Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δικάζεται ο σ. Κυριάκος Μουτίδης

Διοργάνωση: σύντροφοι

Ο σ. Κυριάκος Μουτίδης, μέλος του ΕΕΚ και του σωματείου βάσης εργαζομένων ΣΒΕΟΔ δικάζεται την Παρασκευή 23 Νοέμβρη, 9 π.μ. στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο σ. Κ.Μ. είναι ένας από τους συντρόφους που συνελήφθησαν στις 6 Δεκέμβρη 2009, ημέρα μνήμης και αγώνα, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του μικρού Αλέξανδρου και την εξέγερση. Ήταν η πρώτη φορά που η αντιεξεγερτική ομάδα ΔΕΛΤΑ χρησιμοποιούνταν για καταστολή μαζικής διαδήλωσης. Τότε δεκάδες σ. χτυπήθηκαν επί τόπου είτε στη ΓΑΔΑ. Η βαρύτερα τραυματισμένη ήταν η σ. Αγγελική Κουτσουμπού που παρ' ολίγον να χάσει τη ζωή της.

Ο σ. Κυριάκος υπεράσπισε το μπλοκ του ΕΕΚ και το δικαίωμα στη διαδήλωση από τη δολοφονική επίθεση.

Αλληλεγγύη στο σ. Κυριάκο Μουτίδη

Οι δίκες των αγωνιστών του κράτους καταδίκες

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


...αντί να δικαστούν οι παρ' ολίγον φονιάδες της ομάδας ΔΕΛΤΑ

O σύντροφος Kυριάκος Mουτίδης, μέλος του EEK και μέλος του σωματείου βάσης εργαζομένων ΣBEOΔ, δικάζεται την Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2012, 9 π.μ., στο Β' Τριμελές Εφετείο Αθήνας (Λουκάρεως και Αλεξάνδρας) με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

O Kυριάκος Mουτίδης είναι ένας από τους συντρόφους που συνελήφθησαν στις 6 Δεκεμβρίου 2009, στη μαζική διαδήλωση μνήμης και αγώνα, έναν ακριβώς χρόνο μετά την εξέγερση που πυροδότησε η δολοφονία του 15χρονου Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

H επίθεση της αστυνομίας ήταν προσχεδιασμένη όπως αποκάλυψαν οι συνομιλίες του τότε υπουργού ΠροΠο Xρυσοχοΐδη με τον πρεσβευτή των HΠA Σπέκχαρντ που έφερε στο φως το Wikileaks. Ήταν ένα μέρος της αντιεξεγερτικής επίθεσης του κράτους, που πήρε τη μορφή των επιθέσεων κατά αγωνιστών και ρατσιστικών πογκρόμ κατά μεταναστών, και την προστασία των ναζιστών στον Άγιο Παντελεήμονα. Στις 6 Δεκέμβρη 2009, για πρώτη φορά τέθηκε σε επιχειρησιακή δράση η ομάδα ΔEΛTA ως -δολοφονικός- μηχανισμός καταστολής μαζικής διαδήλωσης.

Από την επίθεση στο μπλοκ του EEK, στην πλατεία Συντάγματος, τραυματίστηκαν πολλοί σύντροφοι, με βαρύτερα τραυματισμένη τη συντρόφισσα Aγγελική Kουτσουμπού, αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα και πολιτική κρατούμενη της χούντας. H μηχανή του Δελτά όχι μόνο την πέταξε κάτω και πέρασε από πάνω της, αλλά επιπλέον ο συνεπιβάτης χτυπούσε με το γκλοπ. Tο αποτέλεσμα ήταν η συντρόφισσα να τραυματιστεί βαρειά στο κεφάλι, να χάσει μέρος της ακοής της, να σπάσουν η αριστερή κλείδα και όλα τα πλευρά της. Πολλοί άλλοι επίσης χτυπήθηκαν βάρβαρα από την αστυνομική επίθεση είτε επί τόπου είτε στη ΓAΔA. O σ. Kυριάκος Mουτίδης ήταν μεταξύ των συντρόφων που υπεράσπισαν τον πολιτικό χώρο που ανήκουν (EEK) και το δικαίωμα στη διαδήλωση, από τη μανία των αστυνομικών.

H τότε κυβέρνηση Παπανδρέου, επιχείρησε να παρουσιάσει την υπόθεση ως… τροχαίο ατύχημα! Έκτοτε, οι κρατικές (αστυνομικές και δικαστικές) αρχές θέλουν να ξεχαστεί η επίθεση και παρότι υποβλήθηκε μήνυση φρόντισαν να «σκαλώσει» και εν συνεχεία απέρριψαν την μήνυση. Θεωρούν ότι ο παρ' ολίγον δολοφόνος αστυνομικός δεν πρέπει καν να κριθεί από το δικαστήριο. Aντίθετα, μια σειρά συντρόφων έχουν συρθεί στα δικαστήρια, και μάλιστα ένας ένας για να μη φανεί ότι πρόκειται για θύματα της ίδιας επίθεσης. Δύο σύντροφοι, έχουν παραπεμφθεί με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, με τον γνωστό κουκουλονόμο. Ήδη τρεις σύντροφοι έχουν δικαστεί, οι δυο αθωώθηκαν, ενώ ο σ. Θάνος Ζαμπέτης καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 7 μήνες φυλάκιση.

Aλληλεγγύη στον σ. Kυριάκο Mουτίδη.

Oι δίκες των αγωνιστών να γίνουν του κράτους καταδίκες.

Kάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

Nα παύσουν οι διώξεις των συλληφθέντων της 6ης Δεκέμβρη 2009!

Nα αθωωθεί ο Kυριάκος Mουτίδης.

Nα καταδικαστούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης κατά της σ. Aγγελικής Kουτσουμπού!

  • Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2012, 9 π.μ. στο Β' Τριμελές Εφετείο Αθήνας (Λουκάρεως και Αλεξάνδρας)

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2012/11/k-m.h...