Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Διαδήλωση Ενάντια Στο Φασισμό Και Την Κρατική Καταστολή

Το Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012 στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί Διαδήλωση ενάντια στο φασισμό και την κρατική καταστολή που θα ξεκινήσει από την Πλ.Κύπρου της Καλλιθέας.

Καλούν : Πρωτοβουλία Καλλιθέας Ενάντια Στο Φασισμό Και Την Ρατσιστική Βία,Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης Ενάντια στο Φασισμό Ρατσισμό Κρατική Καταστολή,Φοιτητικός Σύλλογος Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου,Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Π. Φαλήρου και άλλες συλλογικότητες,σωματεία που περιμένουμε τις συνελεύσεις τους για να αποφασίσουν.

Περισσότερες πληροφορίες(κείμενο,αφίσα,καλέσματα,χάρτης πρόσβασης) θα προστεθούν στο τέλος της εβδομάδας.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3

Πορεία Ενάντια Στο Φασισμό Και Την Κρατική Καταστολή

Διοργάνωση: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ

1.12_antifa-antika_poreia.jpg

Πορεία Ενάντια Στο Φασισμό Και Την Κρατική Καταστολή ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 1/12 12:00 Πλατεία Κύπρου.

Καλούν:Πρωτοβουλία Καλλιθέας Ενάντια Στο Φασισμό Και Τη Ρατσιστική Βία,ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ,Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας,Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης Ενάντια Σε Φασισμό Ρατσισμό Κρατική Καταστολή.

Στηρίζουν:Φοιτητικός Σύλλογος Χαροκόπειου Πανεπιστημίου,Φοιτητικός Σύλλογος Παντείου Πανεπιστήμιου,Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Παλαιού Φαλήρου,Κίνηση Απελάστε Το Ρατσισμό, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια Στο Ρατσισμό Και Τη Φασιστική Απειλή

http://enantiastofasismo.blogspot.gr/2012/11/112-1200.html

ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3

κάλεσμα : Πρωτοβουλία Καλλιθέας Ενάντια Στο Φασισμό Και Την Ρατσιστική Βία,Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης Ενάντια στο Φασισμό Ρατσισμό Κρατική Καταστολή,Φοιτητικός Σύλλογος Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου,Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Π. Φαλήρου,Ο.Κ.Δ.Ε.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η τρισάθλια συγκυβέρνηση και η τρόϊκα με το μνημόνιο 3 που πέρασε στη βουλή (αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67, νέες μειώσεις μισθών-συντάξεων, τεράστιες περικοπές σε υγεία, παιδεία, νέες απολύσεις, ξεπούλημα σε ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία, νέοι φόροι) για να σώσουν τον χρεωκοπημένο ελληνικό καπιταλισμό, απειλούν να μετατρέψουν την κοινωνία σε κόλαση και τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους. Η κυβέρνηση αυτή, όπως και όλο το πολιτικό σύστημα αποσυντίθεται συνεχώς καθώς τα ερείσματά της μέσα στην κοινωνία εξανεμίζονται. Ο πολιτικός χρόνος τους έχει ήδη τελειώσει, όχι όμως και ο βίος τους.

Εκτός όμως από τα κοινωνικά και οικονομικά μέτρα τα μνημόνια επιχειρούν μια ανάλογη προσαρμογή των δημοκρατικών, πολιτικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της ελληνικής κοινωνίας. Κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος και κάθε προσπάθεια διεκδίκησης του πρέπει να εξοβελιστεί από την πολιτική ζωή. Το μοναδικό δίκιο που αναγνωρίζεται πλέον, είναι το δίκαιο των δανειστών-τοκογλύφων και τραπεζιτών, το δίκιο του «απαγορεύεται το απαγορεύεται για το κεφάλαιο».

Για αυτόν τον λόγο επιχειρείται να διαμορφωθεί ένα μόνιμο τοπίο ανασφάλειας και φόβου, ένα κλίμα εκφασισμού και κανιβαλισμού της κοινωνίας και να επιβληθεί ένας κρατικός μηχανισμός που θα επεμβαίνει ολοένα και πιο ωμά, απροκάλυπτα και βίαια έναντια σε όλους τους «από κάτω».

Καταφεύγουν στην τρομοκράτηση των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ενόψει τις γιγαντιαίας κοινωνικής σύγκρουσης που έρχεται. Αυτή η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να γαντζωθεί στην εξουσία επιβάλλοντας ένα κράτος «έκτακτης ανάγκης». Δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει. Γι' αυτό οι διαρροές για πραξικόπημα (π.χ. δημοσίευμα στο Βήμα 30/9), οι δοκιμές χουντικής απαγόρευσης συγκεντρώσεων (διαδήλωση κατά της Μέρκελ, διαδήλωσηπρος ισραηλινή πρεσβεία στις 17/11) και η προώθηση νομοσχεδίου περί απαγόρευσης των διαδηλώσεων, η καταστολή των διαδηλώσεων με δακρυγόνα και ξύλο και οι συλλήψεις και προσαγωγές στο σωρό (π.χ. εργαζόμενοι στο Σκαραμαγκά, εργαζόμενοι ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη, εισβολή των ΜΑΤ στα πανεπιστήμια στη διαδήλωση στις 17 Νοέμβρη), τα πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες αστυνομίας-φασιστών, η μόνιμη στρατοπέδευση των κατασταλτικών μηχανισμών στους δρόμους των αστικών κέντρων που θα κυνηγάνε κάθε «εσωτερικό εχθρό», η επιβολή μαύρης λογοκρισίας, η χρήση βασανιστηρίων στη ΓΑΔΑ. Φέρνουν όλο και περισσότερο ειδικές μονάδες του στρατού (δες 71η ταξιαρχία στις διαδηλώσεις ενάντια στη Μέρκελ και στην παρέλαση 28/10 στη Θεσσαλονίκη), σε αστυνομικά καθήκοντα.

Δίπλα στο αυταρχικό κράτος αφήνουν τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής ν' αλωνίζει και την ενισχύουν, ώστε να παίξει το ρόλο της δίπλα στους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής, στις συμμορίες των ΜΑΤ και Δίας. Η Χ.Α. προπαγανδίζει και διεξάγει όχι προφανώς έναν ταξικό πόλεμο ενάντια στην συγκυβέρνηση, την τρόικα και τα αφεντικά, αλλά έναν πόλεμο μεταξύ των θυμάτων των μνημονιακών πολιτικών και των θυμάτων της κρίσης, ειδικά των πιο αδύναμων εξ αυτών. Έναν πόλεμο ενάντια στους μετανάστες, τους απεργούς και τις απεργίες, τους συνδικαλιστές, τους αριστερούς, όσους δηλαδή διαρρηγνυουν την εθνική ενότητα και την ταξική ειρήνη. Το καθεστώς που ευαγγελίζονται ταιριάζει με αυτό που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση και η τρόικα αν και θα προτιμούσαν κάτι ποιο κοντά στη χούντα του Παπαδόπουλου και τη δικτατορία Μεταξά, όπως και οι ίδιοι ανοιχτά λένε.

Το νέο κύμα αγώνων και απεργιών σε Ελλάδα και Ευρώπη, το κίνημα ανυπακοής, οι διαδηλώσεις, οι καταλήψεις δημαρχείων δείχνουν το δρόμο. H κυβέρνηση μπορεί να είναι επικίνδυνη αλλά όχι ανίκητη.

Απέναντι σε αυτούς που έχουν καταργήσει κάθε νομιμότητα δεν χωράει καμία νομιμότητα. Είναι καταστροφική η πολιτική που λέει ότι η ΧΑ μπορεί να αντιμετωπιστεί διαμέσου των «δημοκρατικών» αστικών θεσμών, με επερωτήσεις στη βουλή, με την καταδίκη και την απομόνωσή τους στα λόγια ή στις εκλογές κ.λ.π. Οι διάφορες θεωρίες περί «συντηρητικοποίησης της κοινωνίας» το μόνο που κάνουν είναι να σπέρνουν απαισιοδοξία και να στρώνουν το δρόμο για «πλατειά λαϊκά μέτωπα». Τα μνημόνια, ο κατασταλτικός μηχανισμός και οι φασιστικές συμμορίες μόνο με τη δράση, την αυτοάμυνα και την αυτοοργάνωση του εργατικού κινήματος μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Πρέπει να φράξουμε τον δρόμο στο καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» που προσπαθούν να οικοδομήσουν και στη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, με μαζικές, ενωτικές, αποφασιστικές κινητοποιήσεις, με την οργάνωση της αυτοάμυνάς μας, με κοινό αγώνα ντόπιων και μεταναστών. Να συγκροτήσουμε Επιτροπές Δράσης για να οργανώσουμε τα παραπάνω, αλλά και για την καθημερινή αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης με δομές αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.

- Να οργανώσουμε την αυτοάμυνα και την αλληλεγγύη του κινήματος απέναντι στις ναζιστικές συμμορίες και την αστυνομία.

- Να σταματήσουμε τα πογκρόμ. Όχι στην αστυνομοκρατία.

- Με ανυποχώρητους αγώνες να καταργήσουμε τα μνημόνια και το κράτος έκτακτης ανάγκης.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

www.okde.gr - ergaextikipali@okde.gr

http://www.okde.gr

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=41106