τι; : συνέλευση θεματική : παιδεία

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 στις 10.00 πμ

Συνέλευση μαθητών κατειλημμένων και μη σχολείων

Διοργάνωση: ΜΑΘΗΤΕΣ/ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ

Η κατάληψη αποτελεί μέθοδο αντίστασης, όχι μονάχα στο εκπαιδευτικό σύστημα. Έχει πολιτικό χαρακτήρα και στοχεύει στην επαγρύπνηση των μαθητών, την συνειδητοποίηση τους και συνεπώς στην οργανωμένη αντίσταση ενάντια στο κατεστήμενο. Όσο τα χρόνια που απομένουν για την έξοδο στην αγορά εργασίας μειώνονται τόσο η ανασφάλεια μας θα μεγαλώνει.
Οι αμφιβολίες της γενιάς μας πρέπει να εκφραστούν σε μορφή αγώνα, να παλέψουμε συλλογικά και αυτοοργανωμένα για ένα καλύτερο αυριο,για μια κοινωνία όχι του καταναγκασμού,της εκμετάλλευσης και του ανταγωνισμού αλλά της αλληλοβοήθειας, της συνδιαμόρφωσης και του αλληλοσεβασμού.Το μέλλον μας ανήκει και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανεναν να το πάρει,ούτε βήμα πίσω λοιπόν, δεν είμαστε μονοι..
Ο ήλιος λάμπει για εμάς και μας θυμίζει ότι κάποια στιγμή το σκοτάδι τελειώνει, όταν ονειρεύεσαι μόνο τοτε ζεις..
Η αυτοοργάνωση μέσα στους σχολικούς χώρους,η αλληλεγγύη ανάμεσα στους συμμαθητές αλλά και η δικτύωση ανάμεσα σε διαφορετικά σχολεία,η κατάληψη, η οποία σπάει την ρουτίνα της καθημερινότητας και μας επιτρέπει να πάρουμε πίσω λίγο από τον κλεμμένο μας χρόνο και να τον διαθέσουμε στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και σε πράγματα που αγαπάμε,είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους που έχουμε στα χέρια μας για να τους κάνουμε να ανησυχούν.
Μηδενική ανοχή λοιπόν, η παιδεία βρίσκεται στους δρόμους και όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση είναι καθηκον. Ο αγώνας μας θα συνεχίστει με πορείες και εκδηλώσεις, τίποτα δεν τελείωσε ακόμα..
ΔΕΚΑ, ΕΚΑΤΟ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΛΗΞΗΣ!!

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...