Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 στις 13.00

Αντιφασιστική μικροφωνική

Σ 'αυτήν την περίοδο γενικευμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης,βρίσκουν πάτημα διάφορα συστημικά και δήθεν αντισυστημικά κόμματα και μερίδα της κοινωνίας να εξαπολύουν τη ρατσιστική και φασιστική τους προπαγάνδα.Οι μετανάστες αποτελούν ξαφνικά τους αποδιοπομπαίους τράγους της κρίσης, οι χίτες κ οι ταγματασφαλίτες του '40 εξυμνούνται ως αντιστασιακοί ήρωες και "καθαρά χέρια" έχουν μόνο όσοι χαιρετούν ναζιστικά.Και σ'όλα αυτά ούτε λόγοςγια τις υπάρχουσες συνθήκες.

Η άνοδος του φασισμού οφείλεται στο γεγονός ότι σε κάθε τέτοια περίοδο μεγάλου κοινωνικό-οικονομικού αναβρασμού κάποιος θα πρέπει να φταίει-εξού κι ο πόλεμος που 'χει κηρύξει η Χρυσή Αυγήστους μετανάστες και σε όποιον στέκεται αλληλέγγυος τους.Παράλληλα,τα ΜΜΕ ως γνήσια παπαγαλάκια της εξουσίας,λανσάρουν μια Χ.Α. αντισυστημική κι αντιμνημονιακή ενώ στην ουσία είναι η άλλη όψη του κράτους. Ούτε κουβέντα για τις επαφές των φασιστών με κόσμο της νύχτας,για το ότι πουλάνεπροστασία σε νταβατζήδες,για το γεγονός ότι πάνε χέρι χέρι με τους μπάτσους κι ενισχύουν όπου μπορούν την αστυνομο-τρομοκρατία.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα,η αντιφασιστική μοτοπορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο στις 30 Σεπτεμβρίου,όπου σύντροφοι αντιφασίστες ενεπλάκησαν με ομάδα φασιστών κοντά στην πλατεία Αμερικής και μετά από λίγα λεπτά δέχθηκαν επίθεση από μπάτσους(ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ),οι οποίοι έσπευσαν προς συμπαράσταση των φίλων τους.Αφού εμβόλισαν τη μοτοπορεία σε διάφορα σημεία, χτύπησαν τους αντιφασίστες λυσσασμένα καισυνέλαβαν 15 από αυτούς.Σα να μην έφτανε αυτό,οι επιθέσεις των μπάτσων συνεχίστηκαν στη ΓΑΔΑ,όπου βασάνισαν τους 15 συλληφθέντες,προκαλώντας τους σοβαρότατες σωματικές βλάβες(αιματώματα,σπασμένα χέρια,πληγές από χρήση όπλου ηλεκτροσόκ tazer)αλλά και επιδόθηκαν και σε προσωπικές απειλές (σεξιστικά σχόλια,απειλή να δώσουν τα στοιχεία τους σε χρυσαυγίτες,κλπ).

Στο φασισμό,στις ρατσιστικές επιθέσεις,στην όξυνση της κρατικής καταστολής και στα νέα οικονομικά μέτρα, δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Χτίζουμε κοινότητες αλληλεγγύης και επιτιθόμαστε σε κάθε μορφή εξουσίας φασιστική και μη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΕΥΡΕΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ,ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

αντιφασιστικό μέτωπο

πηγή : https://athens.indymedia.org/calendar/event.p
πηγή : email που λάβαμε στις 3 Νοέμβριος 01h