Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 στις 17.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 4 συλληφθέντες

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/10
ΠΟΡΕΙΑ 7.30 το πρωί από το Παράρτημα
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8.30 και 17.00 στα δικαστήρια

πηγή : http://perasma.espiv.net/?q=node/98


Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΟΡΥΒΩΔΕΙΣ ΜΑΧΕΣ

Εμείς η συλλογικότητα «Πέρασμα» από το κατειλημμένο Μαραγκοπούλειο θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για όσα συνέβησαν και προσπαθούν να διαστρεβλωθούν από το κράτος, τα παπαγαλάκια του (ΜΜΕ), και κάθε συντηρητικό απόβρασμα αυτής της κοινωνίας:

Τετάρτη προς Πέμπτη ξημερώματα έγιναν αντιληπτοί από συντρόφους 20 φασίστες στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, στη μεριά ψησταριάς («Ψηταλώνια») που ανήκει σε χρυσαυγίτη. Κλείσαν το μαγαζί τους επί τούτου, τοποθέτησαν κάδο στη συμβολή των οδών Καρατζά και Χαραλάμπη και κινήθηκαν επιθετικά προς την κατάληψη. Μόνο που στο δρόμο τους βρέθηκαν αντιμέτωποι με κόσμο ο οποίος ήδη είχε συρρεύσει στην περιοχή γνωρίζοντας την παρουσία τους. Οι φασίστες με μιλιταριστικό τρόπο, φορώντας τα κράνη τους, κουβαλώντας αλυσίδες και πτυσσόμενα γκλοπ και πετώντας πέτρες θέλησαν να πλησιάσουν περισσότερο την κατάληψη. Ο όλο και περισσότερος κόσμος που έσπευδε εκεί, αυθόρμητα και άτακτα τους έτρεψε σε φυγή, τους κυνήγησε και επιτέθηκε στο μαγαζί τους. Ένα μαγαζί του οποίου ο ιδιοκτήτης του ο Σίψας άνηκε τη δεκαετία του '90 στην ομάδα των «Κενταύρων» που σκορπούσαν τον τρόμο στις γειτονιές της Πάτρας και ευθύνονται για τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα. Ο συγκεκριμένος τύπος είναι ο γενικός γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ακολουθώντας το παρακρατικό παρελθόν του. Η γειτονιά αναστατώνεται, αλλά και σείεται από αντιφασιστικά συνθήματα. Δυστυχώς οι γείτονές μας θα τρομάξουν κάποιες φορές, αλλά ο πόλεμος που ζούμε έχει πλέον και μάχες θορυβώδεις. Μάχες ενάντια στην καταπίεση, ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στο κράτος και τους φασίστες, το σύστημα το ίδιο.

Η κατάληψη καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας γίνεται σημείο αναφοράς για δεκάδες κόσμου που θέλουν να ενημερωθούν και να στηρίξουν. Για όσους αντιλαμβάνονται ό,τι γίνεται γύρω τους, αμφισβητούν τις κυρίαρχες αξίες του ατομισμού και της απάθειας και αναλαμβάνουν δράση.
Οι αντιλήψεις που πρεσβεύουμε δεν έχουν να κάνουν ούτε με λοστούς, ούτε με "ξύλο" ούτε με σπασμένα κόκκαλα. Οραματιζόμαστε έναν κόσμο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, χωρίς αρχηγούς και μεσάζοντες, χωρίς σύνορα και κράτη. Για να το καταφέρουμε αυτό προωθούμε όπου βρισκόμαστε την αλληλοϋποστήριξη των φτωχών, των αποκλεισμένων, των από κάτω αυτού του κόσμου. Οποιασδήποτε εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και αν είναι αυτοί. Θέλουμε οι γειτονιές που ζούμε να είναι ζωντανές και οι κάτοικοί τους να οργανώνονται χωρίς ηγέτες για να λύσουν τα προβλήματα τους και να καλύψουν τις ανάγκες τους. Παρ' όλα αυτά δεν είμαστε χαζοί ούτε θύματα, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν "άνθρωποι" που θέλουν να γεμίσουν τις γειτονιές μας με μίσος. Μίσος για οτιδήποτε διαφορετικό, μίσος για την ίδια τη ζωή. Δεν θα κάτσουμε θεατές στο στήσιμο ενός τέτοιου κόσμου, ούτε άπραγοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια να μετατραπούν οι δρόμοι και οι πλατείες σε σφαγεία. Θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι μόνο δική μας δουλειά αλλά αφορά και όποιον δεν θέλει να δει την γειτονιά να μετατρέπεται σε κόλαση.
Το ίδιο βράδυ αρκετή ώρα μετά τα γεγονότα και σε άσχετο με την κατάληψη χώρο προσήχθησαν 9 άτομα, εκ των οποίων 4 άντρες με τον έναν από αυτούς ανήλικο και 5 γυναίκες. Κρατήθηκαν για πάνω από 9 ώρες όπου η ελληνική αστυνομία μαγείρευε πώς να τους φορτώσει κατηγορίες. Επέλεξαν από αυτούς τους 4 άντρες και τους φόρτωσαν το μισό ποινικό κώδικα. Κατηγορούνται μέχρι και για απόπειρα ανθρωποκτονίας (κινδυνεύοντας ακόμα και με προφυλάκιση) με βάση τις ψευδείς και νομικά καθοδηγούμενες καταθέσεις χρυσαυγιτών οι οποίοι δεν ντρέπονται καν να δηλώσουν ως μάρτυρες κατηγορίας για διεύθυνση κατοικίας τους τα γραφεία της χρυσής αυγής. Για άλλη μια φορά τρέξανε στην αγκαλιά του κράτους επιβεβαιώνοντας την αγαστή συνεργασία τους. Από την πρώτη στιγμή έχει συγκροτηθεί ένα κίνημα αλληλεγγύης με πολύωρες παρουσίες έξω από την ασφάλεια από την πρώτη μέρα που κρατούνταν και πορείες προς τα δικαστήρια. Οι συλληφθέντες δε θα μείνουν ούτε στιγμή μόνοι τους απέναντι στο κράτος. Η αλληλεγγύη μας θα είναι ένας χείμαρρος που ολοένα και θα φουσκώνει.

Οι 4 θα μπορούσε να είναι ο καθένας και η κάθε μία. Γιατί πληρώνουν τις κρατικές επιλογές που κάνει ο Δένδιας και η κυβέρνησή του για να παρουσιάσουν έργο στα μίντια. Έργο για να δείξουν ότι κάτι κάνουν. Έργο γιατί φοβούνται μια επερχόμενη κοινωνική αναταραχή, λόγω των μέτρων που έχουν λάβει που μας καταδικάζουν στην ανέχεια. Οι μπάτσοι και οι δικαστές σαν γνήσιοι εντολοδόχοι της πολιτικής ηγεσίας κερδίζουν γαλόνια και χτίζουν καριέρες πάνω στα κορμιά μας.
Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/10 στίς 07.30 το πρωί από την κατάληψη ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ (κορίνθου και αράτου)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στίς 8.30 και στις 17.00 στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΓΟΥΝΑΡΗ), όπου περνάνε ανακριτή οι συλληφθέντες (σε δύο φάσεις)

ΥΓ: Να σημειώσουμε ότι τόσο στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων όσο και στην Τριών Ναυάρχων έχουν δεχθεί δολοφονικές επιθέσεις μετανάστες από φασίστες που εφορμούν από τη συγκεκριμένη ψησταριά. Μάλλον είναι ζήτημα όλων να ξεκουμπιστεί αυτή η φασιστοφωλιά από τη γειτονιά μας.

πηγή : http://perasma.espiv.net/?q=node/97