Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 στις 14.00

2 καλέσματα : 1 2

(Ακυρώνεται) Διαμαρτυρία για την κρατική λογοκρισία

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3

ΤΟ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΚΑΘΩΣ Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ3... ΜΕΤΈΦΕΡΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΓΝΩΣΤΗ ΜΕΡΑ.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


_____________________-NXQCXG.jpg

Σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν οι απεργοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012 στις 2 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία διοίκησης/γενικής διεύθυνσης της ΕΡΤ3, στην οδό Αγγελάκη 2 την ώρα που αναμένεται να συνεδριάζει η Διοικούσα Επιτροπή.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Γαλάζια τσιρότα σε «σιωπηρή» διαμαρτυρία εργαζομένων στην ΕΡΤ3

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Νοέμβρη, εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί) πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της ΕΤ3 στη Λεωφόρου Στρατού στη Θεσσαλονίκη βάζοντας συμβολικά γαλάζια τσιρότα στα στόματά τους, διαμαρτυρόμενοι κατ' αυτόν τον τρόπο και για τα περιστατικά λογοκρισίας που εμφανίστηκαν στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση το τελευταίο διάστημα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το πανό τους έγραφε: «ΕΡΤ3 για την κοινωνία και όχι για την εξουσία - Όχι στις απολύσεις» (φωτο). Στην είσοδο του κτιρίου, αναρτήθηκαν δύο αφίσες του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: Η μία έλεγε «ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ» και η άλλη «ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ μέχρι τη νίκη! Η ΕΡΤ ανήκει σε όλο το λαό, δεν είναι υπηρέτης σε κάθε αφεντικό».

Κοινή συνέλευση δημοσιογράφων-τεχνικών-διοικητικών

Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε κοινή συνέλευση των εργαζομένων στο εσωτερικό του κτιρίου στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η δημιουργία μιας διαρκούς συνέλευσης εργαζομένων της ΕΡΤ3 (τεχνικών, διοικητικών και δημοσιογράφων) με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό του απεργιακού αγώνα και το δυνάμωμα της αποτελεσματικότητάς του. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένδειξη συμπαράστασης στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, παρόντες στη διαμαρτυρία και στη Συνέλευση, ήταν εργαζόμενοι και άνεργοι δημοσιογράφοι από άλλα ΜΜΕ αλλά και εκπρόσωποι του Συντονιστικού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και εκπρόσωπος της ΕΤΕΡ-Θ (τεχνικοί εργαζόμενοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ΜΜΕ). Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η ΕΣΗΕΜ-Θ υιοθέτησε το ψήφισμα των εργαζομένων που προέκυψε από τη συνέλευση και το δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα της.

Προς διαγραφή από την ΕΣΗΕΜ-Θ όσοι ευθύνονται για την «ποινικοποίηση» του ελεύθερου δημοσιογραφικού σχολίου στην ΕΡΤ3

Ενώπιον του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ αναμένεται την προσεχή εβδομάδα, ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, να βρεθεί ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 Κώστας Μπλιάτκας προκειμένου να μιλήσει για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πάφτηκε αιφνιδίως από την τηλεοπτική δημοσιογραφική κάλυψη του τριημέρου 26-28 Οκτωβρίου ο συνάδελφος της ΕΡΤ3, Χρήστος Δάντσης. Ήδη για την υπόθεση έχει δώσει τη δική του εκδοχή ενώπιον των μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ την Τετάρτη 31 Νοέμβρη, ο προϊστάμενος ειδήσεων της ΕΤ3, Θωμάς Τσίμπας που φέρεται να μετέφερε(;) την «εντολή της υπηρεσίας» περί «καρατόμησης» του συναδέλφου. Η υπόθεση είναι ακόμα υπό διερεύνηση και θα καταλήξει προφανώς και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της ΕΣΗΕΜ-Θ προκειμένου να καθοριστεί ο βαθμός ευθύνης των εμπλεκομένων ή μη προϊσταμένων της ΕΡΤ3 για να επιβληθούν και οι ανάλογες κυρώσεις. Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρχική δυσαρέσκεια μεταφέρθηκε από την «κεφαλή» της ΕΡΤ στην Αθήνα και συγκεκριμένα από τον διεθυντή ειδήσεων Αιμίλιο Λιάτσο και στη συνέχεια αυτή η δυσαρέσκεια πήρε τον δρόμο της προς τον Βορρά «δια της… υπηρεσιακής» οδού.

Ακολουθεί το ΨΗΦΙΣΜΑ της ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΕΡΤ3 που υιοθέτησε η ΕΣΗΕΜ-Θ

1 Νοεμβρίου 2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων στην ΕΡΤ3, υιοθετεί και προσυπογράφει το ακόλουθο ψήφισμα που εξέδωσε σήμερα η συνέλευσή τους:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ3

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 01/11/2012

Η συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ3 (δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί) που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης που κήρυξαν ΕΣΗΕΜΘ - ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε ένα διεκδικητικό πλαίσιο που περιλαμβάνει τα εξής:

Ζητάμε από την διοικούσα επιτροπή της ΕΡΤ3 την μετάδοση απεργιακής εκπομπής κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια φίμωσης, χειραγώγησης και ελέγχου δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών

Ενώνουμε την φωνή μας στην προσπάθεια για αυτόνομη και απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ3 στον βαθμό που καθορίζεται από την ύπαρξη της διοικούσας επιτροπής και διαρκούς χρηματοδότησης. Επίσης διεκδικούμε την διατήρηση του καθεστώτος ανεξαρτησίας και δεοντολογικής επάρκειας στον δημόσιο λόγο που εκφράζεται από τους συντελεστές του προγράμματος της ΕΡΤ3

Διαρκής επιδίωξή μας θα είναι η ΕΡΤ3 να αποτελεί ζωντανό κύτταρο επικοινωνίας και αξιόπιστης ενημέρωσης των πολιτών με προσήλωση και σεβασμό στους κανόνες, αλλά και ταυτόχρονα και στα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας.

Διοργάνωση: Εργαζόμενοι ΕΡΤ3 και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...