Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 στις 20.00

2 καλέσματα : 1 2

(!) Συζήτηση: Η προσπάθεια μεθοδευμένης εξόντωσης του Σάββα Ξηρού

10 χρόνια πριν…

Συλλαμβάνεται βαριά τραυματισμένος ο Σάββας Ξηρός ύστερα από αυτοσχέδιο μηχανισμό που εξερράγη στα χέρια του και ανακρίνεται με βασανιστικές μεθόδους για την δράση της 17Ν.

Από τότε μέχρι σήμερα…

Το κράτος συνεχίζει την εκδικητική του στάση απέναντι σε έναν αγωνιστή πολιτικό κρατούμενο και μεθοδεύει διαρκώς την φυσική του εξόντωση.

Ως πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον Σάββα Ξηρό, σας καλούμε στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση που θα γίνει στο Εργατικό κέντρο το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 20:00 με κεντρική θεματική: «Η προσπάθεια μεθοδευμένης εξόντωσης του Σάββα Ξηρού και ο αγώνας του για ελευθερία και αξιοπρέπεια». Επίσης, την Τετάρτη 28 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση-πορεία στις 18:00 στην Καμάρα.

Όλα αυτά δεν γίνονται στα πλαίσια καμίας φιλανθρωπίας ή ανάθεσης προς το κράτος, γίνονται στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης με τους συντρόφους εντός των τειχών, που μόνο μέσα από αυτή μπορεί να υπάρξει κάτι αληθινό και αγνό κόντρα στην νοοτροπία αυτής της σάπιας κοινωνίας. Ως το τελειωτικό γκρέμισμα των φυλακών... Όσο υπάρχει έστω και μία ψυχή στη φυλακή εμείς δεν θα 'μαστε λεύτεροι.

Άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού

Όποιος ξεχνάει τους αιχμαλώτους του πολέμου

Ξεχνάει και τον ίδιο τον πόλεμο *

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Νοέμβριος 20h


Άμεση αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας

Η Δράση για την Ελευθερία, συμμετέχοντας στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στο Σάββα Ξηρό, καλεί

  • στην εκδήλωση "Η προσπάθεια μεθοδευμένης εξόντωσης του Σάββα Ξηρού και ο αξιοπρεπής αγώνας του για ελευθερία και αξιοπρέπεια", που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, 8 μ.μ., στο Πολυτεχνείο (Θεσσαλονίκης), με εισηγήσεις από τη δικηγόρο Άννυ Παπαρούσου και τον οφθαλμίατρο Νίκο Μανιό.
  • και στη συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης στο Σάββα Ξηρό, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, 6 μ.μ., στην Καμάρα.

Δέκα χρόνια πριν, τον Ιούνιο 2002, ο Σάββας Ξηρός συλλαμβάνεται βαριά τραυματισμένος από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στα χέρια του και ανακρίνεται με βασανιστικές μεθόδους για τη δράση της 17Ν.

Από τότε μέχρι σήμερα, στις άθλιες συνθήκες απομόνωσης, κράτησης και περίθαλψης στις ελληνικές φυλακές, επιδεινώνονται διαρκώς τα προβλήματα υγείας του Σάββα Ξηρού (οφθαλμολογικά, ακουστικά, νευρολογικά και αγγειακά, φλεβική ανεπάρκεια, άσθμα και πρόσφατα σκλήρυνση κατά πλάκας).

Από τότε μέχρι σήμερα, το κράτος έχει απορρίψει εκδικητικά όλες τις αιτήσεις αποφυλάκισής του για λόγους υγείας, αγνοώντας προκλητικά την πληθώρα ιατρικών γνωματεύσεων και βεβαιώσεων για την πρόκληση ανήκεστων βλαβών στην υγεία του, τις γνωμοδοτήσεις της Εθνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ακόμη και τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων.

Από τότε μέχρι σήμερα, το κράτος συνεχίζει την εκδικητική του στάση απέναντι σε έναν αγωνιστή πολιτικό κρατούμενο και μεθοδεύει διαρκώς τη φυσική του εξόντωση.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2012 εκδικάζεται η αίτηση του Σάββα Ξηρού για διακοπή εκτέλεσης ποινής λόγω ανήκεστου βλάβης στην υγεία του και κατ΄ οίκον νοσηλεία του.

Αλληλεγγύη στο Σάββα Ξηρό

Όποιος ξεχνάει τους αιχμάλωτους πολέμου, ξεχνάει και τον ίδιο τον πόλεμο

Δράση για την Ελευθερία

πηγή : http://actionforliberty.wordpress.com/

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Νοέμβριος 14h