Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 στις 20.00

Συζήτηση σε live αναμετάδοση: Αντιμέτωποι με το νεοφασισμό σήμερα

Συζήτηση σε ζωντανή αναμετάδοση την Τετάρτη 19/9 στο Στέκι με θέμα : Αντιμέτωποι με το νεοφασισμό σήμερα

Τα Ενθέματα και το UNFOLLOW παρουσιάζουν μια συζήτηση για την άνοδο της Χρυσής Αυγής και την έξαρση της ρατσιστικής βίας, έπειτα από πρόταση τους η συζήτηση θα μεταδοθεί μέσω Live streaming από τη Dailymotion στο χώρο του στεκιού

Ομιλητές: Νίκος Γιαννόπουλος, μέλος του «Δικτύου για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα»,

Άρτεμις Καλοφύρη, φιλόλογος, μέλος της «Πρωτοβουλίας ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία»,

Νικόδημος Μαϊνα Κινύουα, ΜΚΟ Asante,

Μάκης Κουζέλης, καθηγητής Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας, ΕΚΠΑ,

Δημήτρης Χριστόπουλος, πανεπιστημιακός, μέλος του συντονιστικού της «Πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας»

Γινόμαστε σήμερα μάρτυρες του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας; Ή μήπως απλώς αναδύεται στην επιφάνεια μια καλά κρυμμένη πλευρά της; Τα περιστατικά ρατσιστικής βίας και αντιποίησης αρχής, οι λεκτικές και έμπρακτες επιθέσεις κατά της δημοκρατίας και δικαιωμάτων που μέχρι χτες θεωρούσαμε αδιαπραγμάτευτα κεκτημένα της, έχουν γίνει πια η καθημερινότητά μας. Κι όμως, το νεοφασιστικό κόμμα επιβραβεύεται με σημαντική δημοσκοπική άνοδο, ενώ η δράση του βρίσκει υποστηρικτές, άμεσα ή έμμεσα, σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Στον κυρίαρχο λόγο δε, ο «συμψηφισμός των άκρων», η εξομοίωση της ακροδεξιάς ρατσιστικής βίας με συλλογικές δράσεις κοινωνικής διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, στην ουσία νομιμοποιούν τη δράση των φασιστών.

Είναι επείγον να αντιδράσουμε. Να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε το φαινόμενο, αλλά κυρίως να προτείνουμε και να σχεδιάσουμε τρόπους αντιμετώπισής του.

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 20:00 , στο χώρο του κοινωνικού Στεκιού - Στεκιού μεταναστών χ΄μιχαλη Νταλιανη 5

πηγή : http://www.stekichania.gr/index.php?option=co...