Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 στις 17.30

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και πορεία

39 χρόνια από τον παλλαϊκό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του ΄73 , ο αγώνας του λαού και της νεολαίας ενάντια στην Αμερικανοκίνητη, φασιστική και στρατοκρατική χούντα αποκτά ξεχωριστή σημασία. Γιατί τα εργατο-λαϊκά στρώματα βρίσκονται ξανά αντιμέτωπα με μια στυγνά αντιλαϊκή πολιτική πείνας, ανεργίας, εξαθλίωσης, Ιμπεριαλιστικής Εξάρτησης και Υποτέλειας, που εφαρμόζει η τρικοματική κυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ). Αυτή η στυγνά αντιλαϊκή κυβέρνηση χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές, καλείται, να εφαρμόσει την υποδουλωτική συμφωνία, τα δυσβάστακτα μέτρα του τρίτου, κατά σειρά, μνημονίου της λαϊκής υποδούλωσης και ισοπέδωσης των εργατο-λαϊκών δικαιωμάτων.

Έρχεται να επιβάλει ακόμη σκληρότερα μέτρα, σε ένα ήδη δραματικό για τα λαϊκά στρώματα τοπίο πείνας, ανεργίας (1.500.000 οι άνεργοι), γενικεύοντας τις απολύσεις, αποδομώντας τον παραγωγικό ιστό, εδραιώνοντας το σχολείο της αγοράς, διαλύοντας το κοινωνικό-ασφαλιστικό σύστημα και ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία, μέσα σε ένα τοπίο αδιαμφισβήτητης πολιτικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος.

Αυτή η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της πείνας, της τρομοκρατίας που επιβάλλουν από κοινού τα κόμματα της ολιγαρχίας, μαζί με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., εξαθλιώνει τους εργαζόμενους. Με τη θηριωδία του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και των μαζικών απολύσεων, μετατρέπει τη σταθερή εργασία σε πολυτέλεια, ερημώνει την ύπαιθρο και την αγροτιά, διαλύει τους μικρομεσαίους, την ίδια στιγμή που εξαναγκάζει τη νεολαία σε μετανάστευση, παραδίδει σε τιμή ευκαιρίας τη δημόσια περιουσία και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας στα αρπακτικά του κεφαλαίου, ντόπια και ξένα, και φορτώνει τους πολίτες με δυσβάστακτα χαράτσια, εξωθώντας τους στην απόγνωση και την πλήρη εξαθλίωση.

Ισοπεδώνει τις μορφωτικές κατακτήσεις της γενιάς του πολυτεχνείου, αλλά και των παλιότερων γενεών, αφού εμπορευματοποιεί πλήρως τη γνώση, ιδιωτικοποιεί το πανεπιστήμιο και το μετατρέπει σε παράρτημα των επιχειρήσεων, ενώ θεσπίζει και στην πράξη προωθεί το σχολείο της αγοράς, της ευέλικτης πληροφόρησης και απασχόλησης, που καταργεί τη μονιμότητα και εξωθεί στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες αδιόριστους.

Την ίδια στιγμή, καταργεί την οργανική θέση, το ωράριο εργασίας και επιβάλλει την «Αξιολόγηση -χειραγώγηση».

Στην αλυσίδα αυτών των αντιλαϊκών μέτρων πρέπει να προσθέσουμε τη νέα ζοφερή πραγματικότητα της εθνικής υποτέλειας, τη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο, έτσι ώστε η απροκάλυπτη πολιτική της κηδεμονίας, των υποδείξεων και των συμμορφώσεων προς Ε.Ε και Δ.Ν.Τ, να διαμορφώνει ένα καθεστώς ξενοκρατίας, που επιτρέπει την άμεση και ανοιχτή επέμβαση των ιμπεριαλιστικών κέντρων στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και αποικιακού ελέγχου στη χώρα μας.

Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας,

Απέναντι στην πολιτική πείνας και ανεργίας,

όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουμε να αντιτάξουμε το αντιστασιακό μήνυμα

και τη συλλογική πάλη που δίδαξε ο ηρωικός ξεσηκωμός το Νοέμβρη του 73.

Τα βάρβαρα μέτρα δεν θα ανατραπούν με ανάθεση της λύσης σε νέους σωτήρες.

Το πολυτεχνείο ΖΕΙ και καθοδηγεί τους αγώνες και τη δράση μας για ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Το πολυτεχνείο ΖΕΙ στους δικούς μας ενωτικούς - συλλογικούς αγώνες ενάντια στην ξενόδουλη πολιτική.

Το πολυτεχνείο ΖΕΙ στον καθημερινό ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στη φτώχεια, την αμορφωσιά και την ανεργία.

«Λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι λαός χωρίς μέλλον». Η ιστορική λήθη είναι αυτή που επιτρέπει σήμερα σε φαντάσματα του παρελθόντος να προπαγανδίζουν τα "καλά της Χούντας". Να μιλούν για "κόσμο που είχε λεφτά" αναφερόμενοι στην εφταετία της μαζικής μετανάστευσης, όπου οι Έλληνες γέμιζαν τις φάμπρικες της Γερμανίας και τα ανθρακωρυχεία του Βελγίου προκειμένου να επιζήσουν. Να μιλούν για "ανύπαρκτους νεκρούς" και για "ασήμαντη εξέγερση κάποιων φοιτητών".

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΓΙΟΡΤΗ, ΗΤΑΝΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΛΑΪΚΗ.

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ,

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου

και ο Σύλλογος Δασκάλων «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος»

καλούν

Εκπαιδευτικούς - Γονείς - Μαθητές - Εργαζομένους

σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και πορεία

το Σάββατο 17 Νοεμβρίου

Συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας στις 5:30 μ.μ.

πηγη : http://www.elmeher.gr/joomla/index.php/decisiomenu/elmedecisionsmenu/358-polytexneio2012