Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 στις 19.00

Eγγραφές για τα μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες & πρόσφυγες

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

Το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών συνδιοργανώνει με την ΕΛΜΕ Χανίων για όγδοη συνεχή χρονιά καθημερινά μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Τα μαθήματα γίνονται δωρεάν από εθελοντές εκπαιδευτικούς - και όχι μόνο - της πόλης μας, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών και δράσεων από το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών.

Βασικός σκοπός των μαθημάτων είναι η κάλυψη της ανάγκης των μεταναστών και των προσφύγων για εκμάθηση των ελληνικών. Η ελληνική γλώσσα είναι εργαλείο επικοινωνίας, αλλά και μια από τις προϋποθέσεις για την απόκτηση άδειας παραμονής μακράς διάρκειας στην χώρα μας.

Παράλληλα επιδιώκουμε την ανάδειξη κι από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στην προσπάθεια ένταξης τους στην ελληνική κοινωνία μέσα σε ένα κλίμα αλληλεγγύης, κατανόησης και εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται με την αμοιβαία «γνωριμία» Ελλήνων και μεταναστών και την παραδοχή ότι δεν αρκεί μόνον η αποδοχή του «διαφορετικού» ως συστατικό στοιχείο των κοινωνιών, αλλά και η αναγνώριση της σημασίας του στην πλουραλιστική εξέλιξη της κοινωνίας.

Οι εγγραφές θα γίνουν την Τετάρτη 10/10 και την Πέμπτη 11/10/2011 μεταξύ 7:00-9:00 μμ στο χώρο του στεκιού (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5, Σπάντζια). Τις ίδιες μέρες και ώρες μπορεί να έρθει σε επαφή με το στέκι όποιος εθελοντής επιθυμεί να βοηθήσει στη διαδικασία αυτή, χωρίς να είναι αναγκαίο να είναι εκπαιδευτικός.

Ομάδα ΑΤΑΞΗΑ (του Κοινωνικού Στεκιού - Στεκιού Μεταναστών)


--
Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων
Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά
E-mail: stekichania@gmail.com
Web: www.stekichania.gr