τι; : εργαστήρι θεματική : hacktivism από : CryptoParty

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 στις 12.00

1o CryptoParty: Συνάντηση για την κρυπτογραφία και τις εφαρμογές

Τα CryptoParty είναι ανοιχτές συναντήσεις για άτομα επιθυμούν να μάθουν να χρησιμοποιούν εφαρμογές κρυπτογραφίας καθώς και να κατανοήσουν τις στοιχειώδεις αρχές λειτουργίας τους. Τέτοιες συναντήσεις έχουν γίνει ήδη σε αρκετές πόλεις του κόσμου και προγραμματίζονται να γίνουν σε άλλες.

Την Κυριακή 11 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στον χώρο του hackerspace.gr θα γίνει το πρώτο CryptoParty της Αθήνας. Η θεματολογία είναι άκρως ενδιαφέρουσα και περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα PGP/GPG, HTTPS, Tor, Bitcoin, i2p, OTR, hard disc encryption.

Το Hackerspace.gr [HSGR] είναι ένας χώρος αφιερωμένος στο δημιουργικό hacking κώδικα και κατασκευών, στην Αθήνα. Είναι ένας χώρος 120τ.μ. ανοιχτός σχεδόν 24/7.

Η ιδιωτικότητα είναι απαραίτητη για μια ανοιχτή κοινωνία στην ηλεκτρονική εποχή. Η ιδιωτικότητα δεν ταυτίζεται με τη μυστικότητα. Ένα ιδιωτικό ζήτημα είναι κάτι που δεν θέλουμε να ξέρει όλος ο κόσμος, ενώ ένα μυστικό είναι κάτι που δεν θέλουμε να ξέρει κανείς. Η ιδιωτικότητα είναι η δύναμη να αποκαλύπτεις επιλεκτικά τον εαυτό σου στον υπόλοιπο κόσμο. ~ Cypherpunks' Manifesto του Eric Hughes

What is CryptoParty? Interested parties with computers, devices, and the desire to learn to use the most basic crypto programs and the fundamental concepts of their operation! CryptoParties are free to attend, public, and are commercially and politically non-aligned. Read more at: https://cryptoparty.org/wiki/CryptoParty

What to bring: Your laptop!

Extras: Passion to share, printed GPG keys, whatever you think is useful

More info: https://pad.void.gr:8443/p/cryptoparty_athens

πηγή : http://hackerspace.gr/wiki/CryptoParty