιτική της κυβέρνησης για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο.

Εμείς δεν περιμένουμε από κανένα Ν.Δένδια να συντρίψει τάχα τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής την ώρα που με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τους ανοίγει το δρόμο.

Προφανώς τα φασιστοειδή έχουν ξεθαρέψει από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και από την ρατσιστική σκούπα της ΕΛΑΣ που έχει εξαπολύσει ο Σαμαράς.

Όμως θα πάρουν αυτό που τους αξίζει. Όλοι μαζί, ντόπιοι και μετανάστες εργάτες θα παλέψουμε εντάντια στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Ηδη η πρώτη απάντηση δώθηκε στις 24/8 με το οργισμένο συλλαλητήριο που οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα που πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας και συνεχίσαμε δυναμικά πλημμυρίζοντας τους δρόμους της Θεσσαλονίκης στην διαδήλωση της ΔΕΘ μαζί με τα συνδικάτα και την Αριστερά.

Καλούμε τις δημοτικές κινήσεις, τα συνδικάτα, την αριστερά και όλο τον κόσμο που παλεύει ενάντια στα Μνημόνια και τον ρατσισμό να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που αποφασίστητηκε σε ανοιχτή συνέλευση.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...